Vastattu

MM-jalkpallon 4K-kuva pätkii ja pikselöityy Elisa Viihde Premiumilla

  • 4 December 2022
  • 5 kommenttia
  • 266 katselukerrat

Hei!

Seuraan innokkasti MM-jalkapalloa. YLE:llä on Areenassa tarjolla 4K MM-jalkapalloa. Kuva pätkii ajoittain, pikeslöityy ja jää pyörimään.

Mitä olisi tehtävissä, että kuvan laatu olisi hyvä? 

Kotona on kiinteä verkko. Kiinteän verkon piuha menee Air Portin kautta televisioon. 

Elisan 100M yhteys ja Elisa Premium.

Olisiko vinkkejä? Nopeuden lisääminen?

Kyselee mummeli ;)

 

Edit: Otsikkoa muokattu kuvaavammaksi. -Keinotekoinen

 

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Vky sysadmin 4 December 2022, 22:08

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Moi, netin nopeuden pitäis riittää 4k suoratoistamiseen ihan riittävästi kannattaa tehdä omaelisan sovelluksella nopeustesti omasta verkostasi. Jos nopeus ei ole lähelläkään sitä 100mb/s mistä maksat esim 10mb/s niin se ei riitä sujuvaan suoratoistoon. Ongelma on siinä vaiheessa verkossa jos se on sulla kiinteä niinkun näyttää olevan kommenttisi perusteella. Kannattaa kokeilla uudelleen käynnistää tuo airport reititin jos se ei auta mahdollisesti jotain alkanu tökkiin jossain välissä verkkoa välttämättä vika ei ole elisan päässä saattaa teidän reititin tehdä mystisiä taikoja viimenen vaihtoehto on resetoida tuo airport ja uudelleen asentaa se käyttöön. Toivottavasti tää auttais :) + tuo 100mbs kaista menee äkkiä tukkoon jos on muitakin käyttäjiä tai esim joku laite päivittää samasta verkosta jotain ohjelmistojaan automaattisesti. Kannattaa varmistaa että muut laitteet ei häiritse tuota liikennettä.

Käyttäjätaso 6

@Birdy66 Onko ongelma vielä vaivannut? Sen halusin vielä varmistaa, että katsotko nimenomaan Elisa Viihde Premium digiboksin avulla vai suoraan televisiolla, johon on ladattu Areena -sovellus?

Jos käytät Elisa Viihde Premiumin kautta, niin oliko digiboksi kytketty verkkokaapelilla myös?

Hei!

Kiitos vinkeistä. Pitää kokeilla molempia.

Aloitamme helpoimmasta, eli testataan peliä Elisa Viihde Premiumin kautta.

Kiinteä verkko on taloyhtiön ja maksamme 100mb/s.

Olemme katsoneet suoraan TV:n Areena sovelluksen kautta ja kaapeli on myös digiboxiin.

  1. Mummeli 👍🏻

Ihan noin yleisellä tasolla on hyvä muistaa, että vaikka Apple AirPort oli ilmestyessään varsin edistyksellinen laite, lienee tekniikka kehittynyt sitten vuoden 2018 ajoista. Taitaa siihen muutama turvapäivityskin olla tullut, mutta niistäkin on jo aikaa. Samalla ympärillä oleva verkko kuitenkin elää ja muuttuu.

Myös itse elektroniset osat kuluu, vaikkei liikkuvia osia olisikaan. Laitteiden vaihtoakin voisi harkita, niiden lähestyessä viiden vuoden ikää 🤷

 

Hei!

@snouppi ->Kokeilimme Elisa Viihde Premium digiboksin avulla katsoa jalkapalloa 4K-lähetystä. Toimi kyllä paremmin kuin aiemmin YLE Areenan kautta.

Jossain välissä tuli pientä pikselöitymista ja pyöri hetken paikallaan. Virkistyi melko pian hidastelun jälkeen.

Pitänee harkita tuon  AirPortin eläkkeelle päästämistä.

Kiitos vinkeistä. 😀

Osallistu keskusteluun