F.A.Q.

Yle Areena uudistuu Elisa Viihteen digibokseilla

Yle Areena uudistuu Elisa Viihteen digibokseilla
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +8
 • OmaYhteisön yhteisömanageri
 • 251 kommenttia

Yle on uudistanut Yle Areena -sovelluksen ja uusi sovellus päivittyy automaattisesti Elisa Viihteen digibokseille keskiviikkona 20.10.2021. Päivityksen myötä ohjelmien löytäminen ja katsominen on entistä helpompaa.

Mikä muuttuu Yle Areenan uudistuessa?

 • Voit kirjautua digiboksin Yle Areenaan myös Yle Tunnuksella
 • Ohjelmat ovat paremmin esillä ja helpommin selattavissa
 • Yle Tunnuksella kirjautuneena näet kesken jääneet ohjelmasi ja voit merkata muistiin omia suosikkiohjelmiasi

Digiboksin Yle Areenassa kaikki sisältö on katsottavissa myös ilman sisäänkirjautumista. Kannattaa huomioida, että jos Yle Tunnus ei ole käytössä, niin kesken jääneet ohjelmat eivät jää näkyville Yle Areenaan.

Lue lisää muutoksesta: elisa.fi/yleareena
 

Tältä näyttää uusi Yle Areena Elisa Viihteen digiboksilla

Kysymyksiä muutoksesta? Kysy kommenteissa!

Otatko Yle Tunnuksen käyttöön uudessa Yle Areena -sovelluksessa?


36 kommenttia

Hienoa, että viimein tämäkin palvelu uudistuu. Meille nuorille käyttäjille tämä on aika helppoa käyttää, mutta lähipiirissäni on 89-vuotias Elisa Viihde Premium boxin käyttäjä, koska markkinoilla ei ole enää kunnollisia tallentavia digibokseja. Olisi hienoa jos näistä muutoksista tiedotettaisiin etukäteen ja jostain löytyisi tulostettava selkokielinen ohje koko palvelun käyttöön. Löytyy vain joitain tosi vanhoja ohjeita ja tilanne on kuitenkin lähemmäs se, että pitää itse rakentaa ohjeet kasaan.

Olen samaa mieltä @Imar Aksub:in kanssa. Tämä tuli täysin yllätyksenä meille. Yhtäkkiä koko vanha yle areena muuttui, ensiks luultiin että oltiin tehty jotain väärin että se noin muuttui, mutta ajattelin että kyllä kai se on jokin päivitys. Tulin tänne ja arvasin oikein, uusi päivitys.

Antaisin semmosta palautetta että se Areenan “näppäimistö” on nyt ihan hyödytön.

 1. Miksi se on ABC- aakkosjärjestyksessä eikä “QWERTY”?
 2. Miten saadaan erikoissymboleja kuten kaksoispiste, miukumauku ja muita symboleja?
 3. Missä on shift ja caps? (Kaikki on isoilla kirjaimella, en ymmärrä sitä)
 4. Vanhassa yle areenassa kaukosäätimen näppäimistö toimi ihan hyvin, nyt se ei enään toimi. Nyt pitää navigoida erikseen kirjaimiin että pystyy kirjoittamaan. Tämä on hidasta. Ja missä on hakuhistoria? Se toimi myös ei kirjautuneena.

