Ei toteuteta

HBBTV Elisan kaapeliverkkoon

  • 29 joulukuu 2017
  • 32 kommenttia
  • 6460 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Joko olisi vihdoin mahdollista saada HBBTV toiminallisuus Elisan kaapeliin. Nyt se näyttäisi olevan estetty tarkoituksella koska Digita sitä välittää. Miksi tämä on estetty Elisan kaapelissa.

32 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Toistaiseksi ei olla toteuttamassa tätä. Muutoksista ilmoittelemme kyllä, jos tilanne muuttuu.

Elisa Viihteellä saa laajemmin lisäsisältöä ja -toimintoja tällä hetkellä. 🙂
Käyttäjätaso 5
Ei kknnostusta viihteeseen niin kaian kun vaatii erillisen boksin. Eikö ulkoinen digiboksi aika ole jo ohi
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Toistaiseksi ei olla toteuttamassa tätä. Muutoksista ilmoittelemme kyllä, jos tilanne muuttuu.

Elisa Viihteellä saa laajemmin lisäsisältöä ja -toimintoja tällä hetkellä. :)


Eli pitäisikö näiden perustelujen (tai niiden puutteen) nyt vihjata, että HbbTV:tä ei tuoda tarjolle sen takia, että Viihde myisi paremmin?

Vai oliko tähän EI-leimaan joku asiakkaankin kannalta järkevä syy?
Käyttäjätaso 5
Siltähän tuo kuulostaa. Tälläinen touhu vituttaa kun blokataan palveluita että oma möisi. Olisiko parempi lähtökohta että tehdään omista palveluista niin hyviä että ne myy jo sillä. Muutenkin elisa viihteen boksi toteutus on alaarvoinen. Siirtykää jos smart tv puolelle appina ja jöttäkää ne boksit niille joilla ei ole älytelvisioita secondary ratkaisuksi.
Meidän taloyhtiö vasta liittyi Elisan verkkoon. Pitääpä ottaa seuraavassa taloyhtiön kokouksessa esille tämäkin (HbbTV) ja puntaroida Elisan palveluiden käytön kannattavuutta asukkaiden tarpeita silmälläpitäen.

Itse käytin tätä HbbTV-ominaisuutta TV:llä lähes päivittäin tähän asti Telian kaapeliverkossa. Se on edelleen hieman keskeneräinen, mutta ominaisuuksiltaan jo loistava ja toimii.
Internetistä streamatun kuvan laatu on välillä jopa parempi kuin Elisa Viihteessä ja se on huvittava yksityiskohta.
Telia tarjoaa omaa Telia TV -palveluaan sekä tuen Euroopassa laajasti käytössä olevaan HbbTV -palvelulle. Yleensä Elisa on ollut edelläkävijä uusissa asioissa, mutta rajoittaessaan tarjontaa se ei voi millään olla enää edelläkävijä!

Elisan verkkoon siirryttyä huomasin kummia puitteita:

- Osa TV-kanavien ohjelmatiedoista näkyy ruotsiksi (TV:n valikkokieli on englanti)

- Kanavat pysähtelevät/pätkivät (mm Fox HD)

- Ei HbbTV:tä
Digitan sivuilta: "HbbTV on standardi, jonka lyhenne tulee sanoista Hybrid Broadcast Broadband TV, ja se yhdistää TV-lähetyksen ja laajakaistan tuomalla netti-TV:n ominaisuudet helppokäyttöisesti katsojien saataville. HbbTV-palvelut näkyvät Digitan antenni-TV:n ja Telian Kaapeli-TV:n katsojille. Televisiovastaanottimessa on oltava nettiliittymä ja HbbTV-ominaisuus aktivoituna.

HbbTV on jo käytössä laajasti Euroopassa. Lisätietoja sovellustandardista: www.hbbtv.com"
Käyttäjätaso 5
Tästähän pitää tehdä valitus Kuluttajaasiamiehelle kun Must Carry periaatteella signaali pitäisi välittää muuttumattomana ja Digita jo tätä HBBtv palvelua välittää. Taloyjtiö maksaa Elisa kaapeli palvelusta ja itse vielä kaapelikortista hirbeitä summia.. Nyt Elisa estää sen tarkoituksella jotta saisi myytyä Elisa Viihdettä joka on jo vanhentunut ratkaisu. Katsotaan kuluttajaasiamies sanoo tästä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Elisan vähäistäkin pienempi mielenkiinto HbbTV:ä kohtaan syntyy siitä, että HbbTV tuo Yle Areenan ja Katsomon ja Ruudun palvelut suoraan sitä tukevaan päätelaitteeseen, jolloin asiakkaan kiinnostus Elisa Viihde -palveluun saattaa laskea kohti ääretöntä.

