Mustat reunat

  • 13 April 2021
  • 2 kommenttia
  • 148 katselukerrat

Eilen tv kuva näkyi normaalisti koko ruudun kokoisena. Kukaan ei ole ollut täällä aamun jälkeen ja kun pari tuntia sitten avasin telkkarin, reunoihin on ilmestynyt mustat palkit. Olen yrittänyt vaihtaa kuvasuhdetta. Olen yrittänyt palauttaa tehdasasetuksia. Onkohan ollut joku päivitys vai mitä on tapahtunut... Koskaan aiemmin ei ole tällaista tapahtunut ja minulla on ollut Elisa viihde kauan.


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Morjes @Elisakonkari ja tervetuloa OmaYhteisöön! :blush:

Hmm, nyt olisi tärkeää rajailla että jääkö ongelma televisioon vai Elisa Viihteen sovellukseen, jos se oli sinulla siis asennettuna älytelevisioon? :thinking:  Eli näkyykö nuo mustat reunat missään muissa sovelluksissa tai perus-TV-kanavilla, vai pelkästään vain Viihteen sovelluksessa?

Ei sinulla sattuisi olemaan kakkostelkkaria, millä tuota sovelluksen toimivuutta voisi testata?

Elisa Viihteen sovelluksen voisi poistaa ja asentaa uudelleen, ja jos tämä ei auta, niin periaatteessa ihan televisiollekin voisi kokeilla tehdasasetusten palautuksen.

Purisiko mikään näistä toimenpiteistä ongelmaan? :slight_smile:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Näkyvätkö nuo palkit kaikissa vai ainoastaan jossakin tietyssä ohjelmassa?

Ennen 2000-lukua tv-tuotannot tehtiin pääosin 4:3 eli 1,33 kuvasuhteella. Tämä on kapeampi kuin nykyisissä televisioissa käytetyt 16:9 eli 1,78 kuvasuhteen paneelit. Täten vanhojen 1900-luvun televisio-ohjelmien uusintoja katsottaessa reunoille tulee mustat palkit.

Osallistu keskusteluun