Kysymys

Miten voi yhtäaikaisesti olla sekä DNA:n, että Elisa 4G-liittymien nopeudet n. 0,2 Mbps?

  • 17 November 2022
  • 1 kommentti
  • 84 katselukerrat

Minulla on nykyisellään kaksi DNA 4G -liittymää, joihin olen ollut oikein tyytyväinen suurimman osan vaikkapa tätä vuotta (nopeus tasoa 60 - 80 Mbps reititin+mokkula -kombossa), mutta viimeiset 6 vk kellonaikoina 16 - 01 (joka päivä) nopeus on ollut jotakuinkin 4 - 12 Mbps ja viime päivinä vain tasoa 0,2 - 2 Mbps. Vertailun vuoksi otin toistamiseen käyttöön Elisan prepaid-liittymän, mutta mitenkäs tälläkin saa ihan yhtä huonoja tuloksia? En vielä käynyt tämän Elisan liittymän kanssa asuintalon ympäristöä kauempana, mutta enpä ainakaan saanut aikaan helppoa päätöstä vaihtaa DNA:sta Elisaan. Vika esiintyy yhtälaisesti sekä puhelinliittymässä, reititintä käytettäessä (Ethernet-piuha PC:ssä, WiFillä jako tablet-laitteille) ja liitettäessä mokkula suoraan kannettavan tietokoneen USB-porttiin.

Kirjoittelin asiasta pitkänlaisesti Tech-BBS -foorumilla ja tulin jaarittelussani kumonneeksi mm. sitä, että kyse olisi verkon muutostöistä, ruuhkautumisesta ja laitteiden vanhuudesta. Ihan hyvin saan esim. 140 Mbps puhelimessa olevalla liittymällä, jos kello on esim. aamuviisi. Se minua mm. hämmentää, miksi ongelma esiintyy asuintalosta esim. 2 - 3 km:n etäisyydellä kuin se olisi erityisesti omaan liittymääni kohdistuvaa, mutta kun myös Elisan liittymällä nopeus on kerrassaan surkea, kun kello on jo 00:37, niin en ole ollenkaan varma, miten asiasta pitäisi ajatella.

Jos joku saisi selviteltyä minulle, mitä sellaista pitäisi kokeilla tai tehdä, että saisin edes Elisan liittymällä hyvät nopeudet koko päivän ajan, niin kertokoon toki, niin teen liittymävaihdoksen.

Pidemmästi asiasta tuolla: https://bbs.io-tech.fi/threads/haeirikoen-4g-jammeri-verkko-operaattorin-konfigurointivirhe-muut-ideat-lopuillaan-6-vk-nopeudet-erittaein-huonot-elisalla-dna-lla-iltaisin-0-2-mbps.428565/

 

 


1 kommentti

Käyttäjätaso 5

Moi @smarko ja tervetuloa OmaYhteisöön!

Hmm, tätä voi olla helpoin lähteä purkamaan meidän vikapalvelun toimesta. Ensinnäkin kävisi läpi heidän kanssaan alueen verkon, että onko tällä hetkellä töitä meneillään mitkä vaikuttavat. Toisekseen sitten kuinka kauaksi mastot tulevat ja onko antennisuuntaus osoitteeseen nähden hyvä. 🤔 

Saatko normaalisti meidän kortilla millaisia kuuluvuuksia? Voit tarkemmin kurkata reitittimen hallinnasta signaalitasot.

Osallistu keskusteluun