Elisa Viihde sovelluksen testaus LG:n vuonna 2016 julkaistuille ja sitä uudemmille älytelevisioille

 • 27 toukokuu 2019
 • 56 kommenttia
 • 9815 katselukerrat
Elisa Viihde sovelluksen testaus LG:n vuonna 2016 julkaistuille ja sitä uudemmille älytelevisioille
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
 • OmaYhteisön yhteisömanageri
 • 1303 kommenttia

Elisa Viihde sovellus löytyy nyt laitteesi sovelluskaupasta Beta-versiona. Sovellus on ihan uunituore ja toiminnallisuudet siksi vielä rajalliset. Tällä hetkellä sovelluksessa on käytettävissä
 • Elisa Viihde Aitio
 • Tallenteet: Uusimpien tallennusten katselu palvelun etusivulla
 • Vuokraamo: Katsele elisaviihde.fi sivulla vuokraamiasi tai ostamiasi elokuvia
 • Haku
Käynnistämme sovelluksesta nyt julkisen beta-testin – haluamme tietää, mitä juuri sinä olet mieltä sovelluksesta ja sen eri toiminnoista.

Sovellus on saatavilla LG:n webOS-käyttöliittymällä varustettuihin televisioihin, jotka on valmistettu vuonna 2016 tai sen jälkeen. Sovelluksen käyttö vaatii Elisa Viihde -tilauksen eli pääset käyttämään sovellusta TV:lläsi samoilla Elisa Viihde -tunnuksillasi, joilla kirjaudut myös elisaviihde.fi:ssä ja mobiilisovelluksessa.

Mikäli sinulla ei vielä ole Elisa Viihde-sovellusta tilattuna, tilaa se täältä. Saat ensimmäisen kuukauden veloituksetta!

Toivomme, että betaan osallistuvat jättäisivät meille yhteystietonsa oheisella lomakkeella - voimme olla teihin yhteydessä sähköpostitse sovellukseen ja sen testaukseen liittyvissä asioissa. Yhteystietonsa jättäneiden, testaukseen osallistuvien kesken arvomme LG v30s ThinQ-puhelimen. Mikäli et halua jättää yhteystietojasi meille, voit silti osallistua keskusteluun.

Arvonnan säännötMa 27.5.2019 – su 16.6.2019 OmaYhteisön Samsung äly-tv-sovellus ja LG äly-tv-sovellus keskusteluiden (https://yhteiso.elisa.fi/) kautta lomakkeella yhteystietonsa jättäneille lähetetään ma 17.6.2019. Palautekeskusteluun vastanneiden keskuudesta valitaan 1 voittaja, joka voittaa palkinnoksi LG-puhelimen. Kilpailun voittaja valitaan ma 25.6.2019 ja voittajalle ilmoitetaan sähköpostilla. Mikäli voittajaksi valittu käyttäjä on ilmoittanut puhelinnumeronsa lomakkeella, ilmoitetaan voitosta tieto myös puhelimitse. Mikäli voittajaa ei tavoiteta viimeistään 28.6.2019 valitaan tilalle uusi voittaja 1.7.2019.

Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi, Elisa Oyj vastaa arpajaisverosta. Elisa Oyj:n henkilökunta perheineen ei voi osallistua kilpailuun. Elisa ei vastaa siitä, että tietojärjestelmien, Internet-yhteyksien tai muiden ohjelmien toimimattomuuden tai virheiden takia tieto kilpailuun osallistumisesta ei päädy Elisalle asti. Elisa pidättää oikeuden julkaista voittajien kilpailuun osallistuessaan käyttämät nimimerkit sekä valitsemiaan otteita voittajien OmaYhteisössä julkaisemista teksteistä valitsemissaan medioissa.


