Vastattu

Elisa viihde appi Chromecast ja tekstitys

  • 26 October 2021
  • 7 kommenttia
  • 311 katselukerrat

Mitäköhän johtuu, että Ylen kanavien osalta Elisa viihde appi kadottaa tekstitysvalikot, jos koittaa toistaa lähetystä cromecastin kautta. Aikaisemmin toiminut, mutta ei enää. 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Lautturi 9 November 2021, 12:29

Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3

Mitäköhän johtuu, että Ylen kanavien osalta Elisa viihde appi kadottaa tekstitysvalikot, jos koittaa toistaa lähetystä cromecastin kautta. Aikaisemmin toiminut, mutta ei enää. 


Moikka @Timoku ja tervetuloa OmaYhteisöön! No niinpäs näytti olevan, erikoista. Vien tästä tietoa eteenpäin, kiitos hyvästä huomiosta!

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Minulla toimii tekstitys esim. Ylen ohjelmissa, kunhan esim. laittaa halutun tekstityksen päälle ennen Chromecastiin lähettämistä.

Katselun aikana mulla tulee kyllä valikot esiin, mutta ne ei välttämättä oikeasti ota käyttöön valittua tekstitystä ellei esim. saman valikon ollessa auki valitse tekstityksen jälkeen myös ääntä (muka, riittää että valitsee saman äänen, sitä ei tarvitse vaihtaa), tämä ilmeisesti vastaa vähän kuin "Ok-painiketta" eli syöttää valitun tekstin päälle vasta kun valitaan valikosta jotain muutakin eli ääni.

Eli vikaa on, toivottavasti tuosta olisi jotain apua korjausta odotellessa. En muita ole testannut nyt, kuin Ylen tallenteen, kun yleensä käytän Android TV:n versiota. Pahoittelut jos ei muissa toimi...

Kokeilussa oli nyt siis Android kännykän app versio 3.57.2 (34099)

Edit. Jaa, tuo ettei tekstitys valikkoa näy, niin koski ilmeisesti suoraa lähetystä katsellessa? Siinä em. mainitut asiat ei auta, tuli seki tässä kokeiltua. Tallenteissa auttaa.

Käyttäjätaso 5

Tämä on nyt tutkinnassa ja pyritään korjaamaan homma 👍

Käyttäjätaso 3

Hei

Nyt on alkanut joidenkin ohjelmien kanssa seuraavanlainen ongelma. 

Kysymys on tekstitysten paikasta tv:n kuvaruudulla. 

Käytän chromecastia useimmiten siten, että katson esim Elisaviihteen kautta (kännykkäsovellus) tallennettuja ohjelmia chromecastin avulla tv-ruudulta. Nyt joittenkin ohjelmien tekstitykset eivät näy kokonaan, vaan ovat liian vasemmalla. Tekstin alku ei siis näy. Jos ohjelmaa katsoo kännykällä ilman chromecastia, on tekstitys ok. 
 

Esimerkki: vaikkapa lähes pari vuotta sitten talletettu Ylen ohjelman Tanskalainen maajussi (kausi 22) jakson tekstitys ok, mutta seuraavan kauden (23) ohjelmien tekstityksissä ongelma heti alusta asti  Ne tallennettu puolisentoista vuotta sitten  Yle Areenan kautta ko  kauden tekstitykset ok myös chromecastin kanssa. Ongelma esiintynyt myös muilta kanavilta talletettujen ohjelmien kanssa. Muistaakseni esim aivan tuoreen Ensitreffit alttarilla USA -ohjelman kanssa (AVA).

Ongelmaa ei siis esiinny kaikkien tallenteiden kanssa. 

Tämä on tosi ikävä juttu. En muista ennen tällaista tapahtuneen. 

Käytössä iPhone. Ei ihan uusi chromecast. Puhelimen järjestelmä ajan tasalla. 

Nykyään päivittäinen ongelma, eilen Yle1 nauhoituksen kanssa ja tänään MTV3 nauhoituksessa. Tekstitys osittain  vasemman reunan ulkopuolella, kun Chromecastaa puhelimelta teeveen ruudulle. 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

“tekstitysten paikasta tv:n kuvaruudulla” - ongelma raportoitu myös tässä.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3

Tekstitysten “valumiseen” liittyvä ongelma on tutkinnassa ja pyritään saamaan tekstitykset Chromecastin kanssa kuntoon niin pian kuin mahdollista. Pahoittelut ongelmasta!

Osallistu keskusteluun