Vastattu

Netti yläkertaan

  • 15 June 2022
  • 5 kommenttia
  • 262 katselukerrat

Asun kaksikerroksisessa rivitalossa johon tulee netti antennipistorasian kautta. Yhteys toimii alakerran pistokkeesta, mutta ei kummastakaan yläkerrassa olevasta pistokkeesta. Haluaisin kiinteän netin tietokoneen välille joka sijaitsee yläkerrassa. Onko vinkkejä mistä voisi johtua miksi yhteys ei yläkerrassa toimi?

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 15 June 2022, 11:49

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Jos talon historia ei ole tiedossa, syyn löytäminen voi olla aika mahdotonta. Heitetään nyt kuitenkin ilmaan joitakin mahdollisuuksia.

  • Taloyhtiössä kaapeli-tv on kytketty huoneistokohtaisesti ja kaapeli-tv:tä varten on asennettu erikseen kokonaan uusi antennirasia. Vanhoista rasioista tulee antennisignaali.
  • Kaapelisignaali on ollut heikko ja pikakorjauksena muut paitsi yksi antennirasia on kytketty irti.
  • Asunnossa ei ole alun perin ollut antennirasioita yläkerrassa, vaan ne on lisätty sinne jälkikäteen. Nämä on saatettu kytkeä alakerran antennirasian perään mahdollisesti asukkaan oman vahvistimen kautta, mikä ei toimi kaapelimodeemien kanssa. Signaali on saatettu ketjuttaa myös videonauhurin tai digiboksin kautta, jotta yläkertaan ei ole tarvinnut hankkia näitä laitteita erikseen. Löytyykö alakerrasta selittämättömiä johdonpäitä, jotka törröttävät seinästä ulos?
  • Johdotuksissa on vikaa. Esim. remontoitaessa johto on porattu tai naulattu poikki tai jyrsijät ovat syöneet sen.

@irritus Varsinkin, kun aloittaja asuu taloyhtiössä, niin siellähän ei saisi asukas juurikaan koskea antenniverkkoon. Ja tässä tapauksessa pitäisi kutsua taloyhtiön puolesta antenniurakoitsija tekemään tarvittavat muutokset. Eli he lisäävät ne lisärasiat ja lasku menee taloyhtiölle.

Jos taloyhtiössä on ketjuverkko eli antennikaapeli menee rasialta seuraavalle rasialle, niin silloin ei kytketä yksittäisiä asuntoja ktv-verkkoon vaan kaikki liitetään. Tähtiverkko mahdollistaa yksittäisten asuntojen liittämisen KTV-verkkoon. Ja osa voidaan kytkeä antennivastaanottoon.

 

 

Itse asiassa alakerran antennirasian vierestä tulee ulkoa seinän läpi selittämätön antennijohto. Johto tulee n.10cm seinästä siten että sen saa juuri antenni rasiaan kiinni ja näyttäisi jatkuvan ulkona naapurin puolelle. 

AsOy.llä on Elisa ktv mutta talonettiä ei ole. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

@irritus Varsinkin, kun aloittaja asuu taloyhtiössä, niin siellähän ei saisi asukas juurikaan koskea antenniverkkoon.

Juuri tästä syystä joku edellisistä asukkaista onkin voinut laittaa yläkertaan ihan ikiomat rasiansa, joita ei ole kytketty suoraan taloyhtiön verkkoon, vaan alakerran antennirasian kautta.

Vähemmän byrokratiaa ja bonuksena saa alakerran digiboksin näkymään myös yläkerrassa. Sehän ei onnistu, mikäli yläkerran rasiat kytketään kiinteästi taloyhtiön verkkoon.

Eli he lisäävät ne lisärasiat ja lasku menee taloyhtiölle.

Ylimääräiset laajennustyöt taloyhtiö laskuttaa kyllä edelleen asukkaalta erikseen.

Jos taloyhtiössä on ketjuverkko eli antennikaapeli menee rasialta seuraavalle rasialle, niin silloin ei kytketä yksittäisiä asuntoja ktv-verkkoon vaan kaikki liitetään.

Tai vaihtoehtoisesti ketjuverkko jätetään ennalleen ja niihin huoneistoihin, jotka maksavat kaapeli-tv:stä, vedetään kokonaan uusi antennijohto.

Erityisesti 1900-luvun puolella kaapeliverkkoon liittyneissä taloissa voi olla tämä tilanne, jos osakkaat eivät olleet yksimielisiä kaapeli-tv-liittymästä. Toki moni tällainen järjestely on voinut saada kenkää viimeistään 2007, kun digi-tv edellytti antenniverkon kunnostamista UHF:lle.

Itse asiassa alakerran antennirasian vierestä tulee ulkoa seinän läpi selittämätön antennijohto. Johto tulee n.10cm seinästä siten että sen saa juuri antenni rasiaan kiinni ja näyttäisi jatkuvan ulkona naapurin puolelle. 

Havaintosi perusteella sanoisin, että yläkerran rasiat eivät ole yhteydessä taloyhtiön antenniverkkoon, vaan ne ovat asukkaan omia rasioita. Kokeile kytkeä tuo johdonpää antennirasiaan ja katso, heräävätkö yläkerran rasiat henkiin.

Huomioi joka tapauksessa, että kaapelimodeemi on paljon krantumpi signaalille kuin televisio. Voisin melkein suositella, että vaikka kaapelimodeemi toimisikin tämän johdon kytkennän jälkeen yläkerran rasiassa, jätä se kuitenkin mieluummin alakertaan. Sen sijaan vedä pitkä Ethernet-kaapeli alakerrasta yläkertaan.

Oletko nähnyt talon alkuperäisiä sähköpiirrustuksia? Veikkaan, että niissä ei näy antennirasioita yläkerrassa.