Vastattu

Reitittimen vaihto

  • 12 February 2021
  • 9 kommenttia
  • 795 katselukerrat

Noin puoli vuotta sitten Elisalta ilmoitettiin, että reititin täytyy vaihtaa, tuli uusi ja se asennettiin, telkkarin kuva meni huonoksi ja yhteys pätki. Palautin uuden ja entinen Xyxeln takaisin,  ongelma poistui.  Nyt tuli ilmoitus, että se on vaihdettava, koska muuten yhteys katkeaa. Uusi tuli ZTE ja se asennettiin, taas sama ongelma, huono kuva, yhteys pätkii ja on hidas. Ilmoitin asiasta, niin minulle kerrottiin, että täytyy ostaa toinen reititin, hinta 274€, MIKSI? Tämä kuullostaa nyt rahastukselta. Pakotetaan vaihtamaan huononpaan, että saadaan asiakas ostamaan toinen reititin, vaikka se kuuluu sopimukseen. Täytyykö irtisanoa sopimukset ja vaihtaa toiseen palveluntarjoajaan? Vai mitä pitäisi tehdä?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi ihmettelijä2 19 February 2021, 21:51

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

9 kommenttia

Käyttäjätaso 3

Tekniikka ku tekniikka kannattaa aina vaan kertoa hankkivansa modeemin itse. Myyjä vähä nikottelee mut säästät rahaa ainaki 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Suosittelen lämpimästi ostamaan modeemit itse ja kiertää kaukaa nuo operaattorin omat. Itse vaihdoin aikanani kun laitteet ei pysyny wlan:ssa enkä ole kyllä katunut yhtään vaan päin vastoin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +6

Kaikkeahan aina kannattaa, mutta kysymys lienee nyt siitä mitä palveluntarjoaja on luvannut. Luulisi olevan intressissä tarjota toimivaa yhteyttä, mutta aina se ei mene niin ..

Mikäli modeemin joutuu ostamaan joka tapauksessa(Elisa ei siis tarjoa ilmaiseksi), niin täältä varmasti tulee ehdotuksia toimivammaksi modeemiksi kuin mitä sulle on tarjottu.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Siis liittymänä on Elisa viihde laajakaistalla? vajaa 40€/kk ADSL, VDSL vai mikä?

 

Kyllähän silloin Elisalta saa uuden modeemin veloituksetta ja modeemia ei tarvitse palauttaa kuin vasta sitten kun toimivan saa. Mutta kukaan ei voi sinua pakottaa modeemin vaihtoon, käytä vanhaa niin kauan kuin se toimii. Ja ota kaikki vastaan mitä Elisa ilmaiseksi antaa.

 

Tässä tapauksessa on ilmeisesti internet-yhteyden tekniikan vaihto, joilloin lopulta joutuu sen modeemin vaihtamaan, että voitaisiin auttaa kerro mistä nykyinen netti tulee ja mielellään laitteiden malleja?

 

Mitään laitetta ei kyllä kannata Elisalta ostaa, itse kattelen aina tori.fi ja sieltä löytyy käytännössä uusia kolmasosa hintaan tai hankin jotain parempaa joita operaattorit ei myy. Irtisanominen on kyllä ihan hyvä idea, kannattaa välillä testailla muiden vaihtoehtoja (itse suosin tallentavaa digiboksia VU+ olisi paras, jossa enemmän toimintoja kuin viihteissä)

Käyttäjätaso 6

Morjes @Helmi21 ja tervetuloa OmaYhteisöön! :slight_smile:

No johan nyt :sweat:  kurja kuulla että laitteiden kanssa on ollut nyt tällaista säätöä. Kiinteän laajakaistan modeemia tai mobiililaajakaistan reititintä ei toki ole pakko hankkia meiltä, vaikka meiltä hankittujen laitteiden vian rajaaminen on toki usein hieman helpompaa. Kertoisitko vielä vähän tarkemmin, että oliko sinulla minkä tekniikan yhteys nyt käytössä, ja minkä mallinen laite tarkalleen sinulla on nyt toiminut hyvin, ja mitkä ovat aiheuttaneet tämän tökkimisen?

