Skip to main content
Vastattu

Ongelmat FTTH-yhteyden nopeudennostossa ja yleisemminkin FTTH-liittymien saatavuudessa ex-Telekarelian verkon alueella

  • 2 July 2024
  • 1 kommentti
  • 134 katselukerrat

Olen tässä jo muutaman kuukauden yrittänyt nostaa nopeutta Elisan FTTH-liittymään joka sijaitsee Lieksassa, entisen Telekarelian verkon alueella. Asia ei ole ainakaan optiikasta kiinni, pari vuotta sitten asentaja käivi vaihtamassa GE-kuitumuuntimen kun huomasin että liittymätyyppi oli laskulla mallia 150/50, mutta meillä oli vielä Telekarelian aikainen Inteno-kuitupääte 100M optiikoilla. Nyt on asiallinen kuitumuunnin ja verkosta tulee 150/50 kuten pitkääkin. 

Mutta se nopeudennosto. Liittymää kun ei tunnu löytyvän Elisan verkkorekisteristä tai ainakaan saatavuuspuolelta. EI sen puoleen, olen kuullut kyläläisten yrityksistä hankkia ihan uusia kuituliittymiä, mutta vastaus on “ei saatavuutta”. Vaikka verkon puolelta olen 100-varma että vapaata kuitukapasiteettia on aikanaan upotettu maahan riittävästi. Herää epäilys, onko liikkeenluovutuksessa Telekarelia → PPO → Elisa jotain jäänyt uupumaan verkkodokumentaation puolesta.. 

Kovin mielelläni kantaisin lisää euroja Elisan kassaan ja ottaisin seuraavan nopeuspykälän käyttöön, mutta asia on ollut jonkinlaisessa ihmeen limbossa asiakaspalvelun ja sopimushallinnan välillä. Viimeksi viime viikolla soitin ja aikaisemmin keväällä avattu tiketti oli vain suljettu..no uutta kehiin.  Mutta pakostakin herää kysymys, onko tämän ex-Telekarelia -infran osalta jotenkin muutenkin “tilanne päällä” - jokin isompi (verkkorekisteri?)ongelma joka estää nopeudennostot ja uusliittymämyynnin?  Kyseiset verkot kuitenkin kattavat aika ison alueen Pohjois-Karjalan haja-asutusalueita ja tänne ei tasan tarkkaan saa kilpailevaa kuituoperaattoria..

nimim. eikö raha kelpaa?

 

1 kommentti

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +23

Mielenkiintoista. Voisi olla jotain verkkorekisterin tietoihin liittyvää ongelmaa. Laitoin sinulle yksityisviestin @Tsuumi, jatketaan siellä.

Osallistu keskusteluun