Vastattu

Läppärillä puhelut, simmi reitittimessä

  • 21 January 2023
  • 4 kommenttia
  • 112 katselukerrat

  • Tiedonhaluinen
  • 0 kommenttia

Saunalahti Huoleton 200M simmin panin huawei routeriin pientalossa, onnistuuko puhelut läppärillä?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 23 January 2023, 11:51

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

Moikka @carzu ja tervetuloa OmaYhteisöön!

 

Mielenkiintoinen kysymys! Nyt en varmaksi osaa sanoa mitään, mutta äkkiseltään tuntuisi, että ei ole ihan niin yksinkertaista kuin olettaa saattaisi 🤔 Teoriassa kuitenkin, jos reititin tukisi tällaista ominaisuutta niin miksipäs ei, mutta itselleni ei vielä tällaisia laitteita vastaan ole tullut. Tietääkö joku muu yhteisöläinen asiasta enemmän?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Enpä ole sellaista Huawein reititintä nähnyt, jossa olisi sisäänrakennettu VoIP-välitin. Eli tietääkseni ei onnistu tietokoneelta soittaminen reitittimen liittymän kautta.

Joissakin reitittimissä on paikka perinteiselle analogiselle puhelimelle. Eli vanhalla lankapuhelimella onnistuisi, jos saat vain vedettyä johdon reitittimeltä puhelimelle.

Joka tapauksessa puhelut reitittimellä alkavat olla katoavaa kansanperinnettä. Operaattorit suunnittelevat 3G-verkon sulkemista, jonka jälkeen internet-yhteys katkeaa puhelun ajaksi reitittimeltä. Jatkossa tuskin edes haluat puhua puheluita reitittimen liittymällä.

┈─┈

Mikäli tykkäät soitella puheluita kannettavalla tietokoneella, yksi mahdollinen ratkaisu on hankkia erillinen VoIP-liittymä ja soitella sitten sillä internet-yhteyden yli.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Olisi aika oleellista tietää, minkälaisia puheluja tässä nyt tarkalleen ottaen tarkoitetaan.

 

Jos haluat soittaa tietokoneella ns. perinteisen puhelun toisen henkilön puhelimeen (puhelinnumeron perusteella), niin vastaus on todennäköisesti: ei onnistu. Microsoft ohjeita tähän toimenpiteeseen löytyy täältä. He ohjeistavat käyttämään puhelinta tässä välikappaleena.

 

Jos taas tarkoitat puhelulla esim. Skypeä, Zoomia, Whatsappia, Facebook Messengeriä niin saattaapi jopa onnistuakin. Etenkin silloin kun soitto tapahtuu sovelluksesta sovellukseen, ei sovelluksesta puhelimennumeroon. Jälkimmäinen ainakin vaatii tuon VoIP-tuen.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +5

Skypellä voi soittaa matkapuhelimiin etukäteen ostetulla creditillä (lankapuhelimiin soittaminen maakohtaisesti ilmaista). Microsoftin Office 365 tilauksiin sisältyy 60 minuuttia Skype-puheaikaa/käyttäjä kuukaudessa. “Skype Numero”-paketeilla soittelee edullisesti kotimaahan tai ulkomaille lisäksi saa kännykkä- tai lankanumeron johon muut voi sinulle soittaa puhelimestaan.

 

Minulla on nyt 100M 4G “piste”-liittymä ollut reilun vuoden ja olen selvinnyt keskimäärin vähän yli 5 euron keskimääräisellä veloituksella (5 euron perusveloituksella puhuu n. 6 päivänä kuukaudessa rajoituksetta plus jonkin verran tekstareita ja netin käyttöä). Kyseinen operaattori lopettaa toukokuun lopussa etukäteen maksettavan version kyseisestä liittymästä ja olen tilalle harkinnut Saunalahti latausliittymää pitääkseni puhelinnumeroni sekä ottaa Skype-numeron toiseen puhelimeen (n. 8-16€/kk) + mobiilidataliittymän (10€/kk). Elisan paras 4G-liittymätarjous minulle on 23 ja risat kuukaudessa.

Osallistu keskusteluun