Vastattu

Korttelikuitu 100m nopeus

  • 15 toukokuu 2019
  • 13 kommenttia
  • 2152 katselukerrat

Tuossa pari tuntia sitten pärähti uusi 100m korttelikuitu päälle. Asentajan kanssa juttelin ja hän sanoi, että tien toisella puolella olevaan sähkökaappiin tulee 80m verran ja omiin puhelinrasioihin reilu 60m. Noh tässä testaillessa ja modeemi reititintä päivitellessä ajelin ooklan speedtestiä boottauksien yhteydessä. Suurimmaksi osaksi eri servereillä tulos oli tuota 60 / 9 luokkaa, mutta yhden boottauksen jälkeen ruutuun pamahtikin tulokset : 84,47 / 3.85 ?

Kysymys kuuluukin : Miten onnistuin yhdellä kerralla (toistaiseksi) pääsemään samoihin / korkeampiin lukemiin mitä sähkökaappiin tulee?

Ei osannut ainakaan puhelinpalvelun aspa tätä minulle kertoa. Voisiko olla kyse jostain yksittäisestä piikistä vai kannattaako tässä esim ruveta selvittämään kuparien kuntoa?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Odds 15 toukokuu 2019, 16:48

Laitetaan tännekkin näkyviin vähän pähkäilyjä moderaattorin kanssa eli :
-Tuo yksittäinen muutaman serverin piikki luultavasti ooklan speedtestin piikkiin
-Purkin xDsl ilmoittaa tuota 63 / 10 maksiminopeudeksi
-Puhelinpistokkeen haaroja karsimalla teoreettisesti voisi saada 5-20m (omalla kohdallani) lisää nopeutta, mutta panos-tuotos suhteelta ei välttämättä omassa tapauksessani järkevintä.

Testaillaan nyt ainakin muutama päivä, mutta luultavasti vaihdan 100m -> 50m liittymään ja menetän tuon 10m nykyisestä.
Katso alkuperäinen viesti

13 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Moikka @Odds ! Katsotaan, ollaanko yhtään viisaampia. Laitapa yksityisviesti @OmaYhteisö-tiimi ja asiakasnumerosi omaan profiiliin niin katsotaan, miltä tää näyttää meille päin 😊

Edit // Tervetuloa myös OmaYhteisön jäseneksi!
Moro moro @Rantomeister
Asiakasnumero lisäilty ja yv laitettu. 👍
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ensimmäiseksi haluan korostaa että korttelikuitu ei ole kuituyhteys. Se on vähäkuitu, tai puolikuitu, koska kuitu jää pois kuviosta jo ennen huoneistoa/taloa useimmiten korttelikuiduissa. Tällöin se ei ole oikea kuituyhteys, paitsi Elisan mielestä.

Korttelikuitu 100M riippuu etäisyydestä ja sitä markkinoidaan usein 75M-nopeudella.

Nuo 65-85 nopeudet ovat siksi varsin hyviä ko. tyypille, jossa VDLS2-toimivuus riippuu modeemista ja etäisyydestä siihen Elisan koppiin, josta se korttikuituyhteys tulee alueella koteihin. En näe yhteydessäsi itse mitään vikaa, toimii kuin pitää?

Nyt soi Envine feat. Anklebreaker - Everything Is Energy (Original Mix).
Joo toi "kuitu" asia oli tiedossa jo ennen kun lähdin kyseistä liittymää testaamaan. En ole aivan varma tiedänkö missä jakaja sijaitsee mutta pari paikkaa epäilyksissä olisi ; toiseen mitattuna googlen mittaustyökalulla olisi tuo ~300m ja toiseen mahdolliseen luokkaa ~420m, että teoriassa mahdollisuudet olisi päästä lähelle tuota 80m luokkaa (?)

Taloni on rakennettu 40 luvun lopulla ja ei mitään käryä millon puhelinpiuhat vedetty ja millaisessa kunnossa ovat. Oma veikkaukseni on juurikin mahdollisesti kuparien (huono)kunto.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tästä kaavasta näet etäisyydet ja nopeudet arvioidusti.


Sisäverkon kunnosta parhaiten tietää isännöitsijä, ota yhteyttä sinne.

Nyt soi Wasted Penguinz - FML (Extended Mix).
Juu, olen nähnyt tuon ja tämän toisenkin graaffin kumpikohan on uudempi näistä kahdesta?
Kyseessä on okt, joten kuntokartoitus jää täten omalle niskalle 😀

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Sinuna odottaisin tuon moderaattorin tuomiota.

Toisaalta voit käydä modeemin hallintasivulla ja katsoa millä nopeudella se sitä yhteyttä kättelee. Sanoisin, että tuollainen 75-85 on ihan normaali mikäli koppi ei ole ihan vieressä.

75 Mbps korttelikuitu voi toimia 100 Mbps asti jos etäisyys sen sallii. Yhteysnopeuden vaihteluvälit tyypillisesti (Mbit/s): Lataus 75M 53-75, normaalinopeus 68M ja Lähetys 10M 7-10 normaalinopeus 9M. Tällaisia nopeuksia voi odottaa VDSL2:lta Elisan mukaan.

Toteutuva yhteysnopeus voi olla vaihteluvälin maksiminopeutta suurempi.

