Vastattu

Ongelma Huawei DG8245 ja D-Link COVR1103 mesh-laitteiden kanssa

  • 20 April 2023
  • 6 kommenttia
  • 120 katselukerrat

Hei

Ongelmana on että meshiä käyttäessä läppäreihin tulee wlaniin  ilmoitus ei yhteyttä mutta yhdistää nettiin. Haettaessa wlania yhdistän mesh wlaniin oikeilla tunnuksilla. Wifi analyzerillä löytyy mesh nimetty wlan sekä hiddenwlan. Jos kytken meshin pois katoaa myös tuo hidden.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 23 April 2023, 07:39

Katso alkuperäinen viesti

6 kommenttia

Onhan Mesh-pääpurkki johdolla retitittimessä/modeemissa - eikä WiFi:llä? 😉

Pääpurkki on johdolla reitittimessä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +13

Hmm, onko @Markku62 läppäreissä ethernet-porttia ollenkaan, vai ovatko molemmat pelkän wifi-verkon varassa? 🤔 Ihan uteliaisuuttani olisi mielenkiintoista tietää, että jos mesh-purkin ja läppärin yhdistää verkkokaapelilla, yhdistääkö läppäri nettiin vai herjaileeko se piuhallisenkin yhteyden yli. 

Ymmärsinhän muuten oikein, että netti kyllä toimii meshin yli läppäreissä, mutta ne jostain syystä vain silti ikään kuin harhaanjohtavasti herjaavat että yhteyttä ei silti ole? Vai että netti ei toimi meshin yli ollenkaan läppäreillä? 🔍

Moi

Resetoin mesh boxin ja sen jälkeen on oman wifin nimi näkynyt läppärin langattomassa yhteydessä.

Enää ihmetystä herättää tuo hidden ssid. Liittyy meshiin. Kun sammutan mesh laitteesta virrat katoaa myös hidden. Palaa takaisin kun laite taas yhteydessä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21

Mesh-verkoissa tieto liikkuu myös tukiasemien välillä langattomasti. Tavallisessa langattomassa verkossa näin ei tapahdu, vaan kaikki liikenne ohjataan tukiasemalta saman tien kaapeleihin.

Tämän takia mesh-laite tarvitsee oman purkkien välisen verkkonsa, johon ei liity muita laitteita kuin mesh-purkit itse.

Moi

Kiitos tiedoista. 

 

Osallistu keskusteluun