Vastattu

Ovatko N7800 boksit ikuisia?

  • 13 March 2023
  • 1 kommentti
  • 181 katselukerrat

Käyttäjätaso 1

Oma N7800 boksi MUISTAAKSENI peräisin niiltä ajoilta kun nykyinen sopimus tehtiin, olisiko ollut 2v määräaikainen eli sopimus olisi tehty 2017 (Määräaikainen 1.10.2019 saakka).

Toki boksissa on ne muidenkin raportoimat “ominaisuudet”, ilmoittelee välillä että yhteys on poikki, kuva sumenee aina välillä (kanavan vaihto auttaa) jne jne.
Se mistä en löytänyt juttua on että kaukosäädin tahmaa, erityisesti ohjelmaopasta selatessa. Ohjelmatietojen haku on tosi hidasta joka ikinen kerta kun ohjelmaoppaan avaa (eikö se kirjoita muistiin mitään vaan hakee aina tiedot jostain palvelimelta???) mutta lisäksi boksi ei reagoi kunnolla kaukosäätimen painalluksiin. Usein pitää painaa 5-10 kertaa nappia että jotain tapahtuu, esim. jos haluaa vaihtaa valikossa valitulle kanavalle pitää ok nappia painaa jopa 10 kertaa (syö miestä). Joka painalluksella boksissa välähtää valo, eli jotain signaalia boksi ainakin vastaanottaa. Ainiin ja paristot on tietysti kaukosäätimen vaihdettu.

En ota enää yhteyttä asiakaspalveluun, olen keskustellut jo siellä ja kaikkien vakikysymysten  (kaikki vähänkään asiaan liittyvät laitteet on buutattu, resetoitu, palautettu tehdasasetukset, reititin on vaihdettu, boksi kytketty ethernetillä, Elisan netti muuten enimmäkseen  toimii ja Ookla antaa nopeudeksi 70M jne jne) jälkeen tarjotaan aina vaihtoehdoksi että asentaja tulee käymään ja maksaa satasen... Ei auta että asentaja kävi jo kerran, kytki irti yhden piuhan mikä itsellä oli jäänyt huomaamatta ja näytti kännykästään testitulokset sanoen että nyt on varmasti kotona piuhat kunnossa.

Nii, sitä minä vaan että kun nykyisin elektroniikka usein on laskennallisesti 3v käyttöiältään niin onko Elisalla sitten ikuiset boksit…


Premiumia enkä mitään muutakaan palvelua ota mihin liittyy määräaikaisuus. Luulisi jo sitkeimmänkin oppivan kun olen joka kerta tähänkin saakka siitä kieltäytynyt ilmoittaen etten määräaikaista sopimusta enää tee. Lisäksi toisen, nykyistä kallimman palvelun tarjoaminen tilalle ratkaisemaan nykyisiä ongelmia ei muutenkaan ole mielestäni hyväksyttävä tapa korjata asioita.

Kieltämättä kilpailijan tarjoama parempi boksi selvästi edullisemmalla hinnalla Tosin sekin määräaikainen mutta “vain” 12kk) alkaa vähän kiinnostaa. En oo perehtynyt, lienee sieläkin silti omat kommenvenkkinsä.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Anspandeemus 14 March 2023, 16:15

Katso alkuperäinen viesti

1 kommentti

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Eipä elektroniikka ikuista ole, ei myöskään Elisan boksit. Ongelma ohjelmaoppaan hitauden kanssa on syntynyt, kun palvelua on kehitetty ja siitä on pikku hiljaa muodostunut raskaampi vanhemmille laitteille. Vanhemmat laitteet eivät pysty yhtä tehokkaasti, raudan osalta, pyörittämään tietoja ja sovelluksia.

Esim. N7700 eli astetta vanhempi laite kuin tuo sinun N7800, ei enää tue Yle Areenaa. 

Lisää Yle Areenasta ja Elisa Viihde N7700 - laitteesta voi lukea täältä:

https://ohjeet.areena.yle.fi/hc/fi/articles/115002969389-Yle-Areena-Elisa-Viihde-palvelussa

Osallistu keskusteluun