Vastattu

Kiinteä laajakaistani toimii oudosti

  • 1 June 2023
  • 1 kommentti
  • 155 katselukerrat

Sama nettiliittymä eli Elisa Netti kotiin M (ja modeemi) ollut käytössä nyt 4 vuotta. Toiminut ennen kuin unelma ilman minkäänlaisia ongelmia. 

Ensinmäinen “outo” oire; Noin kaksi viikkoa taaksepäin oli pakko ottaa puhelimesta wifi-yhteys pois käytöstä koska nopeus ja ylipäätään toimivuus laski aivan maihin, paremmin toimii nykyään puhelimen omalla liittymällä, ennen siis ollut aina wifi käytössä ja ollut nopea jne.

Toinen “oire” joka myös johti tähän viestin kirjoittamiseen; noin viikon ajan kiinteä laajakaista tietokonetta käyttäessä oireillut. Eli netti yhteys pätkii, internet yhteys pätkäisee muutamaksi sekunniksi kunnes taas network on toiminnassa. Saattaa tehdä tätä kerran tai muutamia kertoja illassa, koskaan ei netti kuitenkaan kunnolla poikkea, mutta sen verran että esim pelistä heittää pihalle kun taas streamit/chrome ei kerkeä edes todeta että nettiyhteyttä ei ole vaan tökkäsee kunnes jatkuu. 

Yritin jo tehdä OmaElisan kautta laajakaistan vianselvitystä, tuloksetta.

Ainoa mitä näin maalaisjärjellä mietin että onko modeemi tullut tiensä päähän ja kaipaisi päivitystä, joku Zyxel tuo on mikä on netin mukana tullut muuttoa tehdessä. En kuitenkaan raaskisi uutta modeemia ostaa ennen kuin joku viisaampi minua niin kehottaisi tekemään. 

Kiitos jo näin etukäteen!

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Snouppi 5 June 2023, 15:14

Katso alkuperäinen viesti

1 kommentti

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +15

Hyvä kun olet lähtenyt tilannetta tätä kautta selvittämään ja keräämään tietoa. Tuo, että olet tehnyt OmaElisan kautta vianselvitystä, on hyvä ensimmäinen askel. Voisitko laittaa OmaYhteisön profiiliin asiakasnumeron, sille kuuluvalle paikalle. Voidaan tehdä selvitystä myös täältä, että voiko katkoksia aiheuttaa linjalla tapahtuva oireilu. Toki 4 vuotta alkaa olla modeemilla pitkä ikä, että hyvinkin temppuiluja saattaa ilmetä jo tuon vuoksi.

Modeemin resetointia kannattaa kokeilla, jos et ole sitä jo kerennyt tekemään. Eli paina reset -painiketta 10 sekuntia pohjassa (löytyy yleensä virtajohdon vierestä).

Oikein mukava saada sinut myös mukaan OmaYhteisöön @wiccyxzd! 🔥

Osallistu keskusteluun