Tiedonsiirto tarkemmin näkyville puheluerittelyyn, APN ja lisää desimaaleja

Tuote: Puheliittymät

Oma Elisan puheluerittelyissä tiedonsiirtorivit eivät tällä hetkellä kerro, mistä tiedonsiirrosta on kyse. Sarakkeessa, jossa puheluista ja viesteistä näkyy puhelinnumero, on tiedonsiirrosta pelkkä ***. Esimerkiksi:

Eikö tuossa *** tilalla voisi olla tiedonsiirtoon käytetyn yhteyspisteen eli apn:n nimi? Eli internet, internet4, mms, ims, sos jne.

Olisi erittäin mielenkiintoista tietää, mitä tietoa Elisa luulee esimerkkikuvan tapauksessa siirretyn. Sim-kortti on nimittäin Nokia 1611:ssä, joka ei edes osaa pakettidataa.

 

Myös hinnan esittämisen tarkkuutta olisi hyvä parantaa. Tuosta nollasta ei vielä pysty sanomaan, onko se puhdas nolla vai jotakin 0,0001 ja 0,0049 väliltä.

Sim-kortin ollessa Microsoft Lumia 950:ssä minulle on myös käynyt, että saldoa on vähentynyt enemmän kuin mitä riveistä yhteenlaskettuna olisi pitänyt. Tämä johtuu siitä, että alle sentin rivit pyöristyvät erittelyssä nollaksi, vaikka oikeasti nekin kuluttavat rahaa.

minullakin on latausliittymä, mutta on pakettidataa kykenevä puhelin volte:lla, voltea myös käytän. ei ole dataestoa liittymässä mutta en yleensä käytä dataa luurissa. eli mobiilidata on poissa luurissa.

minullekin on tullut jotain haamudataa, noin viikon välein, mutta satunnaisesti.

lte pakotus on ollut lähes koko ajan päällä.

 

 


Kiitos @irritus ideasta!

Mitäs muut ovat mieltä? 🤔
 
Uusi ideaKeskustelu käynnissä

sen verran voi irrituksen apn listaan lisätä, kun ainakin kuluttaja puolella on “ims”, “sos”, “mms”, “internet”, “internet4”. niin olisi myös “yleinen/signalointi/muut”. eli jos apn osoitetta ei ole tai on peruskommunikointia tai jollakin tavalla ei luokiteltu.

 


Hyvä idea, helpottaa myös vianhaussa, esim. että jos ei julkinen IP toimi, mutta näkyy että internet4 apn käytössä, voi rohkeasti Elisaa syyttää. Myöskin suuri etu jos tarvii jotain laiteliittymää tutkia, mitä se riistakamera metsässä puuhaa.


Keskustelu käynnissäPidetään mielessä
 
Pidetään idea mielessä, kun kehitetään OmaElisaa.

Eihän asiakkaalle voi paljastaa, mihin hänen puhelimellaan on soitettu.

Kerran olisin tarvinnut rikostapauksen selvittelyssä tietoa puhelinnu erosta, mhtta tätä ei Elisalta saanut. Polisi ei asiaa ottanut käsittelyynsä 'liian merkityksettömänä'.