Toivomme aktiivista keskustelua ja yksityiskohtaisiakin havaintoja, parannusehdotuksia, kysymyksiä ja ideoita, jotka tulemme arvioimaan ja huomioimaan sovelluksen jatkokehityksessä. Kehitämme sovellusta jatkuvasti ja pyrimme tuomaan uusia ominaisuuksia säännöllisesti 😊

56 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ja ei muuta kuin näppis laulamaan ja palautetta antamaan. Erityisesti meitä kiinnostaa mitä mieltä olet näistä:

- kirjautuminen ja yleisvaikutelma
- haku
- sisällön etsiminen ja katsominen
- videon toisto ja sen hallintatoiminteet (Play, Pause, Stop jne.)

Kuvaile käyttötapaus mahdollisimman tarkasti, niin pääsemme heti kiinni palautteesi ytimeen 😊
Ensiksi kiitos, että vihdoin toitte Elisa viihde sovelluksen Web Os:sään!

Kirjautumisen kanssa oli aluksi ongelmia, sillä normi kirjautuminen sähköpostilla ja salasanalle ei onnistu vaan pitää käyttää tuota erillistä käyttäjätunnusta ja sen salasanaa. En oikein ymmärrä mikä funktio ylipäätään on kaksilla tunnuksilla samaan tiliin sillä iOS ja Android laitteilla sekä tietokoneilla kirjautuminen onnistuu mailiosoitteen ja sen salasanan avulla. Turhaa muistettavaa minusta.

Ensimmäinen asia minkä toivon tulevan tuohon pian on ohjelmaopas ja tallennusten tekeminen sen kautta.
Aitiota en ole tilannut, mutta kunhan tämä appi kehittyy niin varmaan sekin tulee sitten tilattua ja testattua.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Moro @JepJepJepJepJepJep ja tervetuloa OmaYhteisöön! 🙂 Kiitokset palautteestasi! Itsekin tuon kirjautumisen kanssa törmäsin samaan havaintoon, tuonne ei näemmä ainakaan vielä ole tuota Elisa Tunnuksella kirjautumista mukaan mutta uskoisin että päivitysten myötä tuokin mahdollistuu 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Mukava yllätys! En ollut edes ajatellut koko sovellusta, kun huomasin tämän ketjun.

Hieman ehdin kokeilla Aitiota ja tallenteita (joista tässä vaiheessa tarjolla vain "Uusimmat", ei kansionäkymää tai vastaavaa).

Ensimmäiset huomiot:
-kirjautuminen sujui ongelmitta käyttäjätunnus/salasana yhdistelmällä
-valinnat toimivat ilman suurempaa viivettä, valitun ohjelman käynnistyminen kesti hetken
-kelaustoiminnot vielä alkeelliset, ei voi hyppiä kuin puoli minuuttia kerrallaan? Toiveissa samankaltainen toiminta kuin boksilla. Myös numeronäppäimillä olisi hyvä päästä loikkimaan kuten boksilla
-Viihteen ohjelmaopas olisi tosiaan jatkossa hyvä tallennusten asettamista varten
-hakua en vielä kokeillut

Mihinkään varsinaiseen bugiin en törmännyt, mutta onhan tuossa vielä tekemistä. Hyvä juttu kuitenkin, että on saatu jo alulle!
Tällä sovelluksellako ei onnistu perus tv-lähetysten katsominen? Ainoastaan Aitio ja tallenteet?
Kerkesin jo hetken iloita että pääsen eroon kahdesta kaukosäätimestä.
Elisa vaatii myös heidän nettiyhteyden ennenkuin fyysiselläkään boksilla voi katsoa kaikkia peruskanavia mm. Nelonen.
Vaihdan netin heti Elisalle jos sovelluksen kautta näkyy myös perus televisiolähetykset.
Jotta tämä voisi korvata Watsonin, tarvitaan:
 • TV-lähetysten katsominen "suorana" eli täällä susirajan takanakin näkyisivät kaikki kanavat.
 • Helppokäyttöinen ohjelmaopas ohjelmien tallentamiseksi
Muuten tämä näyttäisi toimivan
Palvelu olisi huippu juttu jos se vastaisi Elisan kilpailijoiden vastaavia sovelluksia. Eli toivottavasti tv:n suorat HD lähetykset saataisiin mukaan.