Jonkinlaista ristiriitaa must carry -velvoitteen kanssa pakostakin on, jos elisa väittää viranomaiselle välittävänsä signaalin muuttamattomana asiakkaalle saakka, mutta suodattaa siitä silti 'Application Information Table'n (AI-taulu), jonka välittyminen vaaditaan, jotta asiakkaan päätelaite osaa näyttää HbbTV-palveluita.

En tiedä, onko tietoviikon jutussa apuja tilanteen selkeyttämiseksi siitä, millaista on muuttamaton signaali ja sen edelleenlähetys. Oman vajavaisen ymmärrykseni mukaan, kun jotain otetaan pois, signaali ei ole enää muuttamatonta. Onkohan kopiosto lähtenyt riitauttamaan asioita elisan kanssa, vai ajaako se juttua ensin yhden toimijan kanssa ja hakee sitten toimenpanoa muiden toimijoiden kanssa. Elisan lakimiehet varmaan osaavat selittää meille kuolevaisille asian nykytilasta tänne palstalle?

Viitteet:
https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/kopiosto-vei-telian-oikeuteen-kl-ilmaiset-tv-kanavat-voivat-kadota-1-5-miljoonalta-kodilta-6700439

"HbbTV alkoi viimein (11/2017) toimia myös Telian kaapeliverkossa. Kuluttajatkin ehtivät vuosien saatossa syyttää operaattoria Must carry -signaalin muokkamisesta, koska tarvittava 'application information table' selvästi poistettiin siirtovirrasta. Kummasteltiin myös operaattorin tulkintaa viestintäviraston kannanotosta. Nyt Telia voi leikkiä, ettei se muuta lähettävää signaalia, vaan toimiikin vain putkena tarjoten teknisen ratkaisun antennittomiin talouksiin." ;)

https://www.viestintavirasto.fi/tvradio/jakelujavastaanotto/Kaapeli-tv/mustcarryelisiirtovelvoite.html

https://yhteiso.telia.fi/t5/Telia-TV/HbbTV/m-p/102029#M1783
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tulipa tässä muutettua taloon jossa on Telian kaapeliverkko, hyvin toimii HbbTV. Miksi elisa ei voi sitä välittää? Tai oikeastaan ei enää kinosta.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
Palautteet on välitetty eteenpäin. Tilannetta tarkastellaan HbbTV välittämisen suhteen palveluiden ja teknologian kehittyessä ja vakiintuessa.
Mahdollisten yksittäisten taloyhtiön ongelmista kannattaa olla yhteydessä vikapuolelle häiriöilmoitusta varten.
Käyttäjätaso 4
Palautteet on välitetty eteenpäin. Tilannetta tarkastellaan HbbTV välittämisen suhteen palveluiden ja teknologian kehittyessä ja vakiintuessa.
Mahdollisten yksittäisten taloyhtiön ongelmista kannattaa olla yhteydessä vikapuolelle häiriöilmoitusta varten.

Eihän tämä muualla maailmassa ole ollut kuin kymmenen vuotta kohta. Mikä on Elisan käsitys "vakiintumisesta"? Suomessa ilmeisesti ollut vuodesta 2015 eli kolme vuotta jo pyörinyt.

Olen huomannut että Elisa kyllä kokeilee ja pyrkii kehittymään. Aina tehdään vaikka mitä testejä ja pilotteja, muttei niitä koskaan saada oikeasti asiakaskunnalle asti tuotua. Onpahan sekin tapa käyttää rahaa markkinointiin.
Tulipa tässä muutettua taloon jossa on Telian kaapeliverkko, hyvin toimii HbbTV. Miksi elisa ei voi sitä välittää? Tai oikeastaan ei enää kinosta.Tulipa tässä muutettua taloon jossa on Telian kaapeliverkko, hyvin toimii HbbTV. Miksi elisa ei voi sitä välittää? Tai oikeastaan ei enää kinosta.

