Vastattu

Miten saan L2TP n enabled reitittimessä?

  • 21 September 2022
  • 4 kommenttia
  • 127 katselukerrat

Moikka!

Yritän yhdistää ulkomaalaisen firman serveriin VPN llä joka köyttää L2TP - ollaan firman IT osaston kanssa yritetty keksiä miksi yhteys toteutuu mutta serveriin ei silti pääse.

He ovat minulle sanoneet että aino mahdollisuus on että internettini ei salli L2PT VPN iä.

Miten saisin sen niin että sallii?

 

Kiitos!

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi MatalaMato 21 September 2022, 18:36

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +12

Moikka @MatalaMato !

 

Kyseessä on siis ilmeisesti kiinteä laajakaista, ymmärsinkö oikein? 🤔 Nyt en kyllä suoraan sanottuna itse osaa tähän henkilökohtaisesti mitään vastata. Tietävätkö muut yhteisöläiset L2PT VPN päälle enemmän?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Elisa ei estä erityyppisten VPN-toteutusten käyttöä.

 

Onko kyseessä jonkun reitittimen VPN client vai joku softa, esim. Ciscon AnyConnect ?

 

Virheilmoitus jonka saat ?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

L2TP on hyvin kranttu osoitemuunnoksen eli NAT:in suhteen.

Onhan reitittimelläsi julkinen IP-osoite ja olet ohjannut L2TP-protokollan reitittimestäsi sille sisäverkon laitteelle, joka L2TP:tä käyttää? Koska monissa reitittimissä portinohjaukset ovat tarjolla ainoastaan TCP- ja UDP-protokollille, saatat joutua käyttämään DMZ-toimintoa.

Eihän sinulla ole muita L2TP-, IPsec- tai VoWiFi-yhteyksiä käytössä samanaikaisesti? NAT-reititin ei välttämättä kykene erottelemaan useita yhteyksiä toisistaan. Sulje kaikki muut L2TP-, IPsec- ja VoWiFi-yhteydet ennen L2TP-yhteyden avaamista.

Tarvittaessa jätä reititin kokonaan pois välistä ja tuo julkinen ip-osoite suoraan laitteelle, joka L2TP:tä kaipailee. Ethernet-liittymässä kytke johto suoraan datarasiaan ilman reititintä välissä, kaapelimodeemi- ja VDSL2-liittymissä siltaa modeemi.

Jos kyse on Ethernet-liittymästä ja tarvitset myös reitittimen, saat kytkettyä julkista ip-osoitetta käyttävän koneen ja reitittimen samanaikaisesti hankkimalla pienen, vaikka viisiporttisen, Ethernet-kytkimen. Kytke nousujohto, L2TP-kone ja reitittimen WAN-portti Ethernet-kytkimeen.

Jos kyse on kaapelimodeemi- tai VDSL2-liittymästä ja tarvitset myös reitittimen, hanki erillinen Ethernet WAN-liitännällä varustettu reititin.

Okei kiitos paljon avusta! 

Loppuen lopuksi ole kyse yrityksen omasta suojasta ja eivät vaan olleet halunneet kunnolla tarkistaa asiaa! Kokeilin kyllä eri tapoja miten saisi toimimaan ja luulen tämän kyllä olebvan hyödyksi tulevaisuudessa:)

Kiitos taas!