Osa kanavista pätkii ja joillain ei signaalia ollenkaan

  • 19 July 2021
  • 5 kommenttia
  • 144 katselukerrat

Osa kanavista pätkii ja joillain ei kuvaa ollenkaan. Käytössä digi-TV.

Kaapeli-TV tuodaan taloon valokaapelia pitkin ja kaapeli-TV-muunnos tapahtuu sähkökeskuksessa, joten onkohan tämä ongelma vain meidän talossa?!
 

Ongelmaa etenkin HD-kanavilla:

Viasat History HD (Sign. Voimakkuus: 0/100, Laatu: 0/100)

Viasat Explore HD (Sign. Voimakkuus: 92/100, Laatu: 0/100)

Viasat Nature HD (Sign. Voimakkuus: 93/100, Laatu: 0/100)

 

info (Sign. Voimakkuus: 93/100, Laatu: 16/100)

 

YLE TV 1 HD (Sign. Voimakkuus: 94/100, Laatu: 40/100)

YLE TV 1 (Sign. Voimakkuus: 99/100, Laatu: 100/100)

FOX HD (Sign. Voimakkuus: 97/100, Laatu: 78/100)

Alfa TV HD (Sign. Voimakkuus: 98/100, Laatu: 78/100)

 

Soitin Elisan Asiakaspalveluun / Vikapalveluun (häiriöilmoitukset), mutta siellä oli tiedote “Hyvä asiakkaamme, emme valitettavasti juuri nyt voi ottaa puheluasi vastaan teknisen häiriön vuoksi, pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa”. Onpas huvittavaa ja noloa, Elisa. :rolling_eyes:

Puhelu Elisan Vikapalveluun 19.7.2021: http://www.filedropper.com/puhelu-elisavikapalvelu1972021


5 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3

Moikka @Leiser! Meillä oli tosiaan eilen päivällä häiriötilanne, jonka vuoksi emme voineet vastaanottaa puheluita vikapuolellemme. Vika korjattiin eilen iltapäivästä, ja puhelut onnistuvat normaalisti :)

Olitko testannut toista antennikaapelia sekä toista antennipistoketta, toistuuko ongelma myös niissä? 

Moikka @Leiser! Meillä oli tosiaan eilen päivällä häiriötilanne, jonka vuoksi emme voineet vastaanottaa puheluita vikapuolellemme. Vika korjattiin eilen iltapäivästä, ja puhelut onnistuvat normaalisti :)

Olitko testannut toista antennikaapelia sekä toista antennipistoketta, toistuuko ongelma myös niissä? 

Moi @Keinotekoinen! Tämän talon antennikaapelointi oli uusittu joskus 2000-luvun jälkeen edellisen asukkaan aikaan. TV:n suht uuden 1m antennijohdon pistoke on kiinni suoraan antennipistorasiassa. Antennijohto on tämä (ferriittikiviversio): https://www.satshop.fi/an-101.html

19.7. Päivitetty TV:n kanavahaulla kanavat ja TV poisti ne heikot kokonaan (em. Viasat-kanavat). TV pidetty myös virrattomana ja kokeiltu kahta eri johtoa, mutta mikään ei muuttunut.

20.7. Ehdin vasta yöllä laittamaan TV:n päälle ja TV ilmoitti, että kanavat on päivitetty valmiustilassa. Katsoin ja nyt nuo kanavat ovat taas listalla ja toimivat.

En tiedä tekikö joku jotain jossakin, joka aiheutti ongelman, vai onko ollut jotain häikkää, joka on nyt mahdollisesti korjattu?!

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Kannattaa pyöräyttää antennijohdon liittimiä rasiassa ja vastaanottimessa. Itselläni oli ajoittain ongelmana että kaikki kanavat eivät näkyneet. Pieni liittimen asennon muutos auttoi asiaan. Jokin kontaktihäiriö oli kyseessä.

Kannattaa pyöräyttää antennijohdon liittimiä rasiassa ja vastaanottimessa. Itselläni oli ajoittain ongelmana että kaikki kanavat eivät näkyneet. Pieni liittimen asennon muutos auttoi asiaan. Jokin kontaktihäiriö oli kyseessä.

@wellu_76 tuo on hyvä vinkki kyllä, kunhan liitin pyörii ilman, että väkisin voimalla joutuu pyörittämään (tällainen jämäkkä liitin löytyy esim meidän digiboksista).
Tuokin tuli kokeiltua silloin kun ongelma ilmeni, mutta se ei ollut se aiheuttaja, eikä signaalin laatu parantunut.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3

@Leiser - hieno homma että korjaantui, lieneekö sitten ollut kanavien puolella jotain häikkää jonka tuo päivitys sitten korjasi :thinking:  Jos nyt jostain syystä ongelma palailee niin laitahan viestiä tulemaan!

Osallistu keskusteluun