Mulla on aivan samanlainen tilanne Telian kaapeliverkosta Elisaan. Oli pakko kun koko taloyhtiö siirtyi Elisan leiriin! Aika loikka suhtkoht. normaalista kivikauteen.😥
Siis juuri kun opin käyttämään HbbTV:n tuomista parannuksista niin se kaikki loppui?
Käyttäjätaso 5
Asia viety nyt sitten viestintäviraston käsittelyyn ja kuluttujavirastolle. Katsotaan miten asia lähtee etenemään 😉
Olen ollut Elisan kaapeli-TV-asiakkaana nyt noin 9 kuukautta. Maksukanavien (Viasat) pätkiminen ja siitä johtuva descrambled-ilmoitus haittaa elokuvien katsomista. Varotoimenpiteenä asuntoni kaikki antennipistorasiat vaihdettiin ja antennijohdot myös samalla.
Koskaan ei ollut näin paljon kuvassa ongelmia ollessani Telian verkossa.

Elisan verkossa maksukanavien (Viasat, ym monen muun) kanavien salaus aukeaa hitaammin, kuin Telian verkossa. Osa kanavista avautuu 3-4 sekunnissa ja osa vie jopa 10-15 sekuntia. Aiemmin salaus aukesi 1-2 sekunnissa. Monesti käynnistäessäni TV:n ilmoittaa se, että on uusia kanavia saatavilla. Nämä uskoakseni saattavat myös johtua verkon laadusta. Käytössä PVR ja TV, joissa molemmissa kaapelikortit.

Katsoin aiemmin (viimeksi 10 kk sitten) Telian kaapeli-TV-verkossa myös Yle Areenan videoita HbbTV-ominaisuudella. Kaikki hyvä päättyi Elisan tultua operaattoriksi kerrostaloomme.

TV-kuva isolla ruudulla vaikuttaa hieman pehmeämmältä, kuin Telian verkossa ollessa. Onkohan lie sitten kuitua pitkin välitettyä kuvaa pakattu rajummin, vai mikähän tuon aiheuttaa.

Suomessa on aina ollut jonkinlaista kuluttajien kontrollointia joko estämällä jonkin hyödyke, tai tarjoamalla vain rajoitetusti valinnanvaraa mitä kummallisempiin syihin vedoten. Tätä toimintaa harrastaa etenkin suuret yritykset.
Mm kodinkonepuolella ei maahamme tuoda, kuin tiettyä laitekantaa maahantuojien kanssa tehtyjen salaisten sopimusten vuoksi.
Ruoka mitä kaupoistamme saa on hyvinkin rajoitettua ja ihmiset eivät voi ostaa mitä haluavat, vaan joutuvat ostamaan sitä mitä kauppa haluaa myydä. Usein jonkin tuotteen poissaololle ei ole mitään järkevää syytä. Mm. Virosta saa paljon tuotteita, joita meillä ei myydä, koska markkinamme on kuulemma niin pieni (huom Viron asukasluku 1,3milj vrt Suomen 5,5milj). Aikanaan Suomessa oli maidosta ylituotantoa ja maitoa sen vuoksi piilotettiinkin lähes jokaiseen tuotteeseen ja reseptiin, joista sitä vielä nykyäänkin löytää.
Käyttäjätaso 5
...
...
Niin... onko kuulunut mitään?
Käyttäjätaso 5
Soitto tuli että asiasta keskustellaan Elisalla. Ei luvannut mitään varmaa tai aikataulua. Mutta onpahan pieni toivonkipinä. Laitoin siis muutamalle johtokunnan jäsenelle sähköpostia ja hienoa oli että vastasivat.
Soitto tuli että asiasta keskustellaan Elisalla. Ei luvannut mitään varmaa tai aikataulua. Mutta onpahan pieni toivonkipinä. Laitoin siis muutamalle johtokunnan jäsenelle sähköpostia ja hienoa oli että vastasivat.
Hieno homma että olet nähnyt vaivaa meidän muidenkin maksavien asiakkaiden puolesta!