Milloinkahan tämä voisi arviolta toteutua?
Sovellus toimii teknisesti erinomaisesti mutta Watsonin verrattuna suorat TV lähetykset tarvitaan myös sovellukseen. Erillinen Elisa Viihde boksi tuntuu aivan turhalta kun on tottunut käyttämään Watsonia.
Ensinnäkin toivoisin mahdollisuutta katsoa urheilulähetyksiä (esim. jalkapallon Ykkösen matsit) sovelluksen kautta, mutta oletan että tämä ominaisuus tulee aikanaan?

Asensin sovelluksen LG:n webOS-televisioon (2017 ostettu malli). Kirjautuminen onnistui vaivattomasti, käyttöliittymä toimii ilman minkäänlaista lagia mutta videoiden katsominen ei onnistu. Yritin umpimähkään katsoa joitakin sarjoja (esim. Konttori) mutta heti jakson valittuani ruudulla näkyi muutaman sekunnin toistotyökalut (aikajana, tauko jne.), sitten ruutu meni mustaksi ja TV resetoitui ladaten SmartTV-palvelut uudelleen sulkien samalla Elisa Viihde-sovelluksen.
Jos tähän sovellukseen saadaan ohjelmaopas tallennusmahdollisuudella ja kanavien suorakatselulla niin sen voisi ottaa hintaan 6,90/kk (vaikka ilman Aitiota). Muussa tapauksessa joutuu vaihtamaan toiseen palveluun.
ekat havainnot:


 • plussana voisi todeta että toimii aika ripeästi
 • kirjautuminen ei sallinut tiettyjä erikoismerkkejä, oli pakko vaihtaa salasanaa sen vuoksi
 • TV-lähetykset suorana puuttuu, pakko olla jotta voi käyttää
 • ohjelmaopas puuttuu, helpottaisi tallenteitten tekemistä
 • tallenteitten "kelaus" ominaisuudet alkeelliset
 • tallenteitten hallinta ominaisuudet ihan alkutekijöissään, ei löytynyt esim. poisto mahdollisuutta
 • tallenteitten kansio näkymä puuttuu
Muutenkin summa summarum ... voisi hieman tutkia Watson sovelluksesta miten
tuo tallenne puoli kannattaisi suunnitella, sen käyttöön tottuneena saattaa kynnys tämän
käyttämiseen olla aika korkea
Ikävä kyllä täysin keskeneräinen. Tallenteet ja kanavapaketin katsominen (HBO) olisivat olleet minulle tärkeimmät ominaisuudet. Hienoa kuitenkin, että saatiin televisioon appi. Toivottavasti irtipääsy boxista ja toisesta kaukosäätimestä onnistuu pian.
Tallenteiden seuranta tulisi olla kansioittain sekä itseä myös alkanut ärsyttämään tuo ainainen kirjautuminen ohjelmaan (Ohjelma voisi edes muistaa käyttäjätunnuksen ja salasanan!). Ohjelmakirjasto puuttuu kokonaan.
Käyttäjätaso 2
Ikävä kyllä täysin keskeneräinen. Tallenteet ja kanavapaketin katsominen (HBO) olisivat olleet minulle tärkeimmät ominaisuudet. Hienoa kuitenkin, että saatiin televisioon appi. Toivottavasti irtipääsy boxista ja toisesta kaukosäätimestä onnistuu pian.

Molemmat noista ovat tulossa ja esim. tallenteisiin liittyen tässä on hyvä paikka tuoda myös ideoita, miten voisimme samalla kehittää nykyistä tallennustoimintoa entistäkin paremmaksi (jos on sellaisia huomioita boxin tai mobiiliappien puolelta).
Käyttäjätaso 2
Tallenteiden seuranta tulisi olla kansioittain sekä itseä myös alkanut ärsyttämään tuo ainainen kirjautuminen ohjelmaan (Ohjelma voisi edes muistaa käyttäjätunnuksen ja salasanan!). Ohjelmakirjasto puuttuu kokonaan.

