Ruutu+ kirjautuminen

  • 8 helmikuu 2020
  • 11 kommenttia
  • 2573 katselukerrat

Käyttäjätaso 4

Hei

Havaitsin eilen, että Viihde-boxi vaatii Ruutu-katseluita varten kirjautumista. Kyllä, kokeilin useampaa tallennetta, ja ei-plussa-tallenteita, joissa ei ole ennen salasanaa vaadittu. Mitenköhän tämä on ajateltu hoitaa vahvojen salasanojen kanssa tai vaikka Google-tillillä tehdyn kirjautumisen kanssa?

Kaukosäätimellä kirjoittaminen on tuskallista, enkä nyt lähtisi heikentämään salasanoja tämän takia. Google tilin tapauksessahan ei ole salasanaa minkä antaa tuohon, ja tämä on nyt se kirjautumistapa, jota käytän selaimen kautta.

Se näppistuki olisi kova sana jo ihan tätä varten. Ei muuta kuin Netgemille palautetta, että ottavat tarvittavat ajurit käyttöön.


11 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Moi! Hiljattain tosiaan Ruutu ohjelmakirjastoon tuli päivitys, että myös ilmaisia sisältöjä katsoakseen täytyy kirjautua sisään Ruudun tunnuksilla (käytännössä Sanoma-tilillä). Kirjautumiseen ei ole nykyisellään mahdollista käyttää muuta keinoa, kuin tilin sähköpostiosoitetta sekä salasanaa.

Näppäimistötuesta olen samaa mieltä että näppärähän tuo olisi. Toisaalta sisäänkirjautumista ei tarvitse jokakerran tehdä vaan boksi kyllä muistaa kirjautumisesi! :slight_smile:

Moro! Mites kun elisa viihde digiboksin kautta ruutuun kirjautuminen ei onnistu koska ei ole vaihtoehtoa kirjaudu facebookilla. Olen siis facebookin kautta kirjautunut ja android luurilla kirjautuu ruutuun automaattisesti fb:n kautta mutta tuossa boksin ruutu sovelluksessa ei ole sitä kirjaudu facebookilla vaihtoehtoa?? 

Käyttäjätaso 4

Minulla oli samankaltainen tilanne, olin kirjautunut Googlen tunnuksilla. Sinun pitää kirjautua ensin tietokoneella sisään. Sen jälkeen etsiä jostain palvelun syövereistä salasanan vaihto. Jos tuo ei onnistu, niin sitten siinä kirjautumisessa klikkaat “Unohditko salasanasi” -linkkiä. Sieltä palvelun sisältä voi käydä lunttaamassa sähköpostiosoiteen, joka tarvitaan tuossa.

Oli hieman vaikea tehdä tätä salasanan jälkiasettamista, mutta onnistuin lopulta. Tarkkaa muistikuvaa ei enää ole tuosta. Käsittääkseni tämänkin jälkeen voi vielä kirjautua Google-/Facebook -tunnuksilla sisään Ruutuun.

Viihde Premium tuli mutta Ruutuun kirjautuminen ei onnistu mitenkää. Väittää vain että käyttäjätunnus tai salasana väärin. Mutta kun ei ole…

 

Käyttäjätaso 4

Morjes @Mopo2011 ja tervetuloa OmaYhteisöön! Hmm, onpas kinkkinen :thinking:  pystyisitkö ihan varmuuden vuoksi vaihtamaan Ruudun tunnuksen salasanan Sanoman sivujen kautta, ja sitten koittaa uudestaan kokeilla kirjautua sisään Viihde Premiumin kautta?

Hei. Pitääkö Viihde Premiumissa Ruutu-palvelua käytettäessä olla palvelu tilattuna Elisan kautta, koska muilla alustoilla toimivilla Ruutu+ tunnuksilla ei pääse kirjautumaan. Tulee vain ilmoitus ”Kirjautuminen ei onnistunut. Tarkista Sanoma-tilisi käyttäjätunnus ja salasana.”

Vaihdoin jo kertaalleen salasanan Sanoma-tilin kautta, mutta ei antanut kirjautua tällä uudellakaan.  

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Moi @Kaapo2! Ruutu+ ei ole mahdollista nykyisin Elisan kautta tilata lainkaan, joten tilaus siis ehdottomasti suoraan Ruudulta. :slight_smile:  Oikein muuta temppua tuohon ei tosiaan ole, kuin vaihtaa salasanaa ja sitten uusiksi. 

Moi @Kaapo2! Ruutu+ ei ole mahdollista nykyisin Elisan kautta tilata lainkaan, joten tilaus siis ehdottomasti suoraan Ruudulta. :slight_smile:  Oikein muuta temppua tuohon ei tosiaan ole, kuin vaihtaa salasanaa ja sitten uusiksi. 

Moi @roopeg. Nyt selvisi syy. Minulla oli aiemmissa salasanoissa erikoismerkki, joka löytyi kyllä kaukosäätimen näppäimistöltä ja toimi siis padilla ja PC:llä, muttei Viihteen kautta. Vaihdoin salasanaan ilman erikoismerkkejä ja kirjautuminen onnistui heti nyt myös Viihteen kautta 👍

Yritin kirjautua sanomatunnuksilla ohjeen mukaan ruutuun, mutta ilmoittaa että käyttäjätunnus ja salasana eivät täsmää. Muilla laitteilla salasana toimii??

Nyt onnistuikin, vaati että sähköpostin aloittaa isolla kirjaimella, yleensähän sähköpostin tunnistuksessa kirjainkoolla ei ole väliä?

Käyttäjätaso 4

Hmm, onko oma sähköpostiosoitteesi rekisteröity aikanaan isolla vai pienellä alkukirjaimella, tai oikeastaan vielä oleellisemmin onko Sanoman tunnus rekisteröity alunperin kirjoittamalla ensimmäisen kirjaimen isolla? :thinking:

Periaatteessa jos puhutaan sähköposteista ja sähköpostin toiminnallisuudella niin @-merkin jälkeen isoilla ja pienillä kirjaimilla ei ole domain-nimessä eroa, mutta ennen @-merkkiä isoilla ja pienillä kirjaimilla on teknisesti ottaen ero. Suurimmassa osassa email-palveluita tuota eroa ei kuitenkaan huomioida ja palvelut tunnistavat Etunimi.Sukunimi ja etunimi.sukunimi -osoitteet samaksi, eli sähköposti itsessään menisi lähes aina perille kummallakin.

Käyttäjätunnus Sanoman palveluun on kuitenkin eri asia, ja käyttäjätunnuksissa isoilla ja pienillä kirjaimilla on lähes aina ero. Eli vaikka käyttäjätunnus on sama kuin sähköposti, niin kirjoitusasulla on väliä. Toki Sanoman palvelut eivät ole meidän palveluita eli asian voi vaikka varmistaa sitä kautta, mutta toivottavasti tämä valotti @SepeT tilannetta kuitenkin :slight_smile: hyvä että pääsit kuitenkin kirjautumaan sisään, tärkeintä on että homma nyt pelittää!

Osallistu keskusteluun