Vastattu

Inteno FG 500 - kirjautuminen ei onnistu

  • 29 March 2021
  • 5 kommenttia
  • 220 katselukerrat

Minulla on menossa salasanojen vaihtoviikot ja tarkoitus olisi vaihtaa myös modeemin salasana, joka on ollut sama iät ja ajat.

Seinässä on kuidun päässä Inteno FG 500, johon olen yrittänyt kirjautua näissä merkeissä. Siis ”admin” ja salasana, joka on purkin kyljessä tehtaan tai Elisan jäljiltä. Ympäristöön toosa näkyy tunnuksella Koti-jne.

Minulla on kaksi läppäriä: Muutaman vuoden vanha HP Pavillion ja puolisentoista vuotta sitten hankittu Acer Aspire. Molemmissa on Windows 10, selaimena käytössä Chrome ja virustorjuntaa hoitaa F-Secure Safe. Molemmat ovat RJ45-piuhalla kiinni Intenossa.

Acer Aspiressa ei Intenoon kirjautuminen onnistu (192.168.10.1), vaan tulee aikakatkaisu ja kehotus tarkistaa verkkoyhteyksiä, palomuureja sun muita. HP Paviljongilla sen sijaan onnistui mukisematta, joten sain salasanan vaihdettua.

Nyt sitten ihmettelen, missäpäin Aspirea on bitti poikittain, kun sillä ei kirjautuminen onnistu. Olen yrittänyt eri selaimilla (Edge ja Vivaldi), poistanut palomuurin käytöstä ja ottanut takaisin. F-Securen viritykset ovat molemmissa myllyissä yhteiset, joten niitä en ole peukaloinut. Olen yrittänyt sekä RJ45:n että Wifin kautta. Ei vain onnistu.

Olen aikeissa luopua HP:stä, joka on ollut varakoneena tähän saakka, mutta enpä nyt taida, koska se on ainoa kone, jolla Intenon virityksiin pääsee.

Onko ehdotuksia?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi MiikaMoi 6 April 2021, 10:51

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Lisäyksenä alkuperäiseen: Pääsin siis vanhalla HP-läppärilläni vaihtamaan Intenon salasanan. Kun suljin tapahtuman ja yritin seuraavana päivänä uudelleen, eipä enää avautunutkaan.

Tuli siis samanlainen aikakatkaisu, jota olen kuvaillut yllä. Onkohan vika sittenkin Elisan virityksissä, koska tuolla vanhalla HP:llä olen kirjautunut viimeksi 192.168.10.1 -sivustoon vuosia sitten. Yhden kerran se siis toimi, mutta myöhemmin ei.

Nyt en siis pääse millään ilveellä tuohon em. sivustoon. Onko se tarkoituskin, että sinne ei pääse?

Käyttäjätaso 5

Moi @Pekkaeero! Kyllähän tuohon Intenoonkin pitäisi päästä normaalisti käsiksi juuri piuhayhteydellä. 🤔 Tarkemmat ohjeet tuohon hallintasivulle kirjautumiseen löytää täältä: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/inteno-kuitupaatteet/#asetukset 

 

Tällainen lisätieto vielä tuohon asetusten muuttamiseen kuuluu:

Päivityspalvelin lähettää tämän jälkeen modeemille päivityspyynnön ja modeemi hakee asetukset muutaman minuutin kuluessa. Jos päivityspalvelimen lähettämä päivityspyyntö ei jostakin syystä mene modeemille asti läpi, modeemi tarkistaa uudet asetukset tunnin välein palvelimelta. Asetukset päivittyvät laitteelle siis viimeistään tunnin kuluttua asetusten muuttamisesta

 

Jos ongelma kuitenkin toistuu, niin sitten suosittelen vielä kuitumuuntimen resetointia joka tapahtuu laitteen kääntöpuolen reset-reikään jollain terävällä tökkäämällä n. 10-15 sekunnin ajan. Tuo avaa vielä nuo mahdolliset ohjelmistopuolen solmut.

Olen tehnyt nuo kaikki temput. Irrottanut töpselin seinästä, laskenut kymmeneen ja pistänyt takaisin seinään.

Olen myös painanut reset-nappia enemmän kuin tuon 10-15 sekuntia. Se nappi on muuten laitteen alaosassa eikä kääntöpuolella. Kääntöpuoli on seinää vasten. Eikä tarvitse tökätä terävällä, kun se on pieni parin millin nystyrä jonon jatkona, jossa alussa on on/off-kytkin, sitten neljä RJ45-ulostuloa ja jonon jatkona tuo reset.

Ei vain toimi.

Käyttäjätaso 5

Olen tehnyt nuo kaikki temput. Irrottanut töpselin seinästä, laskenut kymmeneen ja pistänyt takaisin seinään.

Olen myös painanut reset-nappia enemmän kuin tuon 10-15 sekuntia. Se nappi on muuten laitteen alaosassa eikä kääntöpuolella. Kääntöpuoli on seinää vasten. Eikä tarvitse tökätä terävällä, kun se on pieni parin millin nystyrä jonon jatkona, jossa alussa on on/off-kytkin, sitten neljä RJ45-ulostuloa ja jonon jatkona tuo reset.

Ei vain toimi.

Hmm… Kyllähän tuo hieman omituiselta vaikuttaa jos Inteno noin vastahakoiseksi heittäytyy. 🤔

Kokeilitko tuon resetoinnin jälkeen vielä sivulle menoa wi-fin yli sekä RJ45-piuhalla?

 

Jos näistä tempuista Intenolle ei apua ole, niin suosittelen olemaan yhteydessä meidän teknisen tuen puoleen puhelimitse: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/soittakaa-minulle/ 📞

Heidän kanssaan voidaan tarvittaessa tilata maksuton vaihto muuntimelle jolloin tilalle tulisi uudemman tyyppinen DKT-laite: https://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/laajakaista/ohje/inteno-kuitupaatteet/

Ok, kiitos

Taidanpa vielä yrittää resetiä. Laite on vähän hankalassa paikassa yhden kaapin takana, joten en ihan vielä.

Muuten mulla ei ole tarpeen mennä asetuksia peukaloimaan, mutta viimeaikaisten hakkerointi- ym. uutisten merkeissä on peloteltu kaikenlaista ja neuvottu vaihtamaan salasana, niin sen olen nyt saanut tehtyä.