Tuo kirjautumisongelma on otettu tutkintaan, sen pitäisi tietysti muistaa kirjautuminen, ettei sitä tarvitse tehdä aina uudelleen. Kiitos bugiraportista!
Mitä ohjelmakirjastoja toivoisit lisättävän ensimmäisenä sovellukseen?
Näyttää erittäin lupaavalta.Tallennusten kelauskin eteen taakse alkoi toimia päivän viiveellä Watsonin tapaan.Selkeän ohjelmaopaan ansiosta tallenteiden hallinta puhelimella helppoa mikä lieventää suoratoiston puuteesta aiheutuvaa harmia.
Tosiaan niinku täälä on kirjoteltu, että katsoisivat pohjan minkämoinen Watson oli niin siitä olis hyvä lähtee liikkeelle, kun tällä hetkellä sovellus on tosi alkeellinen Elisalta.
-Tallenteiden teko ja poisto mahdollisuus
-tallenteiden omat kansiot näkyviin ja kansiossa olevat jaksot järjestykseen.
-ohjelmaan jokin merkki että on jo katsonut sen tai on kesken. (Ilmeisesti onkin jo)
-jotkin jaksot lähtee nopeasti päälle ja jotku lataa ja lataa ja lataa ja ei välttämättä lähde päälle
-tallennusta ei voi katsoa alusta kesken tallennuksen(pitää odottaa että tallennus on loppunut)
-etusivu sais olla jotenkin selkeempi (watsonissa parempi)
-videovuokraamisessa suomenkielisille elokuville myös huonokuuloisille suomenkielinen tekstitys vaihtoehto.
-pyytää usein kirjautumaan sisään..??
-
Käyttäjätaso 2
Tosiaan niinku täälä on kirjoteltu, että katsoisivat pohjan minkämoinen Watson oli niin siitä olis hyvä lähtee liikkeelle, kun tällä hetkellä sovellus on tosi alkeellinen Elisalta.
-Tallenteiden teko ja poisto mahdollisuus
-tallenteiden omat kansiot näkyviin ja kansiossa olevat jaksot järjestykseen.
-ohjelmaan jokin merkki että on jo katsonut sen tai on kesken. (Ilmeisesti onkin jo)
-jotkin jaksot lähtee nopeasti päälle ja jotku lataa ja lataa ja lataa ja ei välttämättä lähde päälle
-tallennusta ei voi katsoa alusta kesken tallennuksen(pitää odottaa että tallennus on loppunut)
-etusivu sais olla jotenkin selkeempi (watsonissa parempi)
-videovuokraamisessa suomenkielisille elokuville myös huonokuuloisille suomenkielinen tekstitys vaihtoehto.
-pyytää usein kirjautumaan sisään..??
-


Hyvä lista! Tulemme pian tuomaan parannuksia näihin liittyen, mm. omat tallenteet -näkymä ja parannuksia etusivuun.
Tuo ohjelman toistamisen latausajan vaihtelu on hyvä huomio, johon tulemme kiinnittämään huomiota. Kuinka usein saat toistumaan tuon, ettei sisältö lähde ollenkaan käyntiin? Millä TV:llä käytät sovellusta?
Käyttäjätaso 2
Teimme muutamia korjauksia, mitkä auttavat kirjautumisongelmiin:

 • Kirjautumissession vanheneminen ja tarve kirjautua uudelleen --> paikansimme virheen sovelluksesta ja julkaisimme äsken korjauksen, jonka pitäisi auttaa tähän. Nyt seuraavan kirjautumisen jälkeen kirjautumisen tulisi pysyä aktiivisena jatkuvasti, eikä uudelleenkirjautumista vaadita.
 • Näppäimistöön lisätty erikoismerkkeihin sieltä puuttunut alaviiva, löytyy OK-napin yläpuolelta, kun on ensin valinnut erikoismerkit (=/#).
Nämä muutokset ovat päivittyneet sovellukseen automaattisesti.

