Vastattu

Samsung qn85a 4k qled smart tv 65 kuvan asetukset

  • 15 December 2021
  • 1 kommentti
  • 70 katselukerrat

Moi,

 

Olisin kysellyt miten saan uuden Samsung 4k TV:stäni parhaan kuvan irti. Millä asetuksilla siis tulisi TV:tä käyttää? Elisa viihteen kautta eri asetuksia kokeilleena en silti saa kuvaa yhtä hyväksi kuin esim. Samsung TV:n puolella. Onko myöskään olemassa jotain tarkempia asetuksia vai onko heti siinä viihteen asetukset sivulla olevat ainoa mahdollisuus säätää kuvaa?

 

Kiitos etukäteen!

 

Jarkko Nissinen

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Lautturi 16 December 2021, 12:21

Katso alkuperäinen viesti

1 kommentti

Käyttäjätaso 5

Moikka @JarkkoNissinen ja tervetuloa OmaYhteisöön!

 

Tuo kuvanlaadun hiominen parhaaksi mahdolliseksi onkin monien asioiden sekä mieltymysten summa. Jos lähdetään purkamaan tuota tilannetta tuolta Elisa Viihde boksilta käsin niin kysyisin, katsotko miltä kanavapaikoilta lähetystä viihteessä? Internetin yli tulevat HD laatuiset lähetykset löytyvät 500 kanavapaikalta eteenpäin. Kannattaa kokeilla aluksi niitä 👍 Toki lisäksi Elisa Viihteen asetuksista löytyy mahdollisuus vaihtaa kuvan resoluutiota ja virkistystaajuutta. Kannattaa kokeilla myös niitä 👍

 

Toki Samsungista itsestään löytyy myös paljon lähdekohtaisia asetuksia joilla voi olla merkitystä kuvanlaatuun. Esimerkiksi omasta Samsungin televisiostani löytyy monenlaisia niin kutsuttuja “kuvanparannusteknologioita” jotka tekevät mitä merkillisempiä asioita kuvalle. Toisen mielestä näillä tekniikoilla saadaan jotain miellyttävyyttä kuvaan, toisen mielestä ei. Esimerkiksi omassa töllössäni AutoMotion+ niminen toiminne kun on automaatti asetuksella → kuvanlaatu on mielestäni lähes poikkeuksetta vähemmän skarppi kun taas sitten kun itse olen säätänyt sen mieleiseksi.

 

Mutta pähkinänkuoressa: Viihteeltä pitäisi HD tasoista saada irti kun katsoo oikeilta kanavapaikoilta ja asetukset sieltä sen mahdollistavat. Se mitä Samsungin television asetuksissa on, onkin sitten pitkälti monien mieltymysten summa miten kukin haluaa paneelin käyttäytyvän.

Osallistu keskusteluun