Elisa Viihde sovelluksen testaus Samsungin vuonna 2015 julkaistuille ja sitä uudemmille älytelevisioille

Elisa Viihde sovelluksen testaus Samsungin vuonna 2015 julkaistuille ja sitä uudemmille älytelevisioille
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön yhteisömanageri
  • 1754 kommenttia

Elisa Viihde sovellus löytyy nyt laitteesi sovelluskaupasta Beta-versiona. Sovellus on ihan uunituore ja toiminnallisuudet siksi vielä rajalliset. Tällä hetkellä sovelluksessa on käytettävissä
  • Elisa Viihde Aitio
  • Vuokraamo: Katsele elisaviihde.fi sivulla vuokraamiasi tai ostamiasi elokuvia
  • Haku
Käynnistämme sovelluksesta nyt julkisen beta-testin – haluamme tietää, mitä juuri sinä olet mieltä sovelluksesta ja sen eri toiminnoista.

Sovellus on saatavilla Samsungin Tizen-käyttöjärjestelmällä varustettuihin televisioihin, jotka on valmistettu vuonna 2015 tai sen jälkeen. Sovelluksen käyttö vaatii Elisa Viihde -tilauksen eli pääset käyttämään sovellusta TV:lläsi samoilla Elisa Viihde -tunnuksillasi, joilla kirjaudut myös elisaviihde.fi:ssä ja mobiilisovelluksessa.

Mikäli sinulla ei vielä ole Elisa Viihde-sovellusta tilattuna, tilaa se täältä. Saat ensimmäisen kuukauden veloituksetta!

Toivomme, että betaan osallistuvat jättäisivät meille yhteystietonsa oheisella lomakkeella - voimme olla teihin yhteydessä sähköpostitse sovellukseen ja sen testaukseen liittyvissä asioissa. Yhteystietonsa jättäneiden, testaukseen osallistuvien kesken arvomme LG V30S ThinQ -puhelimen. Mikäli et halua jättää yhteystietojasi meille, voit silti osallistua keskusteluun.

Arvonnan säännötMa 27.5.2019 – su 16.6.2019 OmaYhteisön Samsung äly-tv-sovellus ja LG äly-tv-sovellus keskusteluiden (https://yhteiso.elisa.fi/) kautta lomakkeella yhteystietonsa jättäneille lähetetään ma 17.6.2019. Palautekeskusteluun vastanneiden keskuudesta valitaan 1 voittaja, joka voittaa palkinnoksi LG-puhelimen. Kilpailun voittaja valitaan ma 25.6.2019 ja voittajalle ilmoitetaan sähköpostilla. Mikäli voittajaksi valittu käyttäjä on ilmoittanut puhelinnumeronsa lomakkeella, ilmoitetaan voitosta tieto myös puhelimitse. Mikäli voittajaa ei tavoiteta viimeistään 28.6.2019 valitaan tilalle uusi voittaja 1.7.2019.

Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi, Elisa Oyj vastaa arpajaisverosta. Elisa Oyj:n henkilökunta perheineen ei voi osallistua kilpailuun. Elisa ei vastaa siitä, että tietojärjestelmien, Internet-yhteyksien tai muiden ohjelmien toimimattomuuden tai virheiden takia tieto kilpailuun osallistumisesta ei päädy Elisalle asti. Elisa pidättää oikeuden julkaista voittajien kilpailuun osallistuessaan käyttämät nimimerkit sekä valitsemiaan otteita voittajien OmaYhteisössä julkaisemista teksteistä valitsemissaan medioissa.

Toivomme aktiivista keskustelua ja yksityiskohtaisiakin havaintoja, parannusehdotuksia, kysymyksiä ja ideoita, jotka tulemme arvioimaan ja huomioimaan sovelluksen jatkokehityksessä. Kehitämme sovellusta jatkuvasti ja pyrimme tuomaan uusia ominaisuuksia säännöllisesti 😊

102 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Ja ei muuta kuin näppis laulamaan ja palautetta antamaan. Erityisesti meitä kiinnostaa mitä mieltä olet näistä:- kirjautuminen ja yleisvaikutelma

