Elisa Viihteen vuokraamon IMDB arvot pielessä/päivittämättä?

  • 30 July 2022
  • 5 kommenttia
  • 152 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +8

Hei

En tiedä miten Elisa Viihteen vuokrattavien elokuvien IMDB-arvostelu on asetettu, mutta ainakaan niillä ei ole välttämättä mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Alla esimerkki, mitä vuokraamo ilmoittaa Anti Matter -elokuvalle. Olin ihmeissäni, miksen ole kuullut scifistä, joka on saanut sentään 8.1 pisteet IMDB:ssa.

Oli lähellä, että vuokraan kyseisen leffan. Sitten kuitenkin heräsi epäilys, ja kävin katsomassa arvion IMDB:ssa: 5.7.

 

Itselle arvelen, että Elisa Viihde asettaa vain kerran IMDB pisteet, eivätkä ne muutu automaattisesti. Tässä on se ongelma, että usein leffalla voi aluksi olla huiman vääristyneet luvut ylös- tai alaspäin. Niin varmaan tämä Anti Matter elokuvan kanssa, tuotantoyhtiö kavereineen käyneet heti ilmestyttyä arvioimassa 10/10😉, kunnes aika on tehnyt tehtävänsä.

IMDB pisteytyksestä voidaan olla montaa mieltä, mutta kyllä se kummasti antaa suuntaa, onko leffa suosittu, eli katsomisen arvoinen, noin yleisesti. Esim. 8.1 on leffalle jo hyvä arvio, ja siksi olin lähellä vuokrata kyseisen tekeleen.

Ehdottaisin, että nuo IMDB-pisteet päivittyisivät edes kerran kuukaudessa. En usko, että se on kovin vaikea asia koodata. Kiitos jo etukäteen!

Lisäys. Olen joskus toivonut, että Elisan esittelyissä, joissa IMDB pisteet ovat (kaikissa ei esim. vuokraamossa ole), olisi linkki ko. leffan/sarjan sivulle IMDB:ssa. URL ei muutu, joten ei huolta päivittämisen tarpeesta tms.

Tällä voisi välttää sen, että jos ette halua kehittää pisteytyksen ajantasaisuutta, niin käyttäjä pääsisi kuitenkin muutamaa vaihetta helpommin suoraan tarkistamaan tämän hetkisen IMDB arvion. Olisiko mitään mahdollisuuksia? Vai meneekö suoraan sinne loputtoman pitkälle todo(...not)-listalle?😉


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17

Eli sellainen maksunappi jossa se loppukäyttäjä maksais imdb suuntaan itse jokaisen ajantasaisen kyselyn. Ilmaiseksihan tuo imdb rating ei minkään palveluntarjoajan sovelluksessa ole.

Lisenssimaksuja nekin kerää...

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +8

Eli sellainen maksunappi jossa se loppukäyttäjä maksais imdb suuntaan itse jokaisen ajantasaisen kyselyn. Ilmaiseksihan tuo imdb rating ei minkään palveluntarjoajan sovelluksessa ole.

Lisenssimaksuja nekin kerää...

Linkin saanee laittaa ilmaiseksi?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17

Ei saa

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +5

Hmm…

https://help.imdb.com/article/imdb/track-movies-tv/can-i-use-your-ratings-on-my-website

 

Ja esimerkiksi https://www.iltalehti.fi/telkku/ jossa sekä rating että linkit.

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +8

Linkki on vanhentunut, mutta löytyy helposti (en jaksa kaivaa sitä kännykästä, olen nyt PC:llä), mutta ei hinta kaupallisessa toiminnassa lienee suuren suuri*. Ymmärrän, että Elisa haluaa repiä voitot viimeiseen asti itselleen, joten pienistä puroista kasvaa jonkinlainen uoma siitäkin.

Toisaalta, jos minä saisin päättää, moinen toiminto olisi osa asiakaspalvelua. Kertonee kaiken.

* En tutustunut kaupallisiin tarkoituksiin olevalta sivulta, oliko hintoja kerrottu, eli voin olla väärässä, että hinta ajaisi Elisa Viihteen ahtaalle sen arveleman hyötyyn nähden. Tämä oli vain ehdotus, ja samalla tieto käyttäjille, ettei IMDB pisteet välttämättä ole oikein täällä.