Vastattu

Kaapelimodeemin hankinta

  • 17 March 2019
  • 7 kommenttia
  • 5239 katselukerrat

Tarkoitus on hankkia laajakaista, ja Elisa tarjoaisi nykyiseen osoitteeseen kaapelimodeemia ja siihen kaveriksi Kotiboksi TG2492s -laitetta.

Onko minun mahdollista hankkia itse erikseen jostain kaupasta erikseen joku modeemi? Tai varmastikin on, mutta siis käytännössä että mitkä asiat minun pitää tietää, ja onko modeemin asetusten määrittäminen Elisan nettiin sopivaksi miten hankalaa? Ajatuksena se, että josko eri modeemeissa olisi jotain ominaisuuksia jotka voisi olla käteviä, tai sitten jos löytyy joku vähän nätimpi kuin vain musta laatikko.

Kokemusta on sen verran, että joskus olen oman modeemin asetuksissa käynyt kurkkaamassa, mutta niistä asetuksista en oikeastaan ymmärrä ehkä muun kuin että IP osoite on koneen "tunnus". Siksi siis tuo Elisan tarjoama modeemi olisi varmasti hyvä että toimii heti kun vain kytkee johdot kiinni.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 17 March 2019, 07:44

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Tuo Elisan tarjoama laite on ihan fiksu vaihtoehto. Kaapeliverkossa toimivia modeemeja on tarjolla todella niukasti, jos näitä operaattoreiden tarjoamia laitteita ei lasketa mukaan. Merkki ja mallivalikoima rajoittuu pääsääntöisesti FRITZ!Box -malleihin, joita on saatavilla paria erilaista.
Kriteerinä on oikeastaan EuroDOCSIS 3.0 -tuki. Lisäksi sinun tulee ilmoittaa operaattorille modeemin MAC -osoite.

Jos laitteen asetukset ja niiden säätö tuntuu olevan hepreaa, kannattaa suosiolla ottaa tuo operaattorin tarjoama laite. Näissä laitteissa operaattori hoitaa myös ohjelmistoversioiden päivityksen. Jos ostat modeemin itse muualta, joudut myös itse huolehtimaan siitä, että modeemissa on riittävän tuore ohjelmistoversio sisällä.
Thänks. Ehkäpä on hyvä tyytyä siihen mitä tarjoavat. Pitäis varmaankin olla myös suht varmatoiminen, ja jos jotain ongelmaa tulee niin asiakaspalvelu osaa sit helpommin auttaakin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
HEI.

ARRIS Kotiboksi TG2492s on hieno modeemi.

Käytössä minulla jo 08.08.18 alkaen ja toimii kuin se kuuluisa junan vessa. Minä en sitä Elisan nettikaupasta hankkinut vaan Shopitista. Todella luotettava modeemi, jossa on kaikki hyvät ominaisuudet. Ainoa miinus on suolainen 144 euron hinta!!! Muovia kuitenkin....

Kaapelimodeemeja voi ostaa myös käytettynä esim. Torista, jos sen jälkeen ilmoittaa modeemin MAC-osoiitteen Elisan asiakaspalveluun. Toki voi ostaa uutenakin, esim. eräästä verkkokauapasta, jos vain on nykyaikainen. Esim. pinkki operaattori myy kaikille halukkaille kaapelimodeemeja erään verkkokaupan kautta ja ovat yleensä hyviä.

Kun kävin Saksassa ja Hollannissa, näitä samoja kaapelimodeemeja oli hyllyssä esim. Saturn-nimisessä kaupassa, jos Saksaan on asiaa - sieltä voi ostaa parhaita merkkejä.

Nyt soi Blasterjaxx - Beautiful World (Radio Edit) (feat. Ryder).