Hei ja kiitos vastanneille, minulla on kiinteä laajakaista sopimus Elisan kanssa ja Elisa viihde käytössä. Odottelin Elisan vastausta ja tänään sen sain. Minulle siis soitettiin ja kerrottiin, että modeemi on vaihdettava koska muuten yhteys katkeaa tässä kuussa. Uusi tuli  ZTE 4GWireless Router Model:MF286D, telkkarin kuva meni todella huonoksi, yhteys pätkii ja välillä kuva pysähtyy usean sekunnin ajaksi myös tabletin käyttö on hitaampaa, puhelimella sentään pystyy puhumaan, (vaikka senkin sopimus on Elisalta). Entisen modeemin (Xyxeln) ei tätä ongelmaa ollut. Kun tästä valitin, niin minua kehoitettiin vaihtamaan se toiseen, jonka hinta olisi ollut 274€, en suostunut, koska, mielestäni ei ole oikein, että joutuisin siitä maksamaan, olen sitä mieltä, että Elisan olisi vaihdettava se korvauksetta sellaiseen mikä toimii. Tänään minulle soitettiin ja kerrottiin, että yhteys ei toimisi sillä heidän ehdottamalla erikseen maksettavalla laitteellakaan, koska täällä oleva lähetysmasto ( Kuopion Niiralassa) on kuulema jumissa ja sen korjaus tehdään ehkä ensi kuussa.  Minun annettiin selkeästi ymmärtää, että voisin vaihtaa palvelun tarjoajaa, eli sanoa irti sopimukset, minulla ja yritykselläni on useita sopimuksia Elisan kanssa ollut jo pitkälti toistakymmentä vuotta.  Että tämmöistä asiakaspalvelua Elisalta, vanhat asiakkaat ei kiinnosta,  heippa vaan Elisa. Koska en ymmärrä tästä tekniikka puolesta juuri mitään enkä osaa digikieltä, haluan, että laitteiden käyttö on yksinkertaista, helppoa ja apua saa ymmärrettävästi kun sitä tarvitsee ja siitä  palvelusta olen valmis maksamaan. Minkä kautta kannattaisi ne yhteydet ottaa, mikä täällä toimii? Olisiko valokuitu ratkaisu, saako sen omakotitaloon? Miten paljon maksaisi? Pystyykö nykyisillä digipokseilla tallentamaan useita ohjelmia yhtäaikaa? Voiko tallentaa kesken ohjelman,  niin että koko ohjelma tallentuu?  Tämmöisiä kysymyksiä, sieltä varmaan vastauksia löytyy, kiitos jo etukäteen.

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Sehän on hyvä, että Elisa tarjoaa mahdollisuudeksi palvelun tarjoajan vaihota. Nyt otat sitten vain kaikkien Elisan liittymien tiedot ja kävelet violetin tai pinkin operaattorin puheille ja valitset sopivimmat palvelut. Älä kuitenkaan sorru määräaikaisiin sopimuksiin. Elisalta voidaan soitella itkun sekaisia puheluja, joissa asiakkuutesi arvokkuus tuodaan esille ja rukoillaan jäämään asiakkaaksi. Mutta jos palvelut ei toimi, niin ne ei toimi. Vaihtoon vaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +6

Valokuitu on parasta mitä on saatavilla Hinta riippuu monesta asiasta, rahapussista riippuu mikä on kallista ja mikä ei. 1000€ ja siitä ylöspäin.

Kannattaa niitä muitakin operaattoreita koputella jos sieltä saisi muita kiinteitä yhteyksiä.

 

Mobiiliviritykset on aina virityksiä, niitä ei voi ajatella kodin vakituiseksi yhteydeksi. Jos kuitenkin on ainoa vaihtoehto, niin dna/telia voi toimia paremmin.

Olen myös kuullut että operaattorin irtisanoessa alasajetun tekniikan, heidän on tarjottava laadultaan vastaava yhteys tilalle..  Tämän
voi varmaan viisaammat vahvistaa jos näin.

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki

Minkä kautta kannattaisi ne yhteydet ottaa, mikä täällä toimii? Olisiko valokuitu ratkaisu, saako sen omakotitaloon? Miten paljon maksaisi? Pystyykö nykyisillä digipokseilla tallentamaan useita ohjelmia yhtäaikaa? Voiko tallentaa kesken ohjelman,  niin että koko ohjelma tallentuu?  Tämmöisiä kysymyksiä, sieltä varmaan vastauksia löytyy, kiitos jo etukäteen.

 

Lähtökohtaisesti operaattorin on tarjottava korvaava yhteys tilalle (valokuitu) ja korvaava ei ole langaton, kuten kävi ilmi. Kuluttajansuojaan ota yhteyttä. Jos kiinteän verkon omistaa toinen yhtiö, kysy siltä laajakaistaa. Näyttää olevan DNA HMV operaattori, kysy DNA:lta kiinteää laajakaistaa, oletettavasti omistaa kaapelit. Valokuitu on paras nyt ja tulevaisuudessa ja sen toki saa omakotitaloon, kysy HMV operaattorilta eli DNA.lta ja lisäksi Savon kuidulta.

 

Itsellä jo pitkästi yli 10 vuotta vanha tallentava digiboksi, voi tallentaa useaa kanavaa yhtäaikaa ja vielä katsoa eri kanavaa. Jos haluat likimain täysin Elisa viihteen korvaavan digiboksin (myös etäkäyttö ja ohjelmien katsominen netin kautta) hanki VU+ tallentava digiboksi. 

Kesken ohjelman tallennuksen aloitus, niin että myös alku tallentuu vaatii melko paljon muistia, ehkä VU+ onnistuu, mutta en suosittele. Tässä tapauksessa joudut katsomaan erilaisia viihdepalveluita, joten kysy mitä eri operaattorit tarjoaa. Itse tarvin kyseistä toimintoa niin harvoin, etten koe sitä tarpeelliseksi. Jos haluat Elisa viihde tallennukset talteen niin sitä varten löytyy ohjelma niin saat ladattua ne tietokoneelle.

 

Kuopioon tulee tämän vuoden aikana Telian/DNA:n yhteisverkko, joten kuuluvuus alueellisesti on aivan sama kumpaa operaattoria käyttää. Kapasiteettiakin on käytettävissä tuplasti verrattuna Elisaan, kun yhteisverkko alkaa toimia. Kysy tarjoukset vaikka kaikilta Suomessa toimivilta operaattoreilta, tässä jokunen Telia, DNA, Globetel, MOI, Aina, Line carrier (viimeiset kaksi myyvät vain yrityksille)