Tosiaan jos ei seuraa Elisa Yhteisöä ei voi tietää mitään. Huonosti on asiat ylipäätään informoitu Elisan taholta, mutta kilpailijoilla ei varmaan sen parempaa ole. Niin uskomattomalta kuin se tuntuukin tuo lähipiiriini kuuluva 89-vuotias oppi käyttämään Elisan digiboksia ja Arenaa, muista palveluista ei ole kuulemma kiinnostunut. Markkinoilla ei ole mitään muita fiksuja digibokseja, joissa voit tallentaa 2-3 ohjelmaa ja katsoa neljättä eli tästä kiitos hänen puoleltaan. Eräästä frimasta olisin voinut kilkkeet yms. hankkia ja asentaa, mutta käyttöjärjestelmä silloin mietitytti. Taloudestani löytyi tuo, joten ehdotin sitä hankittavaksi ja asensin sen hänelle. Puhelimessa eräs henkilö neuvoi äitiään miten nyt hyväksi havaitsemaansa palvelua käytetään. Aiemmin jo viime vuonna mietittiin miten oppii käyttämään tuota kokonaisuutta ja oppihan hän. Uskomatonta on kuitenkin tulostettavien selkokielisten ohjeiden puute Elisan taholta ja vaikka Yle Areena on ilmainen ei digiboksin käyttö ihan peruspalveluineen ole ilmaista. Jos itse tämän palvelun tuottaisin, odotettaisiin minulta myös niitä selkokielisiä ohjeita. Muutoinkin koko boksin hankkiminen viime vuonna oli kuin palvelu olisi itselleni tulossa, mutta sanoin että asiakas on tuossa vieressä. Asensin toki itse kaiken ja ohjeistin. Olettaisin kyllä, että ainakin ihan perusohjeet löytyisivät Elisan kautta, nyt sellaiset on osittain itse tehty ja kyseessä on kuitenkin maksullinen palvelu. Muutoinkin itseäni muutama asia kaivertaa Elisan asiakaspalvelussa, sanotaan yhtä henkilökohtaisessa viestissä, mutta teko on toista ja maksoin erehdyksen. Silti kannatan tällä asumallani alueella Elisan verkkoja ja muita palveluja, koska muista on huonoja kokemuksia.

Vanha Areena versio oli mielestäni selkeämpi.

Lisäisin vielä tähän että kelaaminenkaan kaukosäätimen kautta ei toimi. Ennen pysty nuolinäppäimillä kelata lyhyesti (ylös, alas) ja pitkäksi (vasen, oikein). Esim. introt pystyi ennen nopeasti ohittamaan kelaamalla eteenpäin.

Vanha Areena oli myös nopeampi, se kesti muutaman hetken kun se oli jo latautunut, tää kestää ainakin noin 10 sekkaa ladata.

@penttilpAntaisin semmosen vinkin että käytä niitä kategorioita, se on nyt tehokkain tapa navigoida uudessa Areenassa. Vanhassa Areenassa kategorioissa ei ollut osakategorioita. Jos haluaa vaikkapa etsiä dokumentteja niin ennen ihan kaikki dokumentit oli siellä sekaisin, nyt on osakategorioita. Dokumentit ovat jaettuna Historia dokumentteihin, Ajankohtaisdokumentteihin yms.

Vanhassa Areenassa oli kyllä niitä (osakategoriat) nyt muistan, mutta ne piti saada esiin klikkaamalla niitä.

Käyttäjätaso 2

Vanha liittymä oli valovuosia parempi, selkeä ja yksinkertainen. Tämä kuvasilpun selaaminen on hölmöä.

Haun käyttäminen eli kirjoittaminen on hitaampaa. 

Surkeaa tiedotusta (ei siis ollut), uusi versio vain tulla tupsahti.

Käyttäjätaso 1

Vanha Areena oli aika kömpelö, mutta latautui huomattavasti nopeammin ja haku-kenttään oli nopeampi kirjoittaa.

Ja vaikka ennen olikin hankala etsiä esimerkiksi historia-dokumentteja kun osakategorioita klikkaamalla ohjelmat menivät aakkosjärjestykseen (ihan kiva jos on joku 600 ohjelmaa joista sitten selailet), mutta jos et klikannut osakategoriaa auki vaan etsit esimerkiksi “sarjat ja elokuvat” kategoriasta katsottavaa, niin ne sarjat ja elokuvat oli siinä esitetty julkaisupäivämäärän perusteella. Oli todella nopea katsoa onko Areenaan tullut mitään uutta katsottavaa. Jokaisen ohjelman kohdalla muistaakseni luki jo selatessa että milloin se on sinne lisätty ja miten pitkään on katseluaikaa jäljellä. Nyt ei? Vai enkö osaa vain katsoa? Ja miten saisin nyt klikattua sieltä kaikki sarjat ja elokuvat aikajärjestykseen? Nyt on tuhat eri kategoriaa, kuten “parhaat elokuvat” yms. Haluan vain tietää onko Areenaan lisätty uutta sisältöä ja sitten valita niistä mitä katson. Enkö tosiaan vain osaa käyttää tätä uutta Areenaa vai onko se todella näin kökkö? Ennenkin tuttavat valittivat että ainoa nopea tapa selata Areenassa ohjelmia on selata puhelimella ja sit vasta hakea se haluttu ohjelma Elisa Viihteen Areenasta. Auttakaa joku tyhmää!

