Vastattu

Ohjelman katsominen tallennuksena suoran lähetyksen aikana

  • 14 April 2022
  • 5 kommenttia
  • 197 katselukerrat

Minulla on ollut Elisa Viihde Premium kaapeliyhteydellä vajaan vuoden ja joidenkin ei niin kivojen epäloogisuuksien lisäksi on yksi asia, joka riipoo vähän enemmän.

Tapanani on tallentaa kaikki katsomani ohjelmat, jotta voin keskeyttää katsomisen, jos vaikka puhelin soi tai täytyy käydä vessassa. Katson usein säännölliset ohjelmat tallennuksista samaan aikaan suoran lähetyksen kanssa ja mikäli tallenne on kesken vielä siinä vaiheessa, kun esim. uutiset alkavat, keskeytän katsomisen ja jatkan uutisten jälkeen. Vanhan Elisa Viihteen aikaan homma onnistui hyvin, mutta Premiumissa ei ohjelma katkeakaan heti stop-nappulaa (eihän sellaista itse asiassa edes ole!) painettaessa, vaan hyppää siihen kohtaan, missä suora lähetys on menossa. Se puolestaan tarkoittaa sitä, että kun jatkan katsomista, väliin on saattanut jäädä monen minuutin pätkä, joten joudun ensiksi hakemaan taaksepäin sen kohdan, jossa olin pysäyttäessäni tallenteen.

Vanhan Elisan aikaan ohjelman saattoi laittaa pauselle melko pitkäksikin aikaa, mutta Premiumissa pause ei pidä, mikäli välillä poistuu HDMI-tilasta.

Kysynkin nyt, ovatko nämä vikoja vai ominaisuuksia? Epäilen vahvasti jälkimmäistä!

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Kimblez 16 April 2022, 10:23

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Eikö tallenteen pysäytys ja katsomisen jatkaminen Play/Pause -näppäimellä onnistu?

Erillistä Stop-nappia kaukosäätimessähän ei ole.

Eikö tallenteen pysäytys ja katsomisen jatkaminen Play/Pause -näppäimellä onnistu?

Erillistä Stop-nappia kaukosäätimessähän ei ole.

Play/Pause-näppäimellä tallenteen saa pysäytetyksi hetkellisesti, mutta jos haluan välillä katsoa esim. uutiset, on poistuttava hdmi-tilasta ja kun palaan takaisin tallennuksiin, ohjelma ei enää ole pidossa. Muuten, ok-näppäimen vieressä vasemmalla oleva käppyrä nuoli toimii stop-nappulana, kun tallennetta katsoo myöhemmin, mutta kun suora lähetys on käynnissä nappia pitää painaa 2-3 kertaa ennen kuin tallenne pysähtyy. Sitten kun katsomista jatketaan ja ohjelman pitäisi jatkua siitä, mihin jäätiin, niin ohjelma onkin siirtynyt pitkälle eteenpäin tai peräti loppuun.

Käyttäjätaso 7

Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen,

niin voisihan sitä kokeilla kaukosäätimen resetointia: Pitämällä Input-nappi pohjassa kunnes ledissä näkyy kaksi vihreää vilkahdusta, sen jälkeen näppäile 9999 ja jos ei toimi, niin sama uudelleen, mutta pidä sen kaukosäätimen infrapunan peitettynä.

Tämä kyllä hakuammuntaa.

 

Kimblez, mitä kaukosäätimen resetoinnissa tosiasiallisesti tapahtuu? Eihän siinä ole muistia tai mitään ohjelmaa!

Käyttäjätaso 7

Onhan kaukosäädin melko nerokas vekotin. On radio- ja infrapunasignaaleja. On Bluetooth ja kaikki. Kaukosäädin ja laite “keskustelee” keskenään ja muistaa toisensa jne. Hyvä ettei jopa tietokoneeksi voisi kutsua. Kun yhteydenpito vaikeutuu niin resetointi auttaa.

Resetointi nollaa/palauttaa kaukosäätimen alkutilaan.