Vastattu

Arris TG2482B- kaapelimodeemin antennijohto-ongelma

  • 7 October 2022
  • 7 kommenttia
  • 750 katselukerrat

Ostin käytettynä Arris TG2482B -kaapelimodeemin. Mukana tuli antennijohto, molemmissa urospää. Kävin ostamassa naaras-adapterin saadakseni johdon kytkettyä TV-pistokkeeseen, mutta adapteri on liian pieni TAI antennijohto liian iso, joten ne eivät käy yhteen. 

Minulta löytyy kotoa kaksi antennijohtoa, joita sovitin molempia Arrisiin. Kumpikaan ei sovi, Arrisin kaapelipaikka on liian iso niille. 

Mikä siis neuvoksi? Ensimmäisenä pohdin, että myydäänkö adaptereita tai antennijohtoja eri kokoja koska isompi/pienempi selvästi pitäisi jomman kumman olla? Yritin googlailla asiaa, mutta molemmissa tuli vaan standardimittoja ja -ohjeita vastaan. (Ja ostamani adapterin paketissa ei edes mainittu mitään kokoa ja samoin Clas Ohlsonilla myytiin adapteri minulle suorilta tein, vaikka näytin johtoa. Vasta kotona huomasin, että eivät käy kokonsa puolesta yhteen.)

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 7 October 2022, 13:01

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Tuli vielä mieleen, että jos ostan oikean kokoisen naaras-adapterin kaapelimodeemin mukana tulleelle antennijohdolle niin tuleekohan se sopimaan TV-pistokkeeseen.. Nimittäin nuo kaksi minulla ennestään olevaa antennijohtoa joita testailin kotona sopivat siis hyvin TV-pistokkeeseen mutta eivät Arrisin kaapelimodeemiin. 

Ongelmana siis epäsopivuus antennijohdon / TV-pistokkeen / adapterin välillä, jota en osaa ratkaista enkä tiedä miten jatkaa asian selvittelyä. 

Käyttäjätaso 7

Antennirasiassa seinässä on ns. IEC-liitin ja kaapelimodeemissa ns. F-liitin , jossa on kierteet.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Kaapelimodeemissa on F-liitin ja eurooppalaisessa antennirasiassa on yleensä kaksi IEC 61169-liitintä. Joskus rasiassa voi olla myös kaksi IEC 61169-liitintä ja yksi F-liitin.

Yleensä kaapelimodeemin mukana toimitetaan johto, jossa molemmissa päissä on F-liittimet. Tästä johtuen sinulle on varmaan nyt tarjottu kaupassa F-naaras ↔ IEC-naaras sovitin. Tai mahdollisestsi IEC ↔ IEC sovitin, jolla ei kaapelimodeemin kanssa tee mitään.

Mikäli sinulla on johto, joka sopii molemmista päistään suoraan seinärasiaan, tarvitsisit tuon johdon kanssa F-uros ↔ IEC-naaras sovittimen.

Kuitenkin, koska tällaiset johdot voivat olla ties kuinka vanhoja ja ties mihin käyttöön tarkoitettuja, voisi olla hyvä idea ostaa kaapelimodeemia varten uusi kaapeli.

Jos seinärasiassa on kolme liitintä, kannattaa ostaa F-uros ↔ F-uros kaapeli ja kytkeä se halkaisijaltaan pienimpään liittimeen seinärasiassa.

Mikäli seinärasassa on vain kaksi liitintä, tarvitaan F-uros ↔ IEC-naaras kaapeli. Näitä löytyy yleensä ainoastaan tv-johtoihin erikoistuneista liikkeistä. Marketista tavarat ostettaessa joutuu hankkimaan F-uros ↔ F-uros kaapelin ja F-naaras ↔ IEC-naaras sovittimen.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Antennirasioissa ei käytetä BNC-liittimiä, vaan IEC 61169 eli Belling Lee-liittimiä.

BNC-liittimiä voi löytää esimerkiksi vanhoista videonauhureista, valvontakameroista, ammattikäyttöön tarkoitetuista monitoreista ja mittalaitteista.

Käyttäjätaso 7

Antennirasioissa ei käytetä BNC-liittimiä, vaan IEC 61169 eli Belling Lee-liittimiä.

BNC-liittimiä voi löytää esimerkiksi vanhoista videonauhureista, valvontakameroista, ammattikäyttöön tarkoitetuista monitoreista ja mittalaitteista.

No niinhän se olikin ja korjasin edelliseen viestiini.

Kiitos avusta! Päädyin ostamaan uuden kaapelin joka sopi tarkoitukseen. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Huippujuttu @av43 että asia ratkesi uudella kaapelilla mikä oli passeli hommaan 👍🏼 ja erityisen isot kiitokset @irritus kattavista ohjeista! 🙏🏼