Vastattu

1GB Valokuitu ja TP LINK Deco X20 – hidasta on

  • 7 September 2022
  • 5 kommenttia
  • 721 katselukerrat

  • Taustat: 
    - Kyseessä 2016 valmistunut talo, johon vedetty talotekniseen huoneeseen kuitu.
    - Laitteena Inteno FG500 (yli 10v vanha kapistus)
    - Piuhaa pitkin tulee mukavasti 800-900 kun ottaa kaapelilla suoraan porttiin joko metrin kaapelilla tai sitten liitännällä yläkertaan, jossa samoja lukemia. Sisäverkossa ei siis ongelmia.
    - Kaikki perusresetit ym. on tehty ja purkit otettu käyttöön / asetuksia tuunattu useaan kertaan.

    Ongelma on WIFI-yhteyden surkea nopeus verrattuna gigaiseen. Ylä- sekä alakertaan on kytketty TP Linkin Deco X20:siä ja vaikka on laite aivan vieressä kaapelilla kiinni, tulee vain 100-200 Mb/s. 

    Aspan “ne wifit on tämmösiä”, “tekninen tuki sanoo kaiken toimivan”, “asennuskäynnistä joudut maksamaan”, palvelukombon jälkeen vähän ymmyrkäisenä, että tässäkö on tämä laadun takuu yhteydelle? Voihan olla, että X20 on susi tuote, mutta sitä ei tue mikään tieto, ongelma oli myös aiemmassa Unifi AP AC Long-Rangessa.

    Mietittiin, että yksi vaihtoehto olisi testata Intenon tilalle muuta laitetta, joka ehkä hieman paremmin ajan tasalla eikä yli 10v vanha laitos kyllä kai se muutakin on kuin tyhjä pömpeli, ainakin kun sisälle kurkistin, niin täynnä asetuksia ymv. Mitenköhän hoitelee laitteet uusine WIFI- standardeineen ym. IPV6-protokollineen tämmöinen antiikkipömpeli?

    Jos ei mikään auta, pitää ilmeisesti laskea yhteys 250mb/s hujakoille, kun ei kuitenkaan tuon yli juuri saa wifillä, mitä suosittelen muillekin, jos homma jää tälle tasolle. Meillä ei, kuten tuskin monella muullakaan ole kaapeleita käytössä kuin vain pienellä osalla laitteita. Vielä siitä, että tämä lause takuu loppuu Intenoon on jotenkin tyly. On sillä laitteellakin roolinsa yhteyden päässä siinä miten asiat menevät eteenpäin moderneilla wifi-yhteyksillä.

    Onko jotain laitekomboa jota Elisa suosittelee, että saa sen mistä maksaa? X20:stä on pelattu asetukset läpi jo kahden päivän aikana useaan kertaa, ei vaan bitti lennä, siinä missä muualla raportoidaan messevistä 700 mb/s yhteyksissä samaisilla purkeilla.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Byte 7 September 2022, 19:23

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +3

Intenon vaihtaminen ei tuota TP linkin tulosta todennäköisesti muuta suuntaan eikä toiseen. Mietiskelin, että nuo nopeuslukemat kuulostais vähän QoS asetusten rajottamilta nopeuksilta. Ootko niitä koittanu ottaa pois käytöstä?

Vois kans kattoa, että onko laite 2.4Ghz verkossa vai 5Ghz verkossa kun teet nopeustestiä. 5Ghz verkko tarjoo parempaa nopeutta ainakin omissa vekottimissa.

https://www.tp-link.com/fi/support/faq/2429/

  • Remove QoS settings: Deco APP>>>HomeCare or HomeShield>>>Turn off QoS Completely or remove all priority devices and set the max bandwidth at 1000Mbps or higher.
  • Turn off the UPNP feature and SIP ALG feature in Deco APP>>>MORE>>>Advanced menu.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Qos mullakin tuli mieleeni, ja onhan vastaanottavissa laitteissa myös wifi6 tukeva wifi ?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Inteno FG500 mallissa on muistini mukaan LAN4-portti siltaava. Laita ykkös-Deco sen perään, onko merkitystä ? Siltaporttia käytettäessä Intenon ei tarvitse mitään älykästä tehdä, eikä tule tupla-nattiakaan.

 

Eilen illalla alkoi toisesta purkista tulemaan mystisesti yli 500mb/s ja täten jää Inteno nyt toistaiseksi vaihtamatta. Tuota QOS asetusta ei ole saatavilla deco appissa, tiedän missä se pitäisi olla, mutta se alamenu ei näy.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Eilen illalla alkoi toisesta purkista tulemaan mystisesti yli 500mb/s ja täten jää Inteno nyt toistaiseksi vaihtamatta. Tuota QOS asetusta ei ole saatavilla deco appissa, tiedän missä se pitäisi olla, mutta se alamenu ei näy.

 

Decot on kyllä kummallisia tässä suhteessa, mene decon web hallintaan, siellä on enemmän asetuksia.