Viihde Premium boksin HDMI CEC Standby näppäimen toiminta järkevämmäksi?

  • 19 maaliskuu 2020
  • 10 kommenttia
  • 376 katselukerrat

Elisa Viihde Premiumin mukana tulevan boksin ja kaukosäätimen virta/standby toimii mielestäni hieman hassusti. Silloin kun käytössä on HDMI CEC ja boksiin kytketään virta, kytkee laite myös siihen kytketyn telkkarin tai vahvarin päälle. Itseläni tämä toimii useasti oikein, mutta jos TV on jo päällä tässä kohtaa (ja digiboksi punaisella valolla, eli virransäästössä), ja painaa Viihteen kaukosäätimellä virtapainiketta, kytkee se Viihde Premium boksin päälle ja samassa hengenvedossa sammuttaa TV:n.

 

Ehdotus: Voisiko koodausta muuttaa niin, että se ei lähetä standbykoodia (opcode 36) digiboksiin kytketyille laitteille, vaan kysyisi onko siihen kytketty laite jo päällä, ja sen pohjalta tekisi päätöksen olla tekemättä mitään tai sitten kytkeä laitteen päälle?


10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Moro @joeil ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Hmm… Ompas erikoinen, itsellä ei tuota ole käynyt, vaan jos vaikka onkin ollut SNES Mini päällä ja pistänyt N7950 käyntiin niin telkkari on pysynyt päällä ja vaihtanut vain kanavaa. Onko sulla minkä merkkinen ja mallinen telkkari käytössäsi?

Moro @joeil ja tervetuloa OmaYhteisöön! :) Hmm… Ompas erikoinen, itsellä ei tuota ole käynyt, vaan jos vaikka onkin ollut SNES Mini päällä ja pistänyt N7950 käyntiin niin telkkari on pysynyt päällä ja vaihtanut vain kanavaa. Onko sulla minkä merkkinen ja mallinen telkkari käytössäsi?

Danke :) Testasin DNA:n hubin ja Telia TV UHD:n, ja Elisa Viihde Premium jäi käyttöön ylivoimaisesti parhaimman kuvanlaadun takia :) Nyt enää muutamia pikku pulmia tekniikassa, joista tämä se “rajuin”.

LG:n OLED B7 sarjaa. Testasin myös kytkeä boksin Marantzin vahvariin. Molemmissa sama ongelma.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Selvitellääs tota vähän tarkemmin :) Lisäätkö vielä profiiliisi asiakasnumeron sille varattuun kenttään? :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Pistin tosta viestiä eteenpäin, palaillaan kun saadaan vastausta :) Siirrän tän samalla Ideapajalta nyt muualle kun kyseessä näyttäis olevan bugi eikä feature

Pistin tosta viestiä eteenpäin, palaillaan kun saadaan vastausta :) Siirrän tän samalla Ideapajalta nyt muualle kun kyseessä näyttäis olevan bugi eikä feature

Roger, kiitos jeesistä :thumbsup:

Käyttäjätaso 2

Saatiin nyt vastausta tuohon kysymykseen. Vastaavaa ei ole aikaisemmin tullut meille vastaan eikä saatu myöskään meidän labrassa toistettua tuota ongelmaa. Lisäkysymyksinä tuli mieleen, että onhan sinulla televisioon päivitetty uusin ohjelmistoversio? Ja löytyykö sinulta muita laitteita joissa olisi tuo HDMI CEC ohjaus ja pystyisitkö kokeilemaan toisella laitteella toistuuko ongelma? 

Saatiin nyt vastausta tuohon kysymykseen. Vastaavaa ei ole aikaisemmin tullut meille vastaan eikä saatu myöskään meidän labrassa toistettua tuota ongelmaa. Lisäkysymyksinä tuli mieleen, että onhan sinulla televisioon päivitetty uusin ohjelmistoversio? Ja löytyykö sinulta muita laitteita joissa olisi tuo HDMI CEC ohjaus ja pystyisitkö kokeilemaan toisella laitteella toistuuko ongelma? 

Moro, Kiitos kun selvittelette. Telkkarin softa on uusin (05.80.55). Toista CEC laitetta ei ole millä voisi kokeilla tätä. Toinen ongelma mikä liittyy aavistuksen verran tähän: ~kerran viikossa boksi syöttää pelkästään kuvaa tai ääntä telkkarille kun sen käynnistää (eli joko kuva tai ääni tulee läpi, ei molemmat samaan aikaan). Ainoa tapa korjata tämä on tehdä boksille hardbootti (tv voi olla päällä koko toimituksen ajan).

Onko tuossa jotain debuggausmahdollista? Voinko enabloida tällaisen ja lähettää teille dataa? Voin myös ottaa esim videon tästä ongelmasta jos se selventää tapausta hieman.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Ilmeneekö toi kuvan/äänen poisjäänti suoraan telkkariin kytkemällä vai vahvarin kautta kiertämällä? Vai molemmilla? Olitko telkasta koittanut jo toista HDMI porttia ja entä toista HDMI johtoa? Onko toi kerran viikkoon säännöllisesti vai satunnaisesti ilmenevä ongelma?

Ilmeneekö toi kuvan/äänen poisjäänti suoraan telkkariin kytkemällä vai vahvarin kautta kiertämällä? Vai molemmilla? Olitko telkasta koittanut jo toista HDMI porttia ja entä toista HDMI johtoa? Onko toi kerran viikkoon säännöllisesti vai satunnaisesti ilmenevä ongelma?

Tiputin vahvarin varmuuden vuoksi pois yhtälöstä, eli nyt boksi on kytketty pelkästään telkkariin. Kahta eri HDMI porttia kokeiltu, mutta vain boksin mukana tullutta HDMI kaapelia. Olen nyt 3 viikkoa käyttänyt tätä härpäkettä ja 3 kertaa olen joutunut vetämään virtapiuhan boksista ongelman takia. Kadenssi ei tosin taida olla ihan tasan viikko. Eilen äänet hävisi kun olin ensin katsellut C Moren kanavakirjastosta ohjelmaa äänillä, ja sen jälkeen kotivalikon kautta siirtynyt kanavalle 503. Tuossa muutoksessa äänet hävisi eikä niitä enää saanut takaisin telkkarin uudelleenkäynnistyksellä, vaan se vaati boksin uudelleen käynnistyksen.

Osallistu keskusteluun