- haku

- sisällön etsiminen ja katsominen

- videon toisto ja sen hallintatoiminteet (Play, Pause, Stop jne.)Kuvaile käyttötapaus mahdollisimman tarkasti, niin pääsemme heti kiinni palautteesi ytimeen 😊
Käyttäjätaso 1
Käyttöönotto sujui näppärästi, mutta heti pisti silmään että kieli tulee suoraan TV:n kieliasetuksista eikä sitä saa vaihdettua. Usein TV:n käännökset on mitä on, joten pidän kielenä englantia, mutta haluaisin suomalaisiin appeihin vaihtaa kieleksi suomen, ettei tule taas huonoja käännöksiä toiseen suuntaan. Esimerkiksi haun "Write at least 3 digits to browse programs" pitäisi varmaan olla "Write at least 3 characters [...]".Haku sinänsä toimii hyvin, mutta jos haun puolelta avaa vuokraleffan, tulee vain Trailer-nappi, vuokrattua sitä ei saa millään. Aition puolella hakutuloksissa taas on nimi, vuosi, kesto ja genre, eikä mitään nappeja.Pääsivulta näkee esimerkiksi sarjan tiedot ja jaksot, mutta ei ne käyntiin lähde.Eniten itse odottaisin tallenteiden katselua, koska ei aitiota tai vuokrauksia Elisa Viihteen kautta tule käytettyä. Mitä laatua nuo vuokraleffat ovat? Tästäkin voisi jokin indikaatio olla vuokraussivulla?
Hei vaan.

Toistaiseksi en ole päässyt kirjautumis vaihetta pidemmälle..joko tunnus tai salasana on väärä tai kirjaudu nappulasta ei tapahdu mitään..Philipsin tv.ssä sovellus kyllä toimii oikein hyvin paitsi että Hbo.ta siellä ei ole.. jatkan taistelua.. 😃
Kirjautuminen sujui loistavasti, toki kirjautumisen jälkeen etusivulla odotti virheilmoitus: Sisällön lataaminen epäonnistui.Pystyykö sovelluksesta katsomaan mobiilisovelluksessa vuokrattuja sisältöjä?

Koska käytän mobiilisovellusta koska se on selkein ja koko ajan saatavilla.Onko c-more tulossa testiin tai tallenteet?

Sais testistä enemmän irti jos jompi kumpi tulis.
Alku kyllä tuntuu takkuiselta! Aina muihin laitteisiin on voinut kirjautua oma elisa tunnuksilla mutta tähän ei 🤔. Kauan olen odottanut tätä sovellusta ja olen innoissani! Jotenkin vaan kovin hidas ainakin alkuunsa ja pätkii kovasti eikä voi johtua netistä koska muut kuten netflix toimii moitteettomasti!
Ja ei muuta kuin näppis laulamaan ja palautetta antamaan. Erityisesti meitä kiinnostaa mitä mieltä olet näistä:- kirjautuminen ja yleisvaikutelma

- haku

- sisällön etsiminen ja katsominen

- videon toisto ja sen hallintatoiminteet (Play, Pause, Stop jne.)Kuvaile käyttötapaus mahdollisimman tarkasti, niin pääsemme heti kiinni palautteesi ytimeen 😊
Kirjautuminen ei onnitsunut oma elisa tunnuksilla! kun vihdoin sain kirjauduttua ei ainakaan toistaiseksi toista mitän sisältöä! netti kuitenkin hyvä ja muut toimii 🤔
Vihdoin aukesi!

Käyttäjätunnus ei ollutkaan s-posti osoite. Vaan elisa viihteen omista asetuksista löytynyt käyttäjätunnus...

Koti painike olisi hyvä kun joutuu pakitteleman turhan kauan takaisin alkuun..

Ja tietty omien tallenteiden katselu (philipsin sovelluksessa se on).

Hakutoiminto genren mukaan, mielellään valmiiksi kirjoitetut, että voisi nuolinäppäimillä siirtyä..koska samsungin kaukosäädintä on melko kömpelö käyttää kirjoittamiseen.
Kaikki hyvin kunnes pitäisi kirjautua sisään, antamasi tunnukset ovat virheelliset. En siis pääse kirjautumaan. Muuten näyttää hyvältä. Toki mielestäni ”näppäimistö” aika kankea, huomattavasti hitaampi kuin muihin sovelluksiin kirjautuessa.
Heips ja kiitos että pääsin mukaan testaukseen!

