Skip to main content
Vastattu

Mesh-laajennus laitteella Huawei WA8021V5

  • 15 May 2024
  • 9 kommenttia
  • 132 katselukerrat

Hei,

Minulla on modeemina Zyxel EX5501-B0 WiFi6 -reititin ja siihen liitettynä Huawei WA8021V5 reititin, joka jakaa liikenteen toiseen samanlaiseen Mesh reitittimeen. Tämä toimii suhteellisen hyvin, tosin alakerrassa, jossa Mesh on, internet yhteys on välillä todella hidas.

 

Sain viikonloppuna läheiseltä hänen vanhan samanlaisen reitittimen, jonka haluan ottaa käyttöön laajentaakseni Mesh kattavuutta. Ennen käyttöönottoa resetoin takana olevasta painikkeesta reitittimen ja sen jälkeen ohjeiden mukaisesti yritin yhdistää tuota. Molemmat, reititin, sekä Mesh alkavat vilkkua punaisena mutta uusi Mesh ei saa yhteyttä verkkoon. Noin 30 sekunnin vilkkumisen jälkeen palautuu takaisin punaiselle valolle. Mistä tämä voi johtua?

9 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Eli sinulla on nyt 2 kpl Huawei WA8021V5 laitteita ja siihen kaveriksi vielä kolmas samanlainen tarjolla ? 

Kokeile vielä sellaista, että teet sen langattoman parituksen samassa huoneessa, missä ykkös-mesh-purkki on eli se joka on Zyxelissä piuhalla kiinni, että ne varmasti “kuulevat” toisensa.

Kyllä. Langatonta paritusta olen yrittänyt juuri tehdä tuolla tavoin. Ovat noin 30cm päässä toisistaan. Kahden edeltävän kanssa tuo paritus on toiminut ilman ongelmia mutta en tiedä miksi tuo ei onnistu. Kokeillut nyt 3 kertaa tehdä tämän.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Josko sen uusimman tulokkaan vielä koitat nollata tehdasasetuksille klemmarilla ennen paritusta ?

Jos tähän uusimpaan tulokkaaseen laitat ethernet-piuhan kiinni, niin pääsetkö sinne kirjautumaan eli, että se on niinsanotusti “hengissä” ? Hallintaosoite on 192.168.100.1

Uudelleen resetoiminen ei auttanut ja tuohon pääsen kirjautumaan. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

No onpas merkillistä. Oma “vinkkisalkkuni” on nyt tyhjä.

Löytyiskö muilta Yhteisöläisiltä hyviä ideoita ongelman ratkaisemiseksi ?

Käyttäjätaso 7

En kyllä mitään näistä ymmärrä, mutta

auttaisikohan tuolla ohjeessa mainittu sovellus mitään.

Aseta toissijainen reititin (uusi tai tehdasasetusten palautus) ensisijaisen reitittimen lähelle (suositus on alle metrin päässä) ja liitä se virtalähteeseen. Avaa HUAWEI AI Life -sovellus, joka tunnistaa automaattisesti lähellä olevat pariksi yhdistettävät laitteet. Noudata näyttöön tulevia ohjeita muodostaaksesi laiteparin toissijaisen reitittimen kanssa.

Sovellus ei tue tuota reititintä, joten ei ole mahdollista sen avulla yhdistää, valitettavasti.

Käyttäjätaso 7

joskus laitteet alkaneet toimimaan, kun tehdasasetukset

palautettu vielä uudestaan toisen kerran.

 

Ilmeisesti huono päivä eilen ollut, nyt lähti ensimmäisellä yrittämällä ja toimii erinomaisesti. Kiitos paljon vihjeistä!

Osallistu keskusteluun