Vastattu

Arris TG2482 tv/data haaroittimen kautta ei löydy kanavia

  • 15 November 2022
  • 7 kommenttia
  • 465 katselukerrat

Moi,

Kytkin pari päivää sitten muuton yhteydessä uuden kaapelimodeemin (Arris TG2482) kiinni tv-pistokkeeseen modeemin mukana tulleen haaroittimen kautta. Netti toimii ihan ok (tosin vain ~300 Mbit/s gigaisella liittymällä mutta todennäköisesti koska wifi), tv-kanavia vain ei löydy yhtä ainoaa. Jos otan haaroittimen pois, kanavat löytyvät hienosti.

Pitääkö painella markettiin ostamaan uusi haaroitin (onkohan näitä suodattavia noin vain saatavilla?) vai voisiko Elisa toimittaa ehjän ja toimivan haaroittimen kun kyse on ihan uudesta laitteesta ja tilauksesta?

Kiitos avusta!

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi laajaakaistaa 27 December 2022, 13:17

Katso alkuperäinen viesti

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Kyllä noita tv/data-jaottimia on saatavilla ainakin elektroniikkaliikkeistä, tässä mm. yksi sellainen

https://www.partco.fi/fi/antennit/antennitarvikkeet/antenniadapterit/15498-ax-tzu-21-65.html
 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Noita haaroittimia on käytetty mielestäni erilaisia. Oisko sulla @laajaakaistaa  laittaa kuvaa, millainen käytössäsi on ja miten siinä kytkennät ?

Kuvassa ei näy TVn kaapeli kiinni mutta aika simppeli laitehan tuo on.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +17

Jännän näköinen toi modeemin ja haaroittimen mukana tullut datakaapeli. Itsellä hieman erillainen pikaliittimellä varustettu.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Jos ottaa kaapelimodeemin irti haaroittimesta ja kytkee siihen pelkän television, toimiiko silloinkaan ?

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

@laajaakaistaa Olikos tähän tullut selvyyttä jo?

Ei alkanut toimimaan, ei vaikka ostin uuden haaroittimen ja koitin sillä, pistokkeessa toimivat joko tv-kanavat (antenni suoraan kytkettynä) tai netti (haaroittimen kautta tai f<->coax adapterilla kytkettynä), molemmat samaan aikaan ei mitenkään.

Päädyin pitämään telkkarin paikoillaan ja kytkin antennin suoraan seinään ilman haaroitinta, virittelin sitten nettiboksin alakertaan kaapin sisälle ja f-coax adapterilla seinäpistokkeeseen + mesh-reitittimet hoitamaan netin sekä ala- että yläkertaan. Homma toimii siis nyt, outoa silti ettei pelannut haaroittimen kautta molemmat.

Osallistu keskusteluun