En tiedä kanssa miksi Elisan muutokset etenevät kankeasti. Siirryttyäni Elisan kaapeliverkon käyttäjäksi huomasin ongelmia, joita kilpailijan verkossa ei ollut. EPG on Elisan verkossa oletuksena Ruotsin kielellä ja tätä ei aluksi Elisan asiakaspalvelussakaan kukaan tiennyt. Kun tämä asia selvisi heillekin (monen puhelun ja harmaan hiuksen jälkeen), niin myönsivät itsekin, että saavat tämän toistettua. Ymmärsin heidän puheistaan, että järjestelmän tarjoaa jokin kolmas osapuoli ja toistaiseksi ei olla panostamassa (sijoittamassa rahaa) siihen, että ongelma saataisiin korjattua korjattua.
Vaihtaessa TV:n/Digiboksin kielen Englanniksi vaihtuu EPG ja osa tekstityksistä Ruotsiksi.

Tämä HbbTV lienee myös sellainen, jonka salliminen maksaa X-rahaa ja näkevät myös sen vievän Elisa Viihteen (potentiaalisia) asiakkaita. Itse ainakaan en Elisa Viihdettä toista kertaa ota sitä kerran kokeilleena ja pahasti pettyneenä myös kuvan laatuun.
Näkyyhän Yle areena, katsomo, ruutu, netflix ja monet muut alytöllön kautta. Ei siihen mitään elisan digilootaa tarvita. Itse en käytä Elisan digiboxin kautta mitään noista... Ei oikein siihenkään voi vedota et vie palveluita digilootasta...
Käyttäjätaso 5
Nyt näyttäisi että TTV alueella Hybridi Tv näkyy aika suppeana kylläkin MTV3 kanavalla Elisan kaapeliverkossa. Onko tämä joku kokeilu ja jos on milloin laajenee muille kanaville. Myös ohjelmaopas olisi kiva saada.
Käyttäjätaso 5
Ohjelma opas tulikin sinisestä napista. Hyvä Elisa. Nyt vielä muille kanaville niin iso kiitos. Myös aloita ohjelma alusta vaihtoehto sinne. Varmaan koskee vaan nettipalveluista löytyviltä ohjelmilta.

voisiko Elisa vielä kommentoida millon tulee käyttöön muille kavaville mtv3 lisäksi.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Ohjelma opas tulikin sinisestä napista. Hyvä Elisa. Nyt vielä muille kanaville niin iso kiitos. Myös aloita ohjelma alusta vaihtoehto sinne. Varmaan koskee vaan nettipalveluista löytyviltä ohjelmilta.

voisiko Elisa vielä kommentoida millon tulee käyttöön muille kavaville mtv3 lisäksi.


Valitettavasti ei ole tältä osin uutta kerrottavaa. Tiedotamme kyllä heti, kun on antaa jotain uutta tietoa aiheesta.
Käyttäjätaso 5

Ohjelma opas tulikin sinisestä napista. Hyvä Elisa. Nyt vielä muille kanaville niin iso kiitos. Myös aloita ohjelma alusta vaihtoehto sinne. Varmaan koskee vaan nettipalveluista löytyviltä ohjelmilta.

voisiko Elisa vielä kommentoida millon tulee käyttöön muille kavaville mtv3 lisäksi.

 


Valitettavasti ei ole tältä osin uutta kerrottavaa. Tiedotamme kyllä heti, kun on antaa jotain uutta tietoa aiheesta.

 

Kuulostaa kovasti siltä että uutta kerrottavaa ei ole tulossa koskaan. 

Käyttäjätaso 2

Tällä hetkellä ei valitettavasti ole uutta kerrottavaa tämän osalta mutta tiedotamme tänne heti kun tiedotettavaa on.

Käyttäjätaso 5

Tällä hetkellä ei valitettavasti ole uutta kerrottavaa tämän osalta mutta tiedotamme tänne heti kun tiedotettavaa on.

Juurikin näin. Sama ”haistakaa asiakas v*tt*” linja tuntuu jatkuvan. Pitää alkaa talothtiössä kaavailemaan toista operaattoria. Saatana mitä pelleilyä. 

Tällä hetkellä ei valitettavasti ole uutta kerrottavaa tämän osalta mutta tiedotamme tänne heti kun tiedotettavaa on.


Elisa esim “tarjoaa” MTVn Putous-ohjelmaa, jossa äänestykset tapahtuvat tvn välityksellä ja sitten Elisa ei tarjoa tätä mahdollisuutta omille asiakkailleen. Käännetään toinenkin poski.

Osallistu keskusteluun