Miten saisi uuden kaapelimodeemilaajakaistan saatavuuden?

  • 19 November 2022
  • 3 kommenttia
  • 103 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
  • Aktiivinen keskustelija
  • 55 kommenttia

En nyt jaksanut lukia kaikkia kaapelimodeemi aloituksia. Mikä elisalla on onko elisa tarkoitus ylläpitää kamo yhteyksiä kuten aikaisemmin olen kertonut asun kerrostalossa Raahessa (ollinsaari) Raahen asuntosäätiön vuokratalossa ja tänne tulee puhelinpistokeessa vdsl2 yhteys (ja luoja ja elisa tietää) millon puretaan kaapelit ja kun täällä vissiin on yksuuntanen kaapelitv verkko ja nyt ainakin elisan verkkokauppaan on tullut ihan näkyville kaapelimodeemeja myyntiin docsis 3.0 , mobiilinettiä en halua kun sieltä ei tuu ku max 10 megabittiä. Jos elisa ylläpitää noita kaapelitv verkkoa toisaalta kiinnostas nopiammat yhteydet ja niin edelleen…


EDIT 21.11.2022 // siirretty omaksi ketjuksi täältä -draakki


3 kommenttia

Käyttäjätaso 6

Morjes @Hubii, siirtelin tämän kommentin omaksi uudeksi keskustelukseen täältä, ajattelin että voisi olla ihan hyvä aloittaa tämän kanssa keskustelu puhtaalta pöydältä! 🙂 

Olen itse siinä käsityksessä että kaapelimodeemiyhteyksiä ei juurikaan availla enää uusia kokonaan uusiin osoitteisiin, mutta vanhoja jo olemassaolevia yhteyksiä toki kunnostetaan ja ylläpidetään eikä niitä nyt tähän hätään olla sulkemassa. Uusien yhteyksien suhteen panostetaan kuitenkin nyt valokuituun ja sitten mobiiliverkon puolella toki 5G-verkkoihin. 🤔 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1

Mitä ihmettä, Elisa siis lopettaa kaapelilaajakaistojen uusmyynnin? Entä ne taloyhtiöt joissa ei ole käytössä ethernet-tekniikkaa?

Mitä ihmettä, Elisa siis lopettaa kaapelilaajakaistojen uusmyynnin? Entä ne taloyhtiöt joissa ei ole käytössä ethernet-tekniikkaa?

Ei lopeta uusien kamokohteiden toteuttamista mutta vanhoihin kiinteistöihin toimitetaan vähemmän kiinteistöliittymiä kuin uusiin, jolloin on käytössä ethernet-verkko, joka kasvattaa ethernet-toteutusten osuutta.

Monissa vanhemmissa kiinteistöissä antenniverkko on niin huonossa kunnossa, että nykyään käytettävät matalat taajuudet eivät toimi, jolloin pitää punnita, voidaanko käyttää puhelinsisäverkkoa ja tehdä g.Fastia. Eli kohdekohtaisesti mennään, ei ole mitenkään kiveen kirjoitettua.

Taloyhtiöt ovat aika haluttomia huolehtimaan sisäverkkojen kunnosta, mutta onneksi saneerausten yhteydessä puhelinverkkojen tilalle tulee kuitua tai ethernetiä. Antenniverkkojakin jonkun verran uusitaan.

Osallistu keskusteluun