Vastattu

Asus DSL-N16 ja DDNS


Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Osaisiko joku auttaa seuraavassa ongelmassa:

Käytössäni on Elisan VDSL liittymä ja käytän DynDns palvelua sadakseni yhteyden kesämökiltä kaupunkiasunossa olevaan web palvelimeen. Hyvin se toimii mutta:

Kun yritän muodostaa kaupunkiasunnon, siis sisäverkon, kautta yhteyttä web palvelimen sivuilla oleviin linkkeihin (kuten esim apuserver.dyndns.org) jotka ovat sisäverkossa, yhteyttä ei synny. Jos käytän laitteen paikallista IP osoitetta niin yhteys toimii. Ongelmahan on että jollain tavalla nimipalvelu? kyykkää. En vaan tiedä mitä asetusta pitäisi säätää.

Olen aikaisemmin käyttänyt TeleWell:n EAV510AC reititintä eikä sen kanssa vastaavaa ongelmaa ole esiintynyt.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 16 May 2023, 12:10

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Ongelma ei oikeastaan ole nimipalveluissa, vaan reitittimen NAT-toteutuksessa. Kaikki reitittimet eivät osaa käsitellä sisäverkosta omaan julkiseen ip-osoitteeseensa tulevia paketteja.

Jos laitteen valikosta löytyy nat loopback ominaisuus, toiselta nimeltään nat reflection, käännä se päälle.

Mikäli tällaista asetusta reitittimessä ei ole, sitten täytyy vaihtaa tilalle parempi reititin.

Jos reititintä ei halua vaihtaa kunnolliseen, purukumiviritelmänä voi syöttää käyttöjärjestelmän hosts-tiedostoon käsin sisäverkon ip-osoitteen verkkotunnukselleen. Tai pystyttää jollekin koneelle niin hyvän nimipalvelimen, että sinne voi tehdä käsin poikkeuksia ja yliohjata oman verkkotunnuksensa sisäverkossa sisäverkon osoitteeseen.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Asukselta saamani tiedon mukaan heidän reitittimissä ei ole NAT loopback ominaisuutta joten reititin menee vaihtoon.

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki

Osaisiko joku kertoa TeleWell TW510AC reitittimeen liittyvästä ongelmasta: Kun yrittää muodostaa yhteyttä verkkoon 2,4 GHz WiFi:llä käyttäen SSID ja password menettelyä yhteydenmuodostus ei onnistu koska laite ei saa (DHCP) IP osoitetta reitittimeltä. Olen estänyt 5 MHz toiminnan reitittimellä ja ainoastaan 2,4 WiFi on käytössä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Hmm, kyseinen TeleWellin purkki ei ole itselleni kovin tuttu 🤔 osaisiko yhteisöläiset autella tuon 2,4 GHz wifi-verkkoon yhdistämisen kanssa? 

Samasta aiheesta toki paras varmasti jatkaa tuossa kyseiselle aiheelle pyhitetyssä keskustelussa 😊 

 

 

Osallistu keskusteluun