Vastattu

Elisa Viihde kuvanlaatu ja ääni

  • 7 December 2022
  • 4 kommenttia
  • 586 katselukerrat

Tilasin Elisa Viihde paketin johon kuuluu Viaplay ja HBO (MAX) Nordic. Viaplayn kuvanlaatu oli odotetusti huonoa, eli ei lähelläkään HD tasoa, ja äänikin on vain kohtalainen. Katsoin eilen Viaplaylta kokeeksi elokuvan Nobody. Kuvassa oli järkyttvää rakeisuutta, tai oikeammin kuvattuna, kuin pieniä matoja.
Isompi pettymys oli HBO, jonka uskoin olevan oikeasti 4K / Dolby Atmos, mutta kuva oli pikemminkin tasoa hyvä HD, ja ääni vain Dolby surround.
TV on 77” LG Oled + Denon 3700 9.2 8K Dolby Atmos, ja linjanopeus noin 50Mb.  Esimerkiksi Netflix ja Apple TV toimivat super-hyvin tällä setillä.
HBO Max lupaa sivuillaan 4K/Atmos. Huonontaako Elisa jostain syystä tarjontaa,
vai mistähän tässä on kyse? Jos laatua jostain syystä huononnetaan tarkoituksella, esim. kustannussyistä, niin markkinoinnissa pitäisi ainakin todeta että kuvan ja äänen laatu poikkeaa alkuperäisestä, vai olenkohan missannut jotain?
 


 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi draakki 9 December 2022, 19:47

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Morjes @Kiplise ja tervetuloa OmaYhteisöön! 😊 

Olikos tässä siis käytössä palveluiden omat ns. natiivisovellukset äly-TV:llä omina sovelluksinaan, vai Elisa Viihde -sovelluksen kautta, tai oliko sinulla kenties LG:n telkkariin kytkettynä vielä Elisa Viihteen digiboksi miltä testasit Elisa Viihde Viaplayn ja HBO:n sisältöjä? 🤔 

Testasitko HBO:lta HBO Maxin sisältöjä, vai HBO Nordicin sisältöjä? HBO Max -suoratoistopalveluhan on sellainen, että voit katsoa sen sisällöt joko selaimella osoitteessa hbomax.com tai puhelimella, tabletilla ja äly-tv:llä HBO:n oman HBO Max -sovelluksen kautta, mikä pitää erikseen asennella. HBO Max ei siis näy Elisa Viihteen (sovellus tai digiboksi) kautta tällä hetkellä, vain ns. nuo HBO Nordicin sisällöt, täältä löytyy lisätiedot HBO:sta ja sen katseluoikeuksista. 

Joka tapauksessa emme toki sotke tai huononna kenenkään palvelun kuvanlaatua varta vasten, ei ole kenenkään etu tämä. 👍🏼

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +4

...

Kyllä Viaplayn kuva on niin huonolaatuista, että on HD:sta kaukana. Jos ihmisten naamat on näin siloiteltuja, niin mitähän järkeä tätä on kutsua edes HD:ksi (High Definition = Korkea Määritelmä, eli ns. “teräväpiirto”). Sanoisin, että laatu on skaalattua (720p->1080p), eli SD-tasoa.

Itse en laittanut jatkoon Viaplayta. Mm liiankin pakattu Netflixin HD-kuva tarjoaa paljon tarkempaa kuvaa, vaikkei sekään niin tarkkaa ole.

 

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Kiitos palautteesta @Leiser! 🙏 Välitetty terveiset Viaplaylle.

Osallistu keskusteluun