Kaapeliliittymiin lisää lähetysnopeutta

  • 9 September 2021
  • 4 kommenttia
  • 315 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki

Kun saatiin lopultakin yhteensä 5 US-kanavaa kaapelisoluihin kahteen eri palveluryhmään niin nyt voisi nostaa lähetysnopeuksia palvelutason huonontumatta.

Oma ehdotus lähetysnopeuksille kun käytetään kerrointa 1,25 joka on 5 kanavan lisäkapasiteetti suhteessa 4 kanavaan:

10 x 1,25 = 12,5 => valitaan 15 Mbps

20 x 1,25 = 25 => valitaan 25 Mbps

50 x 1,25 = 62,5 => valitaan 65 Mbps

Lähtevän datan kapasiteettitarve on pysyvästi kasvanut etätyömurroksen takia ja on aika päivittää liittymäsopimukset kilpailukykyiseksi vastaamaan nykyaikaa ja sen tarpeita.


4 kommenttia

Sama(Lähtevan Datan kapasiteetin nosto)  koskee myös kiinteitä laajakaistaistalittymiä ja Taloyhtiöiden perusnopeuksia,ainakin malleissa FTTB-ETH,FTTH...

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3

Moikka, kiitos palautteesta. Vien tästä toivomusta eteenpäin, olisiko parempia lähetysnopeuksia mahdollista saada kaapeliyhteyksiin ja muihin kiinteisiin yhteyksiin :slight_smile:

Käyttäjätaso 2

Ja samaa toivotaan myös FTTB VDSL2 yhteyksiin. Totesinkin jo toisaalla... 

...että olisin valmis maksamaan lisää siitä että upload kaistan saisi nopeammaksi. DNA:llahan on vakioana VDSL2 taloyhtiölaajakaistoissa jo 17a profiilin maksimi 50MBit/s mutta jos nyt saataisiin 20MBit/s tai vaikka 30MBit/s jolla modeemi on kätellyt yhdeyden luotettavasti ylös jo useamman vuoden. Eli saataisiin se ylimääräinen jarru pois joka DSLAMista ei anna sitä kaikkea käyttöön vaan leikkaa sen noin ~10MBit/s seutuville.

Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki

Elisan KAMO liittymiin  saisi päivittää lisää upload nopeutta Kiitos!
 

 

Osallistu keskusteluun