Kysymys

Kuituliittymä ja Asus RT-AX55-reititin

  • 27 October 2022
  • 4 kommenttia
  • 177 katselukerrat

Taloyhtiössämme on kuituliittymä ja meillä huoneistokohtaisena liittymänä Elisa Netti kotiin XXL. Nettiyhteys toimii hyvin suoraan huoneistojakamon datanoususta ja huonekohtaisista pistokkeista suoraan tietokoneeseen kaapelilla kytkettäessä.

Asus RT-AX55-reititin onnistuu myös yhdistämään nettiin, kytkettynä suoraan jakamon datanousuun, mutta ei saa yhteyttä enää, jos yhteyden kytkee kaapelilla noususta huoneeseen ja huonepistokkeesta reitittimeen. Testattu kaikki välit cat5e- ja cat6-kaapeleilla.

Löytyykö mitään ideoita mistä tämä voisi johtua? Ja mitkä ovat tarkat isp-asetukset reitittimille?


4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

Löytyykö mitään ideoita mistä tämä voisi johtua?

Onko tietokoneessasi vanha 100 Mbit/s verkkokortti ja huoneiston sisäisissä johdotuksissa lievää vikaa?

10 ja 100 Mbit/s Ethernet ei käytä liittimen nastoja 4, 5, 7 eikä 8. Mikäli noissa on jotakin vikaa, niin vanhat 10 ja 100 Mbit/s laitteet toimivat, mutta uudet 1000 Mbit/s eivät.

Jos tietokoneessasi on 1000 Mbit/s verkkokortti ja linkkinopeudeksi tulee 1000 Mbit/s silloin kun huoneistojakamossa on pelkkä kaapeli nousun ja huoneeseen menevän liittimen välillä, niin sitten asia menee ufo-osastolle.

Ja mitkä ovat tarkat isp-asetukset reitittimille?

WAN, Internet connection

Basic config:

  • WAN Connection type: Automatic IP (DHCP)
  • Enable WAN: Yes

Account settings:

  • Authentication: None

Special Requirement from ISP:

  • DHCP query frequency:  normal tai joissakin laiteohjelmistoissa continuous

Pääasia on, että query frequency ei ole aggressive. Se voi johtaa siihen, ettei internet-yhteyttä saada reitittävässä tilassa.

Löytyykö mitään ideoita mistä tämä voisi johtua?

Onko tietokoneessasi vanha 100 Mbit/s verkkokortti ja huoneiston sisäisissä johdotuksissa lievää vikaa?

10 ja 100 Mbit/s Ethernet ei käytä liittimen nastoja 4, 5, 7 eikä 8. Mikäli noissa on jotakin vikaa, niin vanhat 10 ja 100 Mbit/s laitteet toimivat, mutta uudet 1000 Mbit/s eivät.

Jos tietokoneessasi on 1000 Mbit/s verkkokortti ja linkkinopeudeksi tulee 1000 Mbit/s silloin kun huoneistojakamossa on pelkkä kaapeli nousun ja huoneeseen menevän liittimen välillä, niin sitten asia menee ufo-osastolle.

Ja mitkä ovat tarkat isp-asetukset reitittimille?

WAN, Internet connection

Basic config:

  • WAN Connection type: Automatic IP (DHCP)
  • Enable WAN: Yes

Account settings:

  • Authentication: None

Special Requirement from ISP:

  • DHCP query frequency:  normal tai joissakin laiteohjelmistoissa continuous

Pääasia on, että query frequency ei ole aggressive. Se voi johtaa siihen, ettei internet-yhteyttä saada reitittävässä tilassa.

 

Kiitos vastauksesta. Koneen kortti on kyllä tuoretta mallia, taitaa mennä toistaiseksi ufo-osastolle.

Käyttäjätaso 6

Hmm, onpas kyllä kinkkinen. 🤔 Tuon Asuksen sielunelämään tuo ongelma tuntuu toki jäävän.

Kun koitat kytkeä piuhalla datanoususta olohuoneen dataporttiin (ja laittaa reitittimen edelleen kiinni sitten siihen olohuoneen huonekohtaiseen pistokkeeseen) niin onhan kytky silloin suoraan verkkokaapelilla eikä niin että siihen jää mitään kytkintä väliin? 

Ja tämmöisiä perusjuttuja, mutta jotta kaikki bitit siirtyvät oikein niin kytky pitäisi laittaa Asuksen WAN-porttiin eikä mielellään LAN-porttiin, LAN-portista Asus saattaapi mennä siltaavaan tilaan. 🔍 

Käyttäjätaso 6

@SV85 Onko asia ratkennut?

Osallistu keskusteluun