Vastattu

Kiinteä laajakaista vai mobiililaajakaista pelaamiseen?

  • 2 November 2019
  • 6 kommenttia
  • 2439 katselukerrat

Mobiililaajakaistoissa näyttää olevan isommat nopeudet, mutta ne ovat kuulemma pingin suhteen hyvin epävakaita. Kumpi olisi parempi vaihtoehto?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 2 November 2019, 09:54

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +4

Minkä tyyppisestä kiinteästä on kyse? Jos omalla alueella on ruuhkatonta 4G:tä saatavilla voi se olla parempi kuin esimerkiksi ADSL-yhteys.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Pelaaminenhan ei sinänsä kovaa nopeutta tarvitse, vaan tärkeää on nimenomaan tasaisuus ja pieni viive. Näillä mittareilla kiinteä laajakaista on mobiilia parempi. 

Minkä tyyppisestä kiinteästä on kyse? Jos omalla alueella on ruuhkatonta 4G:tä saatavilla voi se olla parempi kuin esimerkiksi ADSL-yhteys.

Mielestäni kyseessä oli ASDL yhteys.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Hei.

ADLS-kohteeseen suosittelen hybridilaajakaistaa.

Näin voit hyötyä kiinteän DSL-laajakaistan pingeista ja 4G-laajakaistan nopeudesta.

Tähän tarvitset FritzBox-hybridimodeemin ja SIMmin mieluiten tarjouksesta.

Vaihtoehtoisesti voit ostaa edulliseen yhteishintaan palvelun Elisalta, mutta älä ota modeemia mukaan, sillä se on huono. Tuo erikseen myytävä FritzBox on paljon parempi.

Kiinteä+mobiili hybridi voi maksaa Elisalla esim. €31kk ja sisältää liittymät.

Nyt soi Zatox - Cocaine Monster (Original Mix).

Mukavaa viikonloppua!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +26

Itse olen pelannut verkossa myös pelkällä ADSL -yhteydellä ja ihan hyvin on onnistunut. Tosin muuta liikennettä yhteydellä ei samaan aikaan ole ollut ja laitteet ovat olleet langallisessa verkossa. ADSL -linjan heikoin lenkki on 1Mbit/s nopeuteen rajoitettu upload -kaista, joka saattaa aiheuttaa ongelmia verkkopelaamisessa, jos yhteydellä on muutakin liikennettä samaan aikaan.

 

Noissa hybridilaajakaistoissa on ollut sellaista ongelmaa, että laite on pakottanut yhteyden mobiilin puolelle, vaikka kiinteästä olisi saanut parempia nopeuksia. Näin siis kohteissa, joissa on ollut käytössä VDSL -yhteys ja Elisalta hankittu hybridimodeemi. Voi toki olla, että esim. tuolla aiemmin mainitulla FRITZ!Boxin laitteella tai tällä Telewellin versiolla saat tuon yhteyden toimimaan paremmin. ADSL -taloudessa toimivasta hybridistä voi olla oikeasti iloa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22

Riippuu toki mitä meinaa pelata, mutta oletettavasti kyseessä on joku peli missä pitäisi päästä reagoimaan vihollisten toimintaan suhteellisen nopeasti. Näissä tapauksissa suosittelen itsekin ehdottomasti kiinteää vaikka se olisikin “vain” ADSL. Itsellä oli 7/0,7M ADSL yhteys aikanaan ja pelien lataaminen sekä päivittäminen oli toki tuskallisen hidasta, mutta itsessään pelaaminen toimi huomattavasti paremmin kuin mobiiliverkon kautta joka toimi 50M nopeudella. Nimenomaan siis vakaus ja latenssin (ping) pienuus/vakaus on se mikä merkkaa silloin kun pitää vihollista osua päähän tämän kurkatessa nurkan takaa :) 

Hybridi voi olla kanssa ihan hyvä vaihtoehto, mutta itse säätäisin asetuksista pelien liikenteen käyttämään pelkkää kiinteää. Ja tuossa mitä oli mainintaa että hybridit pakottaisivat vain mobiilille, tämä on äärimmäisen harvinainen skenaario, useamminkin ongelmana on hidas/katveinen mobiiliyhteys mikä heijastaa ongelmansa luonnollisesti sitten koko laitteen sekä yhteyden toimivuuteen. Eli jos sulla on kännykässä meidän mobiiliyhteys niin testaa sillä toimivuus mobiilin puolelta ennen vaihtoa hybridiin :)