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

 

Antaisin semmosta palautetta että se Areenan “näppäimistö” on nyt ihan hyödytön.

 1. Miksi se on ABC- aakkosjärjestyksessä eikä “QWERTY”?
 2. Miten saadaan erikoissymboleja kuten kaksoispiste, miukumauku ja muita symboleja?
 3. Missä on shift ja caps? (Kaikki on isoilla kirjaimella, en ymmärrä sitä)
 4. Vanhassa yle areenassa kaukosäätimen näppäimistö toimi ihan hyvin, nyt se ei enään toimi. Nyt pitää navigoida erikseen kirjaimiin että pystyy kirjoittamaan. Tämä on hidasta. Ja missä on hakuhistoria? Se toimi myös ei kirjautuneena.

 

 

Oikein hyvää ja asianmukaista palautetta 😊 Vastaan lyhyesti tähän ensialkuun, että tämän sovelluksen sisäinen toiminta on täysin Ylen toteuttamaa. Pyrimme viemään palautteita eteenpäin heille.

Yle Areenan sisältöjä voi hakea Elisa Viihde digiboksin omalla haulla, joka on meidän itse toteuttama. Kannattaa kokeilla sitä myös 🙂

 

 1. Ymmärrän hyvin, että ABC-aakkosjärjestys QWERTY:n tottuneelle tuntuu hieman tahmaiselta, mutta laajemmin kun asiaa mietimme niin tuo Yle Areena sovelluksen haku on varmasti suunniteltu myös iäkkäämpää väestöä silmällä pitäen joille QWERTY tuntuu varmasti huomattavasti sekaisemmalta kuin perinteinen ABC järjestys 
 2. Erikoissymboleja ja muita symboleja ei tuossa Yle Areenan sovelluksen haussa ei ole ollenkaan. Elisa Viihde Premium digiboksin omalla haku ominaisuudella hakiessa numeronäppäintä 1 painamalla saa muutamia merkkejä tehtyä.
 3. Haun kannaltahan ei ole merkitystä onko kaikki kirjoitettuna isolla tai pienellä.
 4. Tuo olisi kieltämättä hyvä, että edelleenkin pystyisi kaukosäätimen omilla näppäimillä kirjoittamaan, mutta toistaiseksi emme pysty tähän nyt vaikuttamaan tuolla Yle Areena sovelluksen puolella. Näppäimin kirjaulu onnistuu kuitenkin Elisa Viihde digiboksin omalla haulla.

 

Tuon sovelluksen erinäiset hitaudet on kyllä meillä tunnistettu. Suosittelen laittamaan näistä kaikista asioista palautetta suoraan Ylelle 😊 Palautetta Ylelle pääsette jättämään tästä ja valitsemalla listalta kohdan “Palaute”.

Hei siellä @Lautturi,

Miten tuo digiboksin oma haku toimii? Onko se nimenomaan Premium asiakkaille toiminta? Meillä on se edellinen malli eli non-Premium, en ole ennen huomannut mitään universaalista hakutoimintaa, tällä entisellä boksimallilla on vaan sovelluskohtaiset haut mun tiedon mukaan.

Pistän palautteeni menemään tonne Ylelle lähipäivinä.