Toivottavasti saat olla tyytyväinen laajakaistaasi!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26
Kaapelimodeemeja voi ostaa myös käytettynä esim. Torista, jos sen jälkeen ilmoittaa modeemin MAC-osoiitteen Elisan asiakaspalveluun. Toki voi ostaa uutenakin, esim. eräästä verkkokauapasta, jos vain on nykyaikainen. Esim. pinkki operaattori myy kaikille halukkaille kaapelimodeemeja erään verkkokaupan kautta ja ovat yleensä hyviä.

Pinkin operaattorin kaapelimodeemit saavat ohjelmistopäivityksiä vain silloin kun sen kyseisen operaattorin laajakaistan päässä. En siis suosittele ostamaan modeemia, jossa on toisen operaattorin hallitsema firmware sisällä. Yleensä eivät päivity, jos ovat kilpailevan operaattorin verkossa.

Eli modeemi joko siltä operaattorilta, jolta on myös yhteys tai sitten täysin operaattorivapaa laite.

Lisäksi kannattaa huomioida se, että jos esim. Torista ostaa käytetyn laitteen, voi kyseinen laite olla jo sen verran iäkäs, ettei sille enää tuoteta uusia firmware -päivityksiä. Jos tuoreinkin firmware alkaa olla jo vuosia vanha, on myös sen tietoturvataso vuosia vanha.
https://www.verkkokauppa.com/fi/product/3561/jrbrk/AVM-FRITZ-Box-6490-Cable-langaton-Dual-Band-kaapelimodeemi?list=OZZWE0Nx3myNEKmENfAoku

Tuohon tulee päivitykset suoraan valmistajalta joten ei ole naimisissa operaattorin kanssa jos esim. muuttaa.
Boksilla on parhaat arvostelut markkinoilla, hintaan vähän enempi mutta hinta/laatu suhde on myöskin paras.
3 vuotta olen käyttänyt ongelmitta.
Satuin löytämään netin "kirpparilta" käyttämättömäksi jääneen Arrisin boksin jonka hommasin ja kaveriksi Elisalta 50M kaapelilaajakaistan. Aluksi meinas olla se vaiva, et ei löytynyt langattomia verkkoja ollenkaan, mut kaapelilla pääsin nettiin kyllä. Seuraavaksi se et ei toiminut 192.168.0.1 osoite että pääsisin asetuksiin, ja sit 192.168.100.1 toimi lopulta, mut kun koitin kirjautua niin salasana ei muka ollut oikea.. Sit lopuks koitin kuitenkin toiseen kertaan jo resetoida modeemin, niin sit onneksi lähti pelittämään normaalisti 🙂 Melkein kerkesin jo vähän kirota, mut hyvä et lähti sit lopulta toimimaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Minulla on Arris-modeemi Saunalahden kotikuidussa, ja kotikuituhan se ei ole, kun tulee kaapeliverkosta - mutta hyvin toimii. Ostin täysin uutena itse Eisan myymälästä ja 08.08.18 tehtiin laajakaistasta kaupat 19,90 euron tarjoushinnalla. Sitäkään hintaa en enää maksa, koska tuli tammikuussa taloyhtiölaajakaista, ja mukaan tuili parempi ilmainen 10M.

Modeemista vain hyvää sanottavaa. Kaunis, vaikkakin muovinen, purkki joka vie vähän tilaa seisovana ratkaisuna ja sopii näin ollen mm. yöpöytään. Minulla ei televisiota ole, joten ei mitään tasoja ole, mutta varastosta haettu yöpöytä kävi mainiosti ja kaupan päälle sain lisähyllyn laukulle ja kaapeleille tason modeemin viereen. Ainoa miinus on suolainen hinta muovista.

Jos et käytä TV, niin suosittelen poistamaan käytöstä tuo splitteri, ja hommaamaan honkkarista esim. Vivanco N - Coaxial N F-liitin. Sillä samainen nettiyhteys toimii mielestäni paremmin.


Teit oikein hyvän valinnan, onnittelen!

Nyt soi Ran-D - Living For The Moment (Original Mix).

Minulla se toimii kuin rasvattu, joten hyvää surffailua sinullekin.