Vastattu

Paikallisten uutisten ja mainosten näkyvyys / Elisa Viihde

  • 28 March 2023
  • 1 kommentti
  • 122 katselukerrat

Jyväskylässä näkyy YLE1-kanavalla Uudenmaan paikallisuutiset. Käytin yhteisön lukemiseen aika tovin ja löysin +1v vanhoja keskesteluja, joiden perusteella netin kautta ei HD-tasoisena jaeta kuin Pasilan signaalia, jossa ei alueelliset lähetykset näy.

Tilanne lienee edelleen sama ja näin ollen ainoa ratkaisu on vaihtaa kanavalle 905 alueellisten uutisten perässä? Vai tulisiko tässä rakentaa rinnakkaiskaapelointeja ja yrittää kertoa boksille, että yle1:n haluan tulevan toisesta lähteestä (netti vs. kaapelitv) kuin muut kanavat? Jossakin keskustelusäikeessä mainittua kanavalähteen valintaa ei tosin asetuksista (rataskuvake->muokkaa) ko. kanavalla löydy, ilmestyykö se sinne jos vaihtoehtoinen source luodaan?

Eilen huomasin, että tähän rinnastettava haaste löytyy mahdollisesti myös maikkarin tai nelosen signaalista, kun ruutuun ilmestyi sipoolaisen eduskuntavaaliehdokkaan mainos? Käyttäjän kannalta tilanne on kuitenkin sama kuin ylen uutisilla eli toimenpiteitä tarvitaan, jos Myyrmäen ostarin mainokset ei pohjoisessa kiinnosta.

Niin tai näin, käyttäjäkokemuksena alueellisuuden katoaminen tai tavoitettavuuden huonontuminen kanavanvaihtotarpeen seurauksena maksulliseen palveluun siirryttäessä on kehno. Toisaalta, jos tilanne on korjattavissa jollain lisäkytkennällä ja asetuksilla, tulisi tästä julkaista käyttökelpoiset, helposti löydettävät ohjeet - onkohan näitä jossain?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Anspandeemus 30 March 2023, 10:09

Katso alkuperäinen viesti

1 kommentti

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +9

Tervetuloa OmaYhteisöön @LusikkaNenään ! 😊

Kyllä, tilanne on edelleen sama. Jos Keski-Suomen alueuutisia haluat nähdä, niin ne näkyvät kanavapaikalta: 905

https://elisa.fi/asiakaspalvelu/tv-palvelut/viihde-kanavapaikat/

Vaihtoehtoisesti oman alueen alueuutiset on mahdollista saada näkyviin antenni- tai kaapeliTV:n kautta. Onko sinulla mahdollinen kaapeli kytkettynä laitteeseen? Pääsääntöisesti juuri tuolta Asetuksista (rataskuvake) pitäisi olla mahdollista vaihtaa kanavantuloa, mutta se todellakin vaatii että laitteella on nettiyhteys ja kaapeli kytkettynä. Jos laite ei ole aiemmin ollut kytkettynä kaapelin kautta, niin laitteelle tulisi myös suorittaa kanavahaku. 

Netin yli tulevilla kanavilla näytetään vakiona pääkaupunkiseudun ohjelmistoa ja mainoksia, mikä näkyy konkreettisesti esimerkiksi juuri noissa vaalimainoksissa.

Osallistu keskusteluun