Vastattu

Viihde Premium ei lähetä ääntä optisesti

  • 18 January 2023
  • 7 kommenttia
  • 822 katselukerrat

Uusi palvelu minulle ja pakko oli ottaa... Nyt boksi on HDMI-johdolla liitettynä telkkariin ja ääni kuuluu telkkarista kyllä. Kanavat näkyvät netin kautta.

Sen sijaan ääntä ei kuulu kun liitin optisella johdolla boksista ulkoiseen kaiutinjärjestelmään. Telkusta kuuluu edelleen. Tai itse asiassa pari päivää sitten kuului ensin vähän aikaa telkkukanavalta. Sen jälkeen vaihdoin Netflixiin digiboksin kautta, mutta sieltäpä ei kuulunutkaan ääntä! Päättelin että ehkä vain tv-kanavilta onnistuu optisella johdolla. Noh, tänään ei siis kuulu enää telkkukanavaltakaan optisella mitään ulkoisesta kaiutinjärjestelmästä. 

Asetuksista ei löydy juuri mitään... esim. miten äänen ohjaisi optiseen johtoon myös samaan aikaan HDMI:n kanssa?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi HD1080 21 February 2023, 16:58

Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +12

Oletko kokeillut noita erilaisia ääniasetuksia:

  • Oletus
  • Kotiteatteri
  • Digitaalinen stereo

 

Nyt jaksoin ja ehdin kokeilla ääniasetuksia. 

Mikään noista kolmesta ääniasetuksesta ei lähetä ääntä optisesti eteenpäin. Tv-lähetyksellä kokeiltu. Konserttielämys jää taas vajaaksi, prkl. 

Eli joko tämä surkea purkki on rikki tai ei vaan toimi mitä asetuksissa lukee.  

Haluaisin tähän yhteydenoton Elisalta. 

 

Näkyykö siitä optisesta portista punainen valo ylipäätään? Jos ei näy niin voisi olettaa sen olevan fyysisesti rikki, (jos ei kerta asetusta ole sille toiminnolle)?

Eipä ole tuosta purkista kokemusta, mutta yleensä nuo kaikki laitteet sylkee valoa pihalle vaikkei olisi edes käytössä se ulostulo.

Tai onko siinä ulkoisessa kaiutinjärjestelmässä joku automaattinen sisääntulon tunnistin (ainakin kotiteatterivahvistimissa tälläinen voi olla) ja jos on niin, tarkistaa voiko sen laittaa kiinteästi optiselle sisääntulolle..

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki +2

Oma kytkentäni on
elisa → TV => HDMI:llä (ei HDMI arc)
TV → äänijärjestelmä => HDMI arc tai vaihtoehtoisesti TV:n oma optinen lähtö.

TV:stä pitää vielä kytkeä äänijärjestelmä aktiiviseksi, muuten äänet jää televisioon.

HDMI arc Audio Return Channel syöttää TV:n äänet tätä käyttäen vahvistimelle ja jos vahvistimella ei ole HDMI liitäntää, kannattaa käyttää TV:n omaa optista lähtöä, muuten TV:n sisäinen viive alkaa häiritä huulisynkkaa.

jos vahvistimella ei ole HDMI liitäntää, kannattaa käyttää TV:n omaa optista lähtöä, muuten TV:n sisäinen viive alkaa häiritä huulisynkkaa.

Tuossa TV:n tarvitsee tehdä muunnos HDMI → Optinen ja jossain TV:issä monikanavaäänet katoaa tässä vaiheessa pelistä, kuten omassa vanhemmassa Samsungin älytöllössä. Se osaa vain 2 kanavaisena syöttää kuituun HDMI:n kautta tulevat äänisignaalit. TV:n omilla virittimillä tai sovelluksilla optista pitkin kuuluu monikavaäänet oikein. En tiedä onko yleinen ongelma ja muut TV:ni osaa tuon muunnoksen tehdä oikein paitsi tuo yksi.

No tässä nyt taidettiin tosin haluta vain ne äänet ylipäätään toimimaan :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Nyt jaksoin ja ehdin kokeilla ääniasetuksia. 

Mikään noista kolmesta ääniasetuksesta ei lähetä ääntä optisesti eteenpäin. Tv-lähetyksellä kokeiltu. Konserttielämys jää taas vajaaksi, prkl. 

Eli joko tämä surkea purkki on rikki tai ei vaan toimi mitä asetuksissa lukee.  

Haluaisin tähän yhteydenoton Elisalta. 

 

Täältä voit varata itsellesi yhteydenoton puhelimitse: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/soittakaa-minulle/ . 😊

Digiboksista ei edelleenkään optisena vaan mitenkään toiminut.

Mutta! Nyt kokeilin vielä yhdistää tv:stä kaiuttimeen optisesti, ja tv:n asetuksista löytyi ohjaus optiselle kaapelille. Nyt kuuluu, vaikkakin turhan monimutkaista.

Kiitos vinkistä, HD1080!!! 

 

Osallistu keskusteluun