Huawei HG635 DHCP-palvelu ei toimi

  • 21 tammikuu 2021
  • 6 kommenttia
  • 251 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
  • Kommentaattori
  • 49 kommenttia

Viime aikoina HG635n DHCP-palvelu on alkanut pätkiä. Tämä ilmenee siten, ettei wifi tai ethernetin kautta yhteydessä oleva laite saa IP-osoitetta ollenkaan, joten yhteys verkkoonkaan ei onnistu.

Eroa ei ole onko kytkeytyvä laite kokonaan uusi verkossa vai jo aiemmin verkkoon kytkeytynyt. Ainoa ratkaisu tähän on käynnistää Huawei uudelleen. Tämä tapahtuu välillä useamman kerran päivässä, mikä on todella raivostuttavaa. DHCP-palvelun pysäytys ja uudelleen käynnistys hallintaliittymästä ei asiaa korjaa.

Firmware on viimeisin tarjolla oleva Elisa4.


6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Toimiiko HG muuten normaalisti eli yhteydet itsessään säilyy aktiivisina? Meneekö IP:t kerralla kaikki jumiin vai yksittäinen laite kerrallaan? Jumittaako noi IP:t myös jos hallinnasta määrittää IP:n kiinteäksi?

Käyttäjätaso 2

Muutoin toimii kyllä, samaan aikaa toiset laitteet toimii ok, mutta muutama taas ei saa IPtä millään ilman reitittimen boottausta. Kiinteäksi määriteltyjä IPtä en ole kokeillut, mutta lease time on aika pitkä ja esim. joka päivä verkkoon kytkeytyvällä puhelimella tai läppärillä on siten aina sama IP, mutta siltikin niitäkin tämä ongelma vaivaa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Ilmeneekö toi ongelma kaikkien laitteiden kohdalla tasavertaisesti eli mikään laite ei ole IP jumilta ollut suojassa?

Käyttäjätaso 2

Ihan jokaisen kohdalla en ole huomannut, mutta usean eri laitteen kohdalla kyllä. Ongelmia on ollut mm. iPhonejen, tietokoneiden, IoT-laitteiden jne. kanssa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Mikäköhän näissä Huaweissa on oikein vikana, kun myös Huawein 5G-reitittimien käyttäjät valittavat dhcp-ongelmista:

Jos reitittimen oma dhcp ei toimi, niin eipä tuossa oikein voi tehdä muuta kuin kääntää rikkinäinen dhcp pois päältä ja asentaa verkkoon oma parempi dhcp-palvelin.

Dhcp-palvelimen voi asentaa esimerkiksi Rasberry Pi-korttitietokoneeseen tai vaikka täysveriseen tietokoneeseen, kunhan sitä pitää sitten päällä 24/7.

Myös ammattimaista reititintä voi käyttää dhcp-palvelimena.

Sen sijaan huokeat muovirasiat harvoin selviävät tästä tehtävästä, sillä niiden asetuksissa oletusyhdyskäytävä on kiinteästi muovirasian itsensä ip-osoite, eikä sitä voi vaihtaa. Eli tässä tapauksessa dhcp-palvelimen asetuksiin yhdyskäytäväksi syötetään Huawei HG635:n osoite 192.168.100.1.

Käyttäjätaso 2

Kaikkea aina voi viritellä , mutta jos on laite toimitettu, joka tietyn homman lupaa hoitaa, pitää sen myös se tehdä. Millä ihmeen perusteella yllä oleva viesti on mitenkään “vastaus”-statuksen arvoinen laitteen ongelmaan?! 

Osallistu keskusteluun