"Hyviä uutisia! Asuntoosi kuuluu Elisan nettiyhteys"

  • 24 January 2023
  • 4 kommenttia
  • 164 katselukerrat

Niin, taloyhtiössä tehtiin remppa vuodenvaihteessa 21-22, tässä yhteydessä uusittiin sähköt ja huoneistoihin asennettiin myös lan-verkkovalmius rasioineen. Nyt marraskuussa 22 tuli Elisalta ilmoitus, että asuntoon kuuluu Elisan nettiyhteys 10M ilmaiseksi ja tilauksen piti astua voimaan 27.12. Joulu meni, ei tullut nettiyhteyttä. Viime viikolla kaapelimiehet puuhastelivat taloyhtiön sähköpääkeskuksessa, ja perjantaina 20.1.23 sitten illalla katkesikin yks kaks yllättäen ADSL- liittymä. Otin lauantaiaamuna yhteyttä asiakaspalveluun chatillä, ja tyttöhän siellä intti, että verkko on ylhäällä, ja meillä toimii netti. Kun ei toimi. Vikailmoitus sitten myöhemmin päivällä osasi kertoa, että joo, kun taloliittymä on kytketty, niin adsl on katkaistu. Ei vaan tule seinärasioihin, ainoastaan sähkökaappiin nousuliittymä. Tässä sitä nyt sitten odotellaan asentajan soittoa, että millon ne seinärasiat tullaan kytkemään… alkaa vähitellen jurppia koko Elisa, lasku kyllä jo liittymästä tuli. 


4 kommenttia

Käyttäjätaso 4

Ei vaan tule seinärasioihin, ainoastaan sähkökaappiin nousuliittymä. Tässä sitä nyt sitten odotellaan asentajan soittoa, että millon ne seinärasiat tullaan kytkemään… alkaa vähitellen jurppia koko Elisa, lasku kyllä jo liittymästä tuli. 

Onko teille erikseen ilmoitettu että ne seinärasiat joku kytkee. Ettet nytodottele ihan turhia? 

Kun se sinne nousuun tulee kerta netti, niin siitä yleensä kyllä asiakas ihan itse jatkaa eteenpäin asennusta. Tuohan ei vaadi kun esim. yhden hyppyjohdon (Tai sitten vähän monimutkaisempaa kytkentää, jos asiakas niin haluaa sisäverkkonsa rakentaa.)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Ei vaan tule seinärasioihin, ainoastaan sähkökaappiin nousuliittymä.

Siis sähkökaapin nousu-liittimestä toimii netti? No sitten vain kytket itse huoneistojakamossa nousu-liittimen ja haluamasi seinärasian liittimen väliin cat5e- tai cat6-piuhan, niin haluamasi seinärasia alkaa toimimaan.

Mikäli tarvitset yhteyden useampaan huoneeseen, kytkentäesimerkkejä löytyy ketjusta Kotikuidun jakaminen kotijakamosta.

Ovelimmat Laajakaistayhteyden toimittajat(taloyhtiölaajakaista) ja joskus jopa taloyhtiön hallituksetkin tiedottavat erikseen(edellyttävät käyttöönoton yhteydessä) noista ym. vaihtoehdoista 

nousuliittimen jälkeen. netin saamiseksi käyttöön.Olenpa nähnyt jopa taloyhtiössä 2-päiväisen “projektipäällikön” huolehtimassa asukkaiden avusta käyttöönoton yhteydessä.Ilmaisia nettiliittymiä ei ole, laskutustapa vaihtelee...

Käyttäjätaso 7

 Ei vaan tule seinärasioihin, ainoastaan sähkökaappiin nousuliittymä. Tässä sitä nyt sitten odotellaan asentajan soittoa, että millon ne seinärasiat tullaan kytkemään… alkaa vähitellen jurppia koko Elisa, lasku kyllä jo liittymästä tuli. 

Tällä kertaa saattaa olla taloyhtiö suurin syyllinen, riippuen toki millaisen sopimuksen se on tehnyt Elisan kanssa. Jos sähkökaapissa on toimiva netti, Elisa lienee osuutensa tehnyt, mutta taloyhtiö unohti tiedottaa asukkaille, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.

Näin kävi eräässäkin taloyhtiössä, jossa yhdistämisohje tuli ilmoitustaululle 3 päivää liittymän kytkennän jälkeen, kun vissiin oli muutama asukas valittanut ohjeiden puutetta. Oli muuten kiva yrittää neuvoa puhelimessa, kun ei ollut varmuutta asunnon sisäverkostakaan, mutta onneksi kahdesta noususta ja kahdesta sisäpistokkeesta tulee vain 4 eri vaihtoehtoa...

Osallistu keskusteluun