Vastattu

Langattoman modeemin netti hidastuu joka ilta 20.00 jälkeen.

  • 17 March 2021
  • 6 kommenttia
  • 309 katselukerrat

Kyseessä siis “ZTE 4G Wireless Router”. 

Aikaisemmin ei ole ollut ongelmia mutta nykyään iltaisin aina noin kello 20.00 aikaa netti hidastuu huomattavasti ja tekee esimerkiksi pelaamisesta mahdotonta. Uudelleen käynnistys ei ole auttanut eikä laitetta käytä usea samaan aikaan. Modeemi on myös päivitetty ajantasalle laitteen ohjaamalla nettisivulla.

Mistä kyseinen ongelma voisi johtua ja mikä siihen voisi auttaa?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi roopeg 18 March 2021, 10:08

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Taitaa olla kovin kuorma tuolloin eli ensimmäisenä vaikka kokeilisit nostaa väh. 300M-liittymätyypiksi. Eli tuo saa ruuhkatilanteessa enemmän kaistaa kuin hitaammat liittymät https://mt-tech.fi/operaattorit-priorisoivat-4g-liittymien-nopeuksia-ruuhkatilanteessa/

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +15

Taitaa klo 20.00 jälkeen tulla muitakin käyttäjiä jakamaan kaistaa eri suoratoistopalvelujen kera. Kokeile toista operaattoria tai selvitä onko kiinteää yhteyttä saatavilla.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +18

Tämän sivuston avulla voit näppärästi kurkata, että onko alueella havaittavissa yleistä ruuhkatilannetta, tai vaikkapa verkonhuoltoa. Jos mitään selvää syytä ei tuota kautta tule vastaan, kannattaa vaikkapa varata soittopyyntö meidän häiriöilmoitusten puolelle, niin saadaan asiaa tarkemmin tutkittua! :relaxed:

Käyttäjätaso 7

Tämän sivuston avulla voit näppärästi kurkata, että onko alueella havaittavissa yleistä ruuhkatilannetta, tai vaikkapa verkonhuoltoa.

 

… tai tämän.

Tosin puoliakaan häiriöistä ei kartalle tule milloinkaan. :kissing:

Käyttäjätaso 3

Jees eli totta on että Elisa kuten muutkin priorisoi kaistaa liittymätyypin (eli maksiminopeuden mukaan. Eli nopeampaa yhteyttä kehiin 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki

Kyllä tuo nopeusluokan nosto on omasta mielestäni viimeinen konsti saada lisää nopeutta.

 

Ruuhkattomassa verkossa testailtiin samassa tilassa kaksi 100M liittymää, nopeus noin 100M molemmilla. Sitten testattiinn 100M ja 300M niin noin 70M ja 130M.  300M yksinään noin 200M.

 

Sitten ruuhkatestiä, 300M saa 8-10M ja 100M saa 6-8M.

Prosenttuaalisesti toki iso ero.

 

Että jos pari euroa enemmän 300M maksaa niin voi kannattaa, muuten en näe järkeväksi, koska voi olla, että toteutuneet maksiminopeudet jää tosi kauas, varsinkin jos on sellaisen tukiaseman alueella, ettei edes 100M voi teoriassakaan saada. Oma konsti, kokeilee jos löytyy ruuhkattomampaa taajuutta tai suosiolla vaikka kaksi operaattoria (tai kaksi saman operaattorin SIM-korttia). Esim. Elisalta kikkailemalla saa 10€/kk 100M ja DNA:lta saa jos puhelinliittymä 150M 10€/kk aika helposti. 15€/kk tais olla 300M, en pidä järkevänä jos ei ole verkkoa joka sitä mahdollistaisi.

 

Eniten kiinnostaa mitä on nopeudet ennen kello 20 ja mitä sen jälkeen? Reitittimen tarkka malli, tukeeko CA:ta ja meneekö se päälle?