Vastattu

Elisa Viihde -appin käyttöohje

  • 28 May 2023
  • 5 kommenttia
  • 160 katselukerrat

Kenen puoleen voi kääntyä käyttöongelmissa Elisa Viihde -appin suhteen eri TV-malleille? Minulla on LG-telkkari missä on WebOS 5. Onko Elisa Viihde -appi Elisan vai LG:n vai kenen tekele? Kenellä tai missä pitäisi olla tieto siitä, miten Appin pitäisi toimia minun telkkarissani, ja miten sitä on tarkoitus käyttää? Jokuhan sen on tehnyt, alkuräjähdyksestä se tuskin on evoluution seurauksena syntynyt.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Anspandeemus 29 May 2023, 16:08

Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Kenen puoleen voi kääntyä käyttöongelmissa Elisa Viihde -appin suhteen eri TV-malleille? Minulla on LG-telkkari missä on WebOS 5. Onko Elisa Viihde -appi Elisan vai LG:n vai kenen tekele? Kenellä tai missä pitäisi olla tieto siitä, miten Appin pitäisi toimia minun telkkarissani, ja miten sitä on tarkoitus käyttää? Jokuhan sen on tehnyt, alkuräjähdyksestä se tuskin on evoluution seurauksena syntynyt.

Löytyyköhän sieltä sovelluksen sisältä, (kuten Android sovelluksessa)

kohtaa: Anna palautetta. Sinnehän voi halutessaan laittaa tiedustelukin.

Tuollakin jotain:

Elisa Viihde puhelimessa ja älytelevisiossa

Esim:

Elisa Viihde löytyy Samsungin ja LG:n älytelevisioista. Sovellusta kehitetään jatkuvasti kattavammaksi. Seuraavat toiminnallisuudet on jo tuettuina: Jne.

Toivottavasti jotain helpotusta.

 

 

EI löydy sovelluksesta.

Siellä “tuollakin" ei ollut käytännössä mitään miten sovellusta käytetään.

Tuo menee vähän huumorin puolelle tuo “Kehitetään jatkuvasti”. Äppi on sellainen, ettei sitä millään kohtuudella tuollaisena olisi pitänyt julkaista. Kunhan sillä saisi helposti ja kätevästi:

  1. valittua kanavan mitä haluaa katsoa
  2. tallentaa haluamansa ohjelman
  3. kelata eteen ja taakse
  4. poistaa tallenteet

Mitään muuta ei käytännossä tarvitse. Se ikivanha ensimmäisten viihdeboxi-versioiden softa oli paljon parempi. Ne nykyiset sivusuunnassa rullailevat kuvat ovat todella sekava käyttöliittymä. Yksi lista, missä on kaikki nauhoitukset omina riveinään, riittäisi hyvin ja olisi paljon selkeämpi. Yhdestä napista playtä, toisesta deleteä. Oliha siellä jopa toiminto millä sai luotua kansioita ja siirrettyä talleteita niihin, mutta sekin oli yksinkertaisen selkeää. Oi niitä aikoja!

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +7

Hei,

Ymmärsinkö oikein  @Leifhackman , että olet kuitenkin saanut sovelluksen asennettua laitteelle ja nyt lähinnä haetaan ohjeita sovelluksen käytöstä? Täällä löytyy myös jonkin verran opastusta Elisa Viihde - sovelluksen käyttöön:

Linkki 

Ohjeet ovat pääsääntösesti puhelimelle ja tabletille, mutta osaa ohjeista pystyy hyödyntämään myös TV:n sovelluksella. Valitettavasti ei ole tarkempia ohjeita nimenomaan LG:n - TV:lle ja Elisa Viihde - sovelluksen käytölle. 🤔

Äppi oli töllöttimessä jo valmiina.

 

Edelleen: KENELLÄ tai MISSÄ on ne tarkemmat tiedot LG:n TV:lle (ja muidenkin valmistajien TV:lle) Elisa viihde-sovelluksen käyhtöstä ja toiminnasta? Onko sovellus Elisan vai LG:n tekemä ja testaamatta jättämä?

 

Minulla on se erillinen viihde-purkki myös, joten sen kautta pääsee sentään tallenteita poistamaan, kun vaihtaa vaihtaa TV:n puolella sille medialähteelle.

 

Yleisenä palautteena viihde-sovelluksesta: menin jo siis ennen TV:n ostamista päivittämään Viihde premiumiin, ja sen sovellus on huomattavasti kömpelömpi käyttää kuin ne vanhanaikaiset sovellukset. Vanhan systeemin sovellukseen vaan oli tehty sellaiset päivitykset, että se oli tuskallisen hidas käyttää, varmaan siksi että ihmiset vaihtaisivat tähän selkeästi kömpelömpään premium-”palveluun”, missä ainut todellinen lisäpalvelu on, että kaukosäädin toimii bluetoothilla. Hintaa on enemmän, mutta sisältö täysin sama.

 

Mikähän ihmeen muotivillitys kaikilla noilla netflixeillä ja muilla videosisältöpalvelun tarjoajilla on, että tallenteet ja elokuvat yms. pitää olla niillä isoilla isoilla laatikoilla ja skrollata sivusuunnassa? Tallenteista pitää saada LISTA, ja listoja luetaan YLHÄÄLTÄ ALAS PÄIN!

 

Lisksi, LG:n Elisaviihde-sovelluksessa

  1. monesti ei voi Program Guidesta tallentaa ohjelmaa tai alkaa katsoa ohjelmaa, molempia nappeja ei tule samaan aikaan näkyviin.
  2. välillä ohjelman infotekstit jää ohjelman päällä eivätkä lähde pois
  3. kun jotain kanavaa alkaa katsomaan, ei pääse enää KO-ohjelmasta pois muualle Elisa Viihde-sovellukseen muuten kuin TV:n sammuttamalla ja käynnistämällä viihde-sovelluksen uudelleen.

Oikeasti: Onko tämä sötös Elisan vai LG:n viritelmiä? EIkö olisi kummankin tahon yhteisissä ja erillisissäkin intresseissä tehdä applikaatio valmiiksi niin, että se toimisi ja olisi kätevä käyttää? Oikesti, olisi parempi jättää viihdettä kokonaan tarjoamatta LG:n töllöille kuin tarjota se tällaisen keskeneräisen tunaroinnin kautta.

 

Jos sulla Anspadeemus on jotain suhteita tuonne Elisan suuntaan, niin voitko selvittää, onko Elisalta kukaan koskaan testannut tätä sovellusta? Jos on, niin tällainenkö on Elisan näkemys toimivasta sovelluksesta? Jos, niin voi voi!

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +13

Täältä löytyy ominaisuudet mitä on tuettuna millekin älytelkkarin sovellukselle: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/tv-palvelut/viihde-sovellus/ .🙂 Toki Viihde sovelluksessa ei ole kaikkia samoja ominaisuuksia kuin Viihde boksin kautta käytettäessä, joten suosittelenkin käyttämään sitä boksia, että saat täyden hyödyn palvelusta. 🤔 Itselläni löytyy myös LG:n telkkari WebOS käyttöjärjestelmällä ja olen itsekin huomannut nämä ominaisuuserot verrattuna boksiin. Tuli mieleen tässä samalla, että oletko @Leifhackman päivittänyt sovelluksia itse telkkarilla, kun ainakin omassa se huomauttaa saatavilla olevista päivityksistä, kun avaa sovelluksia? 😊

Osallistu keskusteluun