Ikoni löytyi helposti samsungin appseista ja asennus sujui vaivattomasti!

kolmea eri ohjelmaa katsoessani tosi häiritsevää oli kun lähetys "pätki" muutoin tuntui pelittävän suhteellisen hyvin!

Kaikissa katsomissani ohjelmaan sisältyi ainakin englannin (ei ongelma) ja iranin/irakin kielisiä keskusteluja ja niiden tekstitystä olisin toivonut jotta juoni olisi saanut ehkä lisä merkitystä!

Muuten yhden illan käytön jälkeen olen suhteellisen tyytyväinen!
Samsung 55JS8005, Lataus onnistui ja kirjautuminen, mutta sen jälkeen jymähti ja ei pystynyt käyttämään ollenkaan.Tämänhetkiset ominaisuudet ei paljon kiinnosta, odottelen tallennuksia, ohjelmaopasta sekä kaikki ilmaiskanavat katsottavaksi ohjelmankautta iptv:nä. (iptv mahdollisuus myös android tv-ohjelmistolle.)ilmoitus myös, kun uusi beta-versio on ladattavissa esim. sms tai email.eli parannusta kaipaa ja paljon...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kirjautuminen: Kirjautumiseen tulee käyttää ainakin toistaiseksi Elisa Viihteen käyttäjätunnusta ja salasanaa, Elisa Tunnus (sähköposti+salasana millä kirjaudutaan mm. OmaElisaan) ei toimi. Elisa Viihteen tunnukset löytyvät OmaElisastaKirjautumissivun jälkeen virheilmoitus sisällön lataamisesta: Bugi joka korjaillaan mahdollisimman pianTallenteet: Tulossa™️
Jostain syystä oli istunto vanhentunut ja kirjautunut itsekseen ulos...Käyttö oli mielestäni sujuvaa ja näppäimien toiminnot hyvin harkittuja.
Onko mitään aikataulutietoa ilmaisten TV-kanavien suorien (IPTV) lähetysten tulosta tähän sovellukseen? Watson elää tänään viimeistä päiväänsä, eikä sille ole tästä Viihteen Tizen-betaversiosta vielä minkäänlaiseksi korvaajaksi...??
Elisa viihteen etusivulle pääsee. Hakee ohjelman. Ei valitettavasti näytä sitä. Muut laitteet, kannettava puhelin ja tabletti näyttää ja toimii
Sovelluksen käyttämästä virtuaalinäppiksestä puuttuu alaviiva _, joten ei ollut mahdollista kirjautua sisään.
Teemu_Sa kommentoinut 2015 tai uudemmille älytelevisioille tarkoitettu elisaviihde testaus. Mielestäni televisioni on uudempi kuin 2015 ostettu verkkokaupastanne 2016 kesällä. Ennenkin ollut valmistusvuodesta keskustelua. Se joka tapauksessa myytiin uutena mallina 🙂 Kirjaudun myös elisa viihde tunnuksilla.
Käyttäjätaso 2
Jostain syystä oli istunto vanhentunut ja kirjautunut itsekseen ulos...Käyttö oli mielestäni sujuvaa ja näppäimien toiminnot hyvin harkittuja.
Tutkimme tuota kirjautumisongelmaa, siinä on selvästi bugi, koska sen pitäisi tosiaan muistaa kirjautuminen.
Käyttäjätaso 2
Sovelluksen käyttämästä virtuaalinäppiksestä puuttuu alaviiva _, joten ei ollut mahdollista kirjautua sisään.Jaahas, varsin konkreettinen huomio - lisätäänpä tuo näppäimistöön piakkoin.

