Vastattu

Miten asennan kattavan wifi-verkon ZTE MC7010 5G + Huawei WA8021V5 laitteilla?

  • 18 February 2023
  • 4 kommenttia
  • 306 katselukerrat

Moi,

amatööri kaipaisi neuvoja…

Tilanne lyhyesti:

5g-ulkoreititin on nyt ruuvattu autotallirakennuksen; kaapeli kulkee samaisen rakennuksen tekniseen tilaan, jonne laitoin yhden Huawei WA8021V5:n reitittimeksi. Tästä rakennuksesta lähtee rj45-kaapeli, joka nousee päärakennuksen tekniseen tilaan. Kaapelin päähän ajattelin kytkeä toisen Huawei WA8021V5:n, jotta saan verkon myös päärakennukseen. Mitä/miten asetuksia pitää muuttaa, että purkin saa toimimaan? Ohjeissa puhutaan vain langattomasta mesh-verkosta. Tässä tapauksessa se ei oikein käy, koska rakennusten välillä on sen verran matkaa. En tiedä käytänkö oikeita termejä, mutta lyhyesti: miten saan tuon WA8021V5:n toimimaan ”langallisena” tukiasemana?EDIT 20.2.2023 // muokattu otsikkoa kuvaavammaksi -draakki

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi KaEeKa 1 March 2023, 19:20

Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Kunnollisten mesh-laitteiden tulisi pystyä hyödyntämään myös Ethernet-runkoyhteyksiä, joten teoriassa tuon pitäisi toimia ihan normaaleilla asetuksilla.

Jos se ei nyt sitten jostakin syystä sattuisi toimimaan, aseta päärakennuksen WA8021V5 tukiasematilaan. Englanniksi access point tai lyhennettynä AP.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Morjes @KaEeKa ja tervetuloa OmaYhteisöön vielä omasta puolestani! 😊 

Kerkesitkös jo kokeilemaan viritelmiä, miten kävi? 🙂 

Kiitoksia vaan @draakki !

Vielä en ehtinyt kokeilemaan, kun on melko reilusti puuhaa uuden talon kanssa. Huomenna ajattelin testata, ja palaan silloin asiaan!

No niin, hieman se sitten kesti, että pääsin kokeilemaan. Nyt toimii, kun muutin päärakennuksessa olevan WA8021V5 ”tukiasematilaan”. Oli kylläkin jollain eri termillä tuo, mutta kuitenkin…

Osallistu keskusteluun