Kaapelimodeemi upstream modulaatio muuttunut

  • 22 joulukuu 2020
  • 4 kommenttia
  • 496 katselukerrat

Heips.

 

Hyvää vertaistukea ja keskustelua täällä saatiin aikaan 1000M liittymästä ja kanavien katoamisesta syssymmällä, ja osa silloisista keskustelijoista taisi olla melko lähellä omaa sijaintia.

Elikkäs tänään on tuo Arriksen mööpeli pudottanut upstream modulaation 64QAM → QPSK, ilman mitään ilmeistä syytä. Linjan arvot on täysin identtiset eilisen kanssa tuota lukuunottamatta. Boottasin modeemin ja kokeilin iskeä väliin vielä syksyllä höpöhöpö-asentajan tuoman vaimennuspalikankin. Downstream powerit laskivat ja upstream lähetystehot nousivat vaimennuspalikan verran, kuten arvata saattaa, mutta modulaatio pysyy QPSK:na. Olin nyt jonkun aikaa tuota vaimennuspalikkaa halunnut kokeilla muutenkin, olisko sillä mitään vaikutusta correcteds -määrään. Määrät nyt on ollut melko pieniä, kanavasta riippuen max. 400, min. 15 per päivä per kanava. Uncorrectables pääsääntöisesti 0. Joinain päivinä voi olla parikymmentä yhdellä tai kahdella kanavalla. Rupesin noista huvikseni keräämään päivittäistä dataa syksyisen kanavankatoamisepisodin jälkeen.

Onko muilla kaapelimodeemikohtalotovereilla vastaavia havaintoja tältä päivältä? QPSK modulation kanssa 4 kanavalla upstream jaksaa vääntää dataa ulos n. 22 Mbps. Aikaisemmin tuo on ollut aina 64QAM.


4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +4

64QAMia näyttää itsellä ja uppikaista on se tasainen 50+M

viimeisin:

https://www.speedtest.net/result/10633464414

Noussut illan aikana 16QAM. Haiskahtaa vähän joltain paikalliselta häiriöltä upstream-taajuuksilla siis, tai sitten on Arris sanomassa itseään irti.

Ja nyt on palautunut 64QAM.

 

Oli useamman tunnin alkuillasta tuo QPSK, niin piti sillä lähteä kyselemään ja selvittelemään onko kyse laajemmasta.

Näköjään alkaa tulemaan tavaksi. Tänään taas heti aamusta QPSK.

Tänään vaan ei jaksa linja uppia kun 2-3Mbps.

 

Se, että kaikki neljä upstream-kanavaa on QPSK, herättää vähän epäilyksiä siitä että jossain (modeemi? CMTS? näiden kahden väli?) voisi olla vähän isomminkin jotain rikki, varsinkin kun tuo pudottaa tuon modulaation QPSK saakka. Näitä on joillakin näkynyt, että koskee vaan yhtä tai kahta kanavaa kerrallaan, ja modulaatio on pudonnut esim. 16QAM. Nyt putoaa kaikki neljä ja huonoimpaan mahdolliseen vaihtoehtoon.

Osallistu keskusteluun