Muutenkin näppäimistöä tullaan viilaamaan vielä käytettävämmäksi, jotta se on helpompi kirjautuessa, mutta myös hakuja tehdessä.
Käyttäjätaso 2
Mielestäni televisioni on uudempi kuin 2015 ostettu verkkokaupastanne 2016 kesällä. Ennenkin ollut valmistusvuodesta keskustelua. Se joka tapauksessa myytiin uutena mallina 🙂 Kirjaudun myös elisa viihde tunnuksilla.Pystytkö tarkistamaan TV:n mallinumeron (esim. UE49KU6670 tai vastaava merkkirimpsu) joko TV:n takaa tai valikosta tietoja/tuki/support -osiosta?Onko siis niin, että kun valitset minkä tahansa sisällön sovelluksesta, se ei käynnisty, vaan näkyy vain musta ruutu? Näkyykö virheilmoitusta?
Telkkari on UE55J6375SUXXE Pääsen kirjautumaan ja etusivu näkyy. yrittäessä katsoa,ei musta ruutu vaan ympyrä joka ei jaksa pyöriä eikä avaa mitään ohjelmaa. Kaikki maksukanavat näkyy, vain elisa viihde puuttuu. Boxilla toimisi vaan se kahden vuoden määräaikainen ei sovi. Signaali on riittävä tulo 50 lähtö 30 megaa, uusi huihai boxi vieressä.
Tekstitykset ei toimi. Samsung UE43KU6075
Käyttäjätaso 2
Tekstitykset ei toimi. Samsung UE43KU6075Oletko kokeillut playerissä painaa ylös ja valita tekstityksen tekstitysvalikosta? Eli kun laitat jonkin sisällön pyörimään, niin siitä aukeaa muutama lisäasetus siihen ruudun vasemmalle puolelle.Toki tekstitysten pitäisi toimia by default ilman mitään asetusten vaihtamisia, mutta yritetään päästä jäljille mistä tuo johtuu. Mistä leffoista/sarjoista tekstitykset puuttuvat?
Sellainen huomio kirjautumiseen liittyen, että ilmeisesti sovellus ei tykkää erikoismerkeistä salasanassa. Heti kun vaihdoin salasanan sellaiseen, missä on vain kirjaimia ja numeroita, kirjautuminen onnistui ongelmitta.Olisi myös näppärä, jos ulkoinen näppäimistö olisi tuettuna. Tai vähintään pitäisi pystyä kiertämään virtuaalisessa näppäimistössä ympäri laidasta toiseen. Sekin nopeuttaisi kirjoittamista huomattavasti, kun ei tarvitsisi sahata laidasta laitaan.


Tekstitykset ei toimi. Samsung UE43KU6075Oletko kokeillut playerissä painaa ylös ja valita tekstityksen tekstitysvalikosta? Eli kun laitat jonkin sisällön pyörimään, niin siitä aukeaa muutama lisäasetus siihen ruudun vasemmalle puolelle.Toki tekstitysten pitäisi toimia by default ilman mitään asetusten vaihtamisia, mutta yritetään päästä jäljille mistä tuo johtuu. Mistä leffoista/sarjoista tekstitykset puuttuvat?


Ei missään elokuvissa. Esim Viron luokkakokous 1 ja 2.

Avautuvassa valikossa valitset tekstyksen kieli, mutta mitään ei tapahdu.
Käyttäjätaso 2
Teimme muutamia korjauksia, mitkä auttavat kirjautumisongelmiin:
  • Kirjautumissession vanheneminen ja tarve kirjautua uudelleen --> paikansimme virheen sovelluksesta ja julkaisimme äsken korjauksen, jonka pitäisi auttaa tähän. Nyt seuraavan kirjautumisen jälkeen kirjautumisen tulisi pysyä aktiivisena jatkuvasti, eikä uudelleenkirjautumista vaadita.
  • Näppäimistöön lisätty erikoismerkkeihin sieltä puuttunut alaviiva, löytyy OK-napin yläpuolelta, kun on ensin valinnut erikoismerkit (=/#).

Nämä muutokset ovat päivittyneet sovellukseen automaattisesti.Lisäksi tekstityksiin liittyen on paikannettu bugi vuoden 2015 ja 2016 Samsungin TV:illä - tällä hetkellä tekstitykset eivät siis valitettavasti toimi näillä malleilla (2017-, 2018- ja 2019-mallit pitäisi olla ok). Ongelma on tutkinnassa ja etsimme siihen ratkaisua.

Osallistu keskusteluun