Tosiaan niinku täälä on kirjoteltu, että katsoisivat pohjan minkämoinen Watson oli niin siitä olis hyvä lähtee liikkeelle, kun tällä hetkellä sovellus on tosi alkeellinen Elisalta.
-Tallenteiden teko ja poisto mahdollisuus
-tallenteiden omat kansiot näkyviin ja kansiossa olevat jaksot järjestykseen.
-ohjelmaan jokin merkki että on jo katsonut sen tai on kesken. (Ilmeisesti onkin jo)
-jotkin jaksot lähtee nopeasti päälle ja jotku lataa ja lataa ja lataa ja ei välttämättä lähde päälle
-tallennusta ei voi katsoa alusta kesken tallennuksen(pitää odottaa että tallennus on loppunut)
-etusivu sais olla jotenkin selkeempi (watsonissa parempi)
-videovuokraamisessa suomenkielisille elokuville myös huonokuuloisille suomenkielinen tekstitys vaihtoehto.
-pyytää usein kirjautumaan sisään..??
-
Hyvä lista! Tulemme pian tuomaan parannuksia näihin liittyen, mm. omat tallenteet -näkymä ja parannuksia etusivuun.
Tuo ohjelman toistamisen latausajan vaihtelu on hyvä huomio, johon tulemme kiinnittämään huomiota. Kuinka usein saat toistumaan tuon, ettei sisältö lähde ollenkaan käyntiin? Millä TV:llä käytät sovellusta?muutamat kerrat vasta ku en oo paljon ehtiny käyttää.. LG:n webOS TV UJ635V
Tallennukset siirtyvät puhelimella (android) useasti välittömasti LG appiin.
Joskus jäävät välille yleensä alkavat toimia vasta hetken kuluttua nauhoituksen jo loputtua ja muutaman yrityksen jälkeen. Joten ei mikään suoratoisto korvike.
Vaikeuksia näytää olevan rutkasti onneksi näyttävät olevan tiedossa osaan on jopa puututtu.
Huolestuttavinta tällä hetkellä on puhelimessa oleva järjetön selaus mahdollisuus 30s eteen tai taaksepäin. Sekin toimii tosin vain satunnaisesti. Tarttis olla 60s eteen ja 30s taakse tai edistyksellisempää jos on värkeissä varaa. Jos ominaisuus siirretään tälläisenä LG appiin se mitätöi kaikki sovellutuksen edut vaikka toimisikin.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Huikeaa, että ollaan saatu tänne näin paljon käyttökokemuksia teiltä ja keskustelua aikaan! Kiitos paljon! 😊
Osaako kukaan antaa älykästä arvausta kauanko nämä "tietyöt" jatkuvat, koska uusi ohjelma päivitys tulee.
Käyttäjätaso 2
Törmäsin tähän sovellukseen tänään vahingossa. Ok, en tiennyt että kyseessä on "beta" mutta tällä hetkellä tuo on tallenteiden katsomiseen käyttökelvoton, joten on mahdotonta antaa kokemuksia tallenteiden katsomisesta.

Ja käyttökelvoton se on koska tallenteita ei voi selailla kansioittain, EIKÄ NIISSÄ TOIMI HAKU!

Selailun puutteen voin betavaiheessa ymmärtää mutta haun nyt vain täytyy toimia. Ilman sitä, en käytä, ette saa palautetta.
Käyttäjätaso 2
Nyt kannattaa taas päivittää sovellus, julkaisimme hiljattain taas muutamia parannuksia.

 • Tallenteet-näkymä löytyy nyt sovelluksen valikosta, mitä kautta saa helpommin omat tallenteet näkyville. Kansioita ei vielä ole, mutta tallenteet jaotellaan elokuvat, sarjat ja uusimmat -osioihin. Tallenteisiin liittyen on täällä ollut paljon hyviä ideoita ja toiveita, ja sen pohjalta me myös jatkamme tallenteet-osion kehitystä tästä eteenpäinkin.
 • Myös HBO Nordic -ohjelmakirjasto on nyt lisätty sovellukseen.

Osallistu keskusteluun