Arris TG2482; maksimi nopeus gigabit yhteydellä


Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Hei, kiinnostaisi tietää minkälaisia nopeuksia ihmiset saavat kyseisellä kaapelimodeemilla Gigabit yhteydellä. En ole koskaan saanut 900Mb rikki mikä on Elisan palvelukuvauksen ”normaali” nopeus. Joskus satunnaisesti saanut 870, useimmiten voi olla mitä tahansa 600-800 välillä.

 

Liekkö tuolla laatikolla edes mahdollista saavuttaa oikeaa gigabitin nopeutta? Kiinnostaisi muiden kokemukset. Sisäverkossa liikkuu noin 940Mb joten se ei jarruta, lisäksi modeemi siltaa tehokkaalle reitittimelle. 

 


Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

14 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +7

Tuossa on intelin puma 6 siru, jossa on tunnettuja ongelmia enkä usko sen ihan täyteen gigabitin vauhtiin pystyvän. Useasta Docsis 3.1 modeemista löytyvä Puma 7 on parempi, mutta ei kuulemma aivan virheetön sekään. Itse olen puma 7 modeemilla saavuttanut jopa hiukan yli 1Gb nopeuden ennen elisan "verkon parannusta". Nykyään jää tuohon 940 kieppeille.

Monet suosittelevat broadcomin piirillä varustettuja modeemeja, mutta niiden saatavuus on suomessa huono.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Juu tuo puma 6 on tiedossa, siksi ihan aluksi koitin Tehnicolor CGA2121 modeemia. Nopeudet olivat  ihan samaa luokkaa kuin nytkin mutta tuo modeemi kyykkäsi siltaavanakin todella alas tiettyjen useaa yhteyttä käyttävien softien kanssa. Siihen verrattuna tämä arris toimii paljon paremmin puumista huolimatta. Yli 870Mb nopeuteen en ole päässyt kummallakaan mihinkään vuorokauden aikaan.

 

Edit: Ja ihmetyttää kyllä jos Elisan ainoa tarjoama modeemi ei kykene nopeuteen jota myydään, olisi kiva saada tähän kokemuksia tämänkin takia.

 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +7

DOCSIS:ssa on muitakin rajoituksia, kuin modeemi. Kuten se, että käytössä on jaettu kaista. Eli täyteen gigaan ei pääse juuri koskaan.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Tuo on hyvin tiedossa, siksi kysynkin onko kukaan päässyt luvattuun gigabitin nopeuteen missään olosuhteissa tällä laitteella. 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +6

En tiedä muista laitteista mutta Elisan verkossa kaapelimodeemilla FritzBox 6660 olen mittaillut 1000 M pintaan noin.

Laitteessa on Puma 7.

 

Käyttäjätaso 3

Kun arvioin kaapelimodeemien hankintaa taloyhtiöön niin testissä oli Technicolor CGA2121 ja Arris 2492s. Testiliittymä oli Elisan 1000/50. Kumpikaan noista ei yltänyt maksimeihin sinä aikana kun yhteyttä testasin (noin 2kk). Nopeudet pyörivät muistaakseni 600-850mbps kieppeillä (mitä pidin riittävän hyvänä, huomioiden että talo on vm. 2005 ja jakamon laitteet vanhat).

Vasta tuo Saksasta hommaamani TC-4400 pääsi 940mbps vauhteihin, toki siinäkin vaihtelua oli eli jatkuvaa nopeutta tuskin missään ympäristössä voi odottaa.

Itsekään en tarvitse tuota 1000mbps yhteyttä, joten olen downgreidannut nyt halvempaan. Mutta halusin silti testata nopeinta liittymää ennen taloyhtiöliittymän tilausta, ettei tule asukkailta sanomista myöhemmin :)

Varmuudella en voi sanoa riippuuko maksiminopeus laitteesta vai verkon laadusta/kuormitusasteesta. Lopputulos lienee kaapelimodeemien kanssa usein monen asian summa, mutta tässä kyseisessä ympäristössä laitteella näytti olevan merkitystä.

Käyttäjätaso 3

Edelliseen vielä tarkennus, että modeemit testasin siltaavassa tilassa 1gbps ethernetillä.

Tuo TC-4400 on pelkkä modeemi, joten siltäosin se eroaa näistä wifi-purkeista.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Kiitoksia vastauksista, oma ennätys nyt 890Mb aikaiseen aamulla. Hyvin vahva epäilys alkaa olla, että Arris ei tuosta juuri enempää koskaan tule tarjoamaan ja muut hidastelut johtuu varmasti kapasiteetista. (Asiaa tutkinut asentajakin tuon totesi).

 

Elisa: koska myytte gigabitin liittymiä, tuokaa tehokäyttäjille kunnollinen modeemi noiden All-In-One rimpuloiden rinnalle myyntiin.

 

Tuollainen TC-4400 vaikuttaisi kyllä aika hyvältä, täytyy pistää muistiin. Tietysti jos linjasta ei saa irti kuin 700Mb suurimman osan päivästä voi investointi olla vähän turha.

Käyttäjätaso 3

Jeps. Kantsii punnita hyöty/kustannussuhdetta :) TC-4400 on noin 225€ + postit vs. 50€ Arris Torista.