Nyt soi Brennan Heart - In Your Face (HardBass Edit).
Laitetaan tännekkin näkyviin vähän pähkäilyjä moderaattorin kanssa eli :
-Tuo yksittäinen muutaman serverin piikki luultavasti ooklan speedtestin piikkiin
-Purkin xDsl ilmoittaa tuota 63 / 10 maksiminopeudeksi
-Puhelinpistokkeen haaroja karsimalla teoreettisesti voisi saada 5-20m (omalla kohdallani) lisää nopeutta, mutta panos-tuotos suhteelta ei välttämättä omassa tapauksessani järkevintä.

Testaillaan nyt ainakin muutama päivä, mutta luultavasti vaihdan 100m -> 50m liittymään ja menetän tuon 10m nykyisestä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Jos et asu 100M alueella, verkkokauppa näyttää 75 Mbps korttelikuitua. Jos taas tilattu nopeus on 100M, Elisan mukaan asut todella lähellä sitä keskusta. Niin vielä kysyn mikä on tilaamasi nopeus paperilla ? Kaverini asuu Helsingissä ja hänelle saa vain 75 Mbps korttikuidun.

Tuo korttelikuitu 75M on yhtä kallis kuin korttelikuitu 100M eli 39,90. Vastaavasti korttelikuitu 50M tai 30M sijainnista riippuen maksavat saman verran myöskin eli 32,90 euroa.

Kaikki riippuu sijainnista, myös toki sisäverkon kunnosta.

Tutuilla korttelikuitu on 100M, siellä myös tuo toteutuvien nopeuksien teksti on parempi.

Käytännössä 100M-korttelikuidun alueella on mahdollista päästä n. 90M normaalinopeuksiin.

Sinuna vaihtaisin alempaan nopeuteen, halvempi, ja ei tarvitse sisäverkkoon perehtyä.

Oletko myös kokeillut miten netti käyttäytyy toisella modeemilla ? Toimiiko tuo netti ylipäätään hyvin vai esiintyykö sinä huonon nopeuden lisäksi esim. pätkimistä.

Nyt soi Da Tweekaz - Wodka (Radio Edit).
@hpguru Minulla ei edes ole 75m liittymää tarjolla tuola elisa.fi/nopeanetti sivulla kun syötän oman osoitteeni voin valita ainoastaan 50m tai 100m.

purkkini on eilen ostettu TeleWellin TW-EAV510AC-B eli 2019 vuoden päivitetty malli, että luulen ettei jää siitäkään kiinni (tosin en ole vielä sen tarkemmin pureutunut vielä kyseiseen purkkiin)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Se tarkoittaa sitten sitä, että Elisan laskelmien mukaan asut 100 Mbps VDSL2 -alueella. Tuossa tilanteessa nopeus pitäisi olla yli 75 Mbps. Hidas nopeus voi jäädä Elisan päähän mm. vääriin laskelmiin, johonkin vikaan, tai sitten kotisi kaapelointi on huonoa. Jos talo on rakennettu 40-luvulla, eikä noita sisäverkkoja ole sen kummemmin uusittu, voi mahdollisesti vika olla siinä.

100M VDSL2: Yhteysnopeuden vaihteluvälit (Mbit/s): Lataus 100M 70-100, normaalinopeus 90M ja Lähetys 10M 7-10 normaalinopeus 9M. Tämä jos yhteys on toteutettu FTTC-tekniikalla.

Oliko tuosta yksityisviestistä mitään hyötyä, lähtikö asia etenemään?

Nyt soi Atmozfears - F#CKING J#MP (Original Mix).
Niinkun aloitusviestissäkin sanoin asentajan mukaan sähkökaappiin joka on siis noin 8-10 metrin päässä talostani tulee 80m, että sehän olisi vielä tuon 70-100m sisällä. Tuosta kaapista puhelinpistokkeisiini tulee tuo 63m purkin mukaan, että tuohon matkalle tuo erotus ilmeisesti jää minun tapauksessani. Talossani on puhelinpistokerasioita melkein jokaisessa huoneessa, että haaroja kyllä on sisäverkossa ja ehdotuksena moderaattorilta tulikin että niitä karsimalla voisi nousta tuo 5-20m
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
@hpguru asia kyllä etenee, ei huolta 😊

Tosiaan tässä tapauksessa, kun asentaja on jo käynyt mittaamassa toteutuman keskuksella niin voin kohtalaisen luotettavasti sanoa, että ilman sisäverkon osuuden remontointia tuota nopeutta paljoa tuosta ylemmäksi saada nousemaan. Se, paljonko sitä saadaan nousemaan esimerkiksi haarojen poistolla sisäverkosta niin ennakkoon tuollaiseen vastaaminen yleistä tasoa korkeammalta on hankalaa.

Sitten taas siitä näkökulmasta, että kannattaako mahdollisen 5-20M:n nopeuden noston takia remontoida hirveästi, jos itse yhteys toimii luotettavasti ja omaan käyttöön riittävä nopeus on esimerkiksi se 50M. Sopimusteknisiä seikkoja keskustelemme sitten mielellämme niiden yksityisviestien välityksellä 😊

Osallistu keskusteluun