Elisan kuitu, uskaltaako ottaa?

  • 16 June 2022
  • 4 kommenttia
  • 256 katselukerrat

Elisa lähestyi houkuttelevalla tarjouksella, kuituasennus taloon ilmaiseksi. Meillä on talossa ennestään Telian Avoin Kuitu joka on OK (neljänä vuonna yksi pidempi katkos jonkun möhläyksen takia) mutta kallis verrattuna yleisiin kuituhintoihin. Telian hinta on 50 €/kk 200/200 yhteydestä kun Elisan 200/600 on 37 €/kk.

Mutta kun lukee täältä vaikka tuon Marsa4:n kohtelusta niin on kyllä aika kylmää kyytiä. Uskaltaako tämmöistä edes ottaa? Onko muilla karvaita kokemuksia Elisan asiakaspalvelun epäonnistumisista?

Huolettaa vähän sekin että palvelukuvauksessa Elisa tuntuu olevan aika höveli itselleen kun liittymän miniminopeus on määritetty puoleen nimellisestä? Eli ilmeisesti yhteyden pitäisi alittaa nuo minimit jotta on edes mitään valittamisen aihetta?

Sekin kiinnostaa että minkälaista kuitua mahtavat Elisalla käyttää? Telia nimittäin ilmoitti ohimennen jossain sähköpostissa että meille on asennettu 10Gbps kuitu. Tulevaisuuden turva mutta todella kaukaisen tulevaisuuden.

 

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7

Jotenkin en usko, että olisivat asentamassa uutta kuituyhteyttä samaan taloon? Oletettavasti tarjoavat uutta nettiliittymää siihen olemassa olevana kuituun, sehän on “avoimen kuidun” idea.

Avoimesta kuidusta maksetaan verkkomaksu ja liittymämaksu, joko samalla tai eri laskulla. Tarkista, ovatko nuo hinnat tämän suhteen samalla viivalla, niin että ne molemmat joko sisältävät tai eivät sisällä verkkomaksua.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Elisa ei tarjoa laajakaistapalvelua Telian Avoimen kuidun päälle.

Elisa ei myöskään näe tarjousta lähettäessään, jos kiinteistössä on jo olemassa Telian kuitu, sillä ei niiden tietoja missään Elisan omassa verkkotietojärjestelmässä ole.

Tällä hetkellä ei tarjonnassa ole kuluttaja-asiakkaille 10Gbps liittymiä, mutta se ei vaadi kuin keskus- ja asiakaspäässä sopivat romppeet käyttöön ja onnistuu kyllä, kunhan kysyntää on riittävästi. Kuitukaapelointeja ei tarvitse uusia.

 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +1

Millä tavoin, muuten, kysyntä ja sen määrä mitataan?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Millä tavoin, muuten, kysyntä ja sen määrä mitataan?

Siihen on varmasti useita eri tapoja, eikä taloustiede ole omaa osaamisaluettani.

Yhtenä käytännön esimerkkinä voisin ajatella vaikkapa, että kuinka paljon eri yhteydenottokanavista tulee  meille viestejä/tiedusteluja, että “olisi tarvetta 10 Gbps yhteydelle, mutta ei näyttäisi olevan tarjolla, koska tulee ?”