Vastattu

Arris TG2492s ja DHCP renew warning

  • 7 October 2022
  • 3 kommenttia
  • 177 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +1

Minulla on seuraavanlainen ongelma:

 

Käytän musiikin suoratoistoon Minidsp SHD streameria, jossa on sisäisenä softana Volumio / Qobuz ja joka on yhdistetty ethernet-kaapelilla Arriksen kaapelimodeemiin. Viime aikoina Qobuz on alkanut tekemään kappaleiden skippausta kesken biisin. Muuten suoratoistopalvelut ja netin selaaminen sujuu kyllä pätkimättä. Olin jo yhteydessä minidsp:n tukeen, jonne lähetin myös laitteen logitiedot. Logista kävi ilmi jonkinlaista toistettavan biisin linkin hukkumista. Seuraavaksi menin katsomaan kaapelimodeemin logia ja huomasin siellä olevan tämmöisiä DHCP herjoja säännöllisen epäsäännöllisesti. Voisikohan näillä olla jokin yhteys tuohon skippailuun? Kaapelimodeemi rikki tai elisalla jotain häikkää yhteyksissä? Linjat on minun käsittääkseni ihan hyvillä arvoilla.

 

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Jusky 12 October 2022, 05:33

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

Moikka!

 

Nyt on vaikea ainakin meikäläisen arvioida näiden asioiden yhteyttä toisiinsa 🤔 Olisiko muilla yhteisöläisillä tietämystä/kokemusta aiheesta?

 

Sattuvatko nuo DHCP herjat suurinpiirtein yksiin sen kanssa, kun noita biisien skippauksia on tapahtunut?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Noita DHCP warningeja on varmaan jokaisen arris pullollaan. On ainakin minulla generoinut tuota virhettä vuosia. Ei liene mikään merkittävä ongelma ?

 

Tasaisesti 2H välein näemmä tulee tuo DHCP warning.

 

Liittyiskö jotenkin tähän :

 

 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +1

Selvittelin ja pohdin tuota asiaa. Suurin syyllinen taitaa olla tuo streameri ja qobuz itsessään… olisiko jokin ohjelmistobugi. Siirryin käyttämään qobuzia PC:n puolelle, joten siltä osin ongelma on poissa. PC lataa aina koko biisin tai jopa koko albumin puskuriin / muistiin, joten se kyllä toimii hienosti, joskin myös PC:n puolella sain qobuzin pätkimään wifin yli, piti kytkeä PC langallisesti modeemiin, sitten lähti toimimaan pätkimättä. Tuo streameri lataa biisiä aina pätkissä, kun siinä ei taida olla PC:n kaltaista puskuria ja tilaa datalle, tämä on ehkä lähtökohtaisestikin huono suoratoistopalvelua ajatellen. Jokin biisin linkin menetys tuolla streamerissa ( tai kaapelimodeemissa ) tapahtuu kun pitäisi seuraavaa datapakettia biisistä alkaa lataamaan, tämän kertoi myös streamerin oma logi. En huomannut noilla renew warningeilla olevan ajallisesti yhteneväisyyttä skippailulle. Ilmeisesti tuo qobuz on jo itsessään hyvin herkkä kaikenlaiselle pätkimiselle 🤔