Vastattu

Uuden tekijänoikeuslain vaikutus IPTV-palveluihin?

  • 16 September 2022
  • 3 kommenttia
  • 283 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 621 kommenttia

https://ficom.fi/ajankohtaista/uutiset/tekijanoikeuslain-uudistus-voi-tuoda-ison-muutoksen-tv-katsojille/

Tekijänoikeusjärjestöt kaavailee sellaista että Suomessa kaapeli-tv katsojilta aletaan veloittaa ns. ilmais-/mainoskanavien eli lähinnä MTV3, Nelonen, Fox jne. sekä niiden sisarkanavien katselusta lisämaksua, Ylen kanavat on ainoat joita saa katsoa ilman lisämaksuja, tosin meneehän suurimmalta osalta kansaa jo Yle-veroakin. Ok, tämä vähentänee kaapeli-katsojien määrää, mutta mikä on Elisan edustajien tieto siitä että miten tämä tullee vaikuttamaan IPTV-palveluihin (Elisa Viihde, Dna Hubi, Telia TV, Maxivision) ja lopetetaanko niitä vai peritäänkö lisämaksuja ja onko lisämaksu pakollinen vai vapaaehtoinen joka maksetaan vain jos haluaa katsoa mm. MTV3-kanavaa? Mikä on oikeiden maksukanavien kohtalo ktv:ssä ja IPTV:ssä, nimittäin onhan niin että se kaikkien paras sisältö tulee joko Ylen kanavilta tai oikeilta maksukanavilta (C More, V Film, MTV/Viacom musiikkikanavat jne. jne.)

 

Tämä on todella eriarvoistavaa koska antennikatsojat pääsee pälkähästä ja heille esim. Emmerdalen katsominen on ilmaista. Kun taas kaapelikatsojille se maksaa, maksaako myös IPTV-katsojille ja miten tuo laki muuten vaikuttaa IPTV-palveluihin? Itse en tosin katso lainkaan maikkaria mutta ystäväni ja myös äitini seuraa mm. Emmerdalea ja he kokevat tuon uuden tekijänoikeuslain todella vääräksi.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Keinotekoinen 20 September 2022, 09:54

Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 1

Onneksi tuossa lähellä on digitan täytemasto ja ikkunallalaudalla oleva antenni asettuu arvoon arvaamattomaan pikselöi mutta ei jatkuvasti. No iptv tä ja tällähetkellä ja tauolla oleva CD (allente) . 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Huhuu Elisa, saisko teiltä kommenttia ja lisätietoa asiaan?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Tekijänoikeuslainuudistus on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä eikä sitä ole vielä viimeistelty, joten lopullisia vaikutuksia on vaikea arvioida tässä vaiheessa.  

Suomessa tv-yhtiöt tarjoavat kanavia ilman tilaajamaksuja, ja näiden kotimaisten kanavien ohjelmista on jo niitä tuotettaessa maksettu korvaukset kaikkien suomalaisten katsojien puolesta, yhtä lailla kaapeli- kuin antenni-tv-jakelusta.

Nykyinen järjestelmä mahdollistaa laajan ja laadukkaan maksuttoman sisältötarjoaman koko Suomeen. Teemme parhaillaan töitä sen eteen, että voisimme säilyttää tämän toimivan ja katsojaystävällisen järjestelmän.

Osallistu keskusteluun