Käyttäjätaso 7

Ymmärrän hyvin, että ABC-aakkosjärjestys QWERTY:n tottuneelle tuntuu hieman tahmaiselta, mutta laajemmin kun asiaa mietimme niin tuo Yle Areena sovelluksen haku on varmasti suunniteltu myös iäkkäämpää väestöä silmällä pitäen joille QWERTY tuntuu varmasti huomattavasti sekaisemmalta kuin perinteinen ABC järjestys

 

Iäkkäämpi kansanosa on kirjoittanut qwerty-mallisella kirjoituskoneella muutama vuosikymmen ennen meidän nuorempien syntymää.

Itsellä ei ole mitään hajua Ylen Viihde-Areenasta, mutta Samsungin telkkariin tuli uusin Tizen-Areena joku aika sitten (vanhakin versio on vielä kuitenkin olemassa). Uuden version käytettävyydessä on jotain omit… anteeksi, ominaisuuksia, jotka eivät selity mitenkään muuten kuin sillä, että sovelluksen kehittäjillä on ihan oma (minun mielestäni varsin outo) käsityksensä siitä, mikä on loogista ja helposti ymmärrettävää.

Käyttäjätaso 1

Tämä uusi Yle Areena -päivitys on todella huononnus edelliseen versioon. Toimintalogiikka on todella jotain jotain muuta kuin helposti ymmärrettävää. 

Toisekseen tuo kirjoittamismetodi, joka poikkeaa edellisestä versiosta, on kökkö. Edellisessä versiossa pystyi kirjoittamaan kauko-ohjaimen numeronäppäimillä, mutta nyt pitää tökkiä yksittäisiä kirjaimia yhtä  sieltä ja toista täältä. ABC / QWERTY -seikkaan en edes puutu. 

Käyttäjätaso 2

Hei.

 

Annan palautteen Elisa Viihteelle, onhan Areena osa sitä. Päivitys vei käytettävyyden huonompaan suuntaan. Ohjelma on teknisesti hidas ja myöskin hidas käyttää.

Vanha oli paljon parempi, se olisi hyvä palauttaa uuden kehityksen ajaksi. Ei tuollaista kannata julkaista.

 

t. Timo

Käyttäjätaso 1

Edellä olevia kompaten voin myös todeta, että Ylen Areenassa mentiin nyt satasella päin seinää. Pääsin kokeilemaan vasta lauantaina tätä onnetonta “parannusta” oli hidas ja varsinkin kuvaruutunäppäimistö varsinainen riman alitus :disappointed:

TÄNÄÄN 24.10. sunnuntaina sovellus ei suostu edes käynnistymään :tired_face:

Palauttakaapa vanha sovellus takaisin!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +12

Hei siellä @Lautturi,

Miten tuo digiboksin oma haku toimii? Onko se nimenomaan Premium asiakkaille toiminta? Meillä on se edellinen malli eli non-Premium, en ole ennen huomannut mitään universaalista hakutoimintaa, tällä entisellä boksimallilla on vaan sovelluskohtaiset haut mun tiedon mukaan.

Pistän palautteeni menemään tonne Ylelle lähipäivinä.


Elisa Viihde Premiumilla on kaukosäätimessä suurennuslasi-nappula, jolla voi hakuja tehdä. 🙂 N7800-digibokseilla tuo haku löytyy menemällä Koti->Haku, ja vasemmasta reunasta voi valita YLE Areenan erikseen.

 

Edellä olevia kompaten voin myös todeta, että Ylen Areenassa mentiin nyt satasella päin seinää. Pääsin kokeilemaan vasta lauantaina tätä onnetonta “parannusta” oli hidas ja varsinkin kuvaruutunäppäimistö varsinainen riman alitus :disappointed:

TÄNÄÄN 24.10. sunnuntaina sovellus ei suostu edes käynnistymään :tired_face:

Palauttakaapa vanha sovellus takaisin!


Onpas erikoista ettei sovellus käynnisty ollenkaan! Lähtikö tuo toimimaan? Jos ei, niin kokeilitko vielä näitä toimenpiteitä digiboksille?

