Skip to main content
Vastattu

Viihde Premium, AV-viritinvahvistin, projektori, HDMI CEC ja monikanavaääni?

  • 17 June 2024
  • 2 kommenttia
  • 70 katselukerrat

  • Laitekokoonpano: Elisa Viihde Premium, Yamaha RX-V567 -viritinvahvistin ja Epson EH-TW6600 -projektori

Hoksasin vasta äskettäin, että Elisa Viihteen Netgem N7950 -boksi tukee HDMI CEC -ohjausta ja otin sen käyttöön yksinkertaistakseni laitteiston käynnistämistä ja sammuttamista. Saavutin tavoitteen, mutta menetin monikanavaäänen sekä Elisa Viihteen boksista että Chromecastista.

Viritinvahvistimen asetuksista on valittu dekoodaus suoraan HDMI-liitännöistä sisääntulevassa formaatissa, Viihteen boksissa äänen ulostuloksi HDMI & kotiteatterivahvistin ja projektorissa äänentoistolaitteeksi projektorin sisäisten kaiutinten sijasta kotiteatterivahvistin. Projektori on kytketty viritinvahvistimen ARC:lla varustettuun HDMI out -liitäntään.

Liitännät ja asetukset ovat mielestäni kunnossa, mutta silti jokin kokoonpanossa pakottaa äänet kaksikanavaiseksi stereoksi. Oma epäilykseni kohdistuu projektoriin, mutta miksi monikanavaäänet katosivat HDMI CEC:n käyttöönoton myötä ja mitä kannattaisi seuraavaksi kokeilla asiantilan korjaamiseksi?

P.S. Mainitut laitteen käynnistyvät Elisa Viihteen ohjaamina, mutta sammutus toimii vain ketjun toisesta päästä projektorin stand by -painikkeella. Projektorissa on valittuna kaksisuuntainen CEC-ohjaus.

 

2 kommenttia

Kunniamerkki

Itse itselleni vastaten: CEC ym. asetuksia joka laitteessa päälle ja pois - nyt toimii 5.1.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Nopsaan ratkaisit asiasi @JanneA ja kiitos, kun jaoit asian ratkaisun myös täällä. 😎

Osallistu keskusteluun