Virallisen tarjoomaan ulkopuolisen laitteen kanssa on aina pieni riski, että jotain ongelmia voi ilmetä. Esim. itselläni aina vähän jännät paikat kun tehdään verkkomuutoksia alueella. Hetki sitten jäi laite parannusten jälkeen pimeäksi kun joku serti oli jäänyt jostain päivittämättä.

Tosin omassa tapauksessani Elisa on kyllä homman aina hoitanut kuntoon nopeasti - kiitokset siitä! Ongelmien selvittely kuitenkin vaatii jonkin verran perehtyneisyyttä, että osaa kommunikoida ongelman Elisan tukeen oikealla tavalla.

Ehdottomasti olen kuitenkin sitä mieltä kanssasi, että jos tarjotaan gigaisia liittymiä niin kyllä niihin nopeuksiin pitäisi myös pystyä pääsemään ”peruslaitteilla”. Ehkä jos kohteeseen voidaan toimittaa vain esim. 800mbps niin tarjottaisiin vain vaikka 600mbps yhteyttä jolloin asiakas ei pääse pettymään, mutta ehkä tätä ei pysty Elisakaan täysin tarkkaan mittaamaan.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Huvittavinta/ärsyttävintä asiassa on se, että Elisa aina ja poikkeuksetta kieltää kapasiteettiongelmat, vaikka onhan se aika selvää että jos nopeus tippuu tiettyyn kellonaikaan mistä on kysymys.

Asentajan kanssa kun rupattelin, niin hänkin pois sulki kaiken muun, sisäverkot vasta saneerattu, jakamon laitteet kuulemma kunnossa jne. Arvioi että tuohon 10Gb runkoon voi parhaimmillaan olla jopa 300-400(!) liittymää. Ei siinä kovin montaa gigaista tai edes satasta yhtä aikaa luukuteta. 

 

Edit:  Esim tänä viikonloppuna ja muutenkin iltaisin nopeustetien keskiarvot on tuossa 650Mb pinnassa, alin yksittäinen mitattu tulos 360Mb.  Aamuyöllä voi päästä sinne 850Mb paremmalle puolen, mutta gigaa ei saa elisa liittymästä ainakaan Elisan laitteilla koskaan.

Käyttäjätaso 3

Esim tänä viikonloppuna ja muutenkin iltaisin nopeustetien keskiarvot on tuossa 650Mb pinnassa, alin yksittäinen mitattu tulos 360Mb.  Aamuyöllä voi päästä sinne 850Mb paremmalle puolen, mutta gigaa ei saa elisa liittymästä ainakaan Elisan laitteilla koskaan.


Samaan johtopäätökseen tulin itse liittymää aika kattavasti testattuani. Sen takia mulla onkin nyt tuo 300/20, koska se on pääosin aina tapissa kun taas tuo gigainen jäi usein reilusti vajaaksi ja koin etten saa rahalleni vastinetta. Ts. olen tyytyväisempi hitaamman (ja halvemman) liittymän kanssa kuin nopean tässä tapauksessa :)

Olen ehkä kuitenkin optimisti siinä suhteessa, että uskon tilanteen kuitenkin paranevan kun mennään kohti tulevaisuutta - eiköhän Elisakin vedä lisää kuitua jos entiset ei meinaa riittää.

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +7

Jossain 850-900Mbps hujakoilla tuo Arris tuntuu pyörivän korkeimmillaan. Ikinä en ole saanut 920-930 Mbps lukemia tauluun, niinkun muun merkkisillä modeemeilla olen. Arris on mallia TG2492s eli tuota vanhempaa sarjaa. Modeemirauta taitaa olla molemmissa malleissa täysin sama.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Tänä aamuna mittasin ennätyksen, 917Mb ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kerta kun 900 saanut rikki. Ruuhka-aikojen ulkopuolella ihan passelia siis.

 

Enemmän tässä häritsee se että viikonlopppu pyörittiin lähempänä 600Mb, allekkin.

 

Olen ehkä kuitenkin optimisti siinä suhteessa, että uskon tilanteen kuitenkin paranevan kun mennään kohti tulevaisuutta - eiköhän Elisakin vedä lisää kuitua jos entiset ei meinaa riittää.

 

No itseltä meinaa vähän huumori loppua, kun Elisan vikapalvelun ehdotus oli juurikin laskea nopeutta ja ehdottaa eteenpäin gigabitin poistoa valikoimasta.  Kuitenkin minulla on käyttöä myös tuolle 50Mb lähetysnopeudelle mikä samalla häviäisi.  Muutenkin vähän väärin, että jos palvelu ei toimi luvatusti niin korvataan se vielä huonommalla.  No tietysti tuo nyt oli vaan yhden vikapalvelun agentin kanta.

 

 

 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Kun on tullut heitetteyä vähän kritiikkiä Elisan suuntaan asian tiimoilta niin laitetaan jotain positiivistakin, hyvitystä hintaan parin kk ajaksi tuli ilman mitään vääntöä ja reklamaatio välitetty eteenpäin.

 

Saa nähdä mitä asian kanssa lopulta tapahtuu, kaikista mieluiten kuitenkin maksaisin täyttä hintaa täydesta nopeudesta.