Käyttäjätaso 1

Näin huonoja uudistuksia harvoin näkee. Areenan latautuminen kestää, kestää ja kestää.  Aikaisemmin ei tarvinnut kirjautua yle-tunnuksilla.  Kun katsoi jotain ohjelmaa ja keskeytti katsomisen, pääsi jatkamaan katsomista huomattavasti helpommin. Taidan ottaa vanhan digiboxin käyttöön.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Nämä toiminnallisuushaasteet ollaan tunnistettu ja pyrimme niihin löytämään yhdessä Ylen kanssa ratkaisua mahdollisimman pian.

Samoja kokemuksia tästä uudistuksesta. Selaaminen todella hidasta ja lataa, lataa…

Sonyn Android televisiossa toimii moitteetta, vaikka se on wifin kautta ja boxi johdolla.

Käyttäjätaso 7

Sonyn Android televisiossa toimii moitteetta, vaikka se on wifin kautta ja boxi johdolla.

 

Onko se uusi vai vanha versio sovelluksesta? “Tuoreet” android-Sonyt ovat saaneet uuden Areenan ilmeisesti jo keväällä.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/08/10/yle-areenan-aly-tv-sovellukset-uudistuvat

Uusi Samsung/Tizen-Areena toimii kyllä suht jouhevasti viime vuoden mallia olevassa tv.ssä, toimintalogiikassa vaan olisi sanomista.

Uusi tai ainakin näkymä on samanlainen kuin nyt uudistuneessa Elisalla. Olikohan versio 9.xx ja toimii kuin unelma :relaxed:

Käyttäjätaso 1

Miksi olemassa olevaa päivitetään huonommaksi. Palauttakaa ainakin mahdollisuus kirjoittaa kaukosäätimen kirjaimilla. Kuvaruutunäppäimistö on onneton. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Miksi olemassa olevaa päivitetään huonommaksi. Palauttakaa ainakin mahdollisuus kirjoittaa kaukosäätimen kirjaimilla. Kuvaruutunäppäimistö on onneton. 

Toi kaukosäätimellä kirjoittaminen on Ylen puolelta riippuvainen, tämä on kyllä meillä kehityspuolella huomioitu ja katsotaan jos saataisiin yhdessä jossain kohtaa kehitettyä. Noita voi toki boksin omalla haulla hakea ja siellä toimii kaukkarilla kirjoittelu :)

Vaikuttaa siltä että ElisaViihteessä Areenan käyttöliittymässä ei ole toimintoa tarjolla silloin kun olisi mahdollisuus hyödyntää (alkuperäistä) vieraskielistä selostusta. Kyseessä on sangen uusi ominaisuus, tullut kesän jälkeen. Tablettikäytössä sellainen löytyy samasta kohdasta kuin tekstitysten valinta - eli taitaa olla niin että tabletin käyttötarve jatkuu edelleen, eli se pitää laittaa suoraan TV:hen kiinni kun Elisan digiboksi on tässä suhteessa torso (ja sama torso-ominaisuus lienee myös HBO Maxin osalta, tabletilla pitää katsoa?)

Käyttäjätaso 2

Lisätään vielä huonoja puolia.Areenan ohjelmat ei näy “katso nyt” jutskassa,aina kirjautuminen ja venttailu ja valikoiden sahailu.Käyttöliittymä syvältä,ruutu tummenee kelatessa/paussatessa,kuva pysähtyy kelauksen ajaksi,ei kelloa yläkulmassa. Melkoinen huononnus entiseen.

 

EDIT: Korjailtu kirosana mukavempaan muotoon -Lautturi

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki

… Juu, onhan se päin prinkkalaa suurimmalta osin mutta eniten ketuttaa myös tämä kelaus “fiba” kun joutuu sokkona arpomaan missä kohtaa ollaan … 

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki

… Ihan aikuisten oikeesti, eikö tuolle Rewind/Forward - jutulle voi tehdä mitään? Ketkä LatvaB2:set on ollut sitä toteuttamassa? Menee ihan oikeasti hermo! … MTV, Ruutu ja C More ovat sentään osanneet tämän toteuttaa niinkuin sen pitääkin ...

Osallistu keskusteluun