Vastattu

Portinohjaus ei toimi

  • 20 April 2019
  • 7 kommenttia
  • 1290 katselukerrat

Hei
Olen tässä kohta pyhittänyt 2 päivää keksiessäni, että miksi portinohjaus (Port forward) ei toimi. Olen tehnyt kaiken täysin oikein omasta mielestäni, mutten silti saa portteja auki. Meillä on tollanen EPC3928 EuroDocsis 3.0 reititin, ja sinne olen laittanut oikeat portti asetukset, muttei ne vain avaudu. Itellä taas on ASUS DSL-N10_C1 reititin yläkerrassa, jonka tarkoituksena on vain vahvistaa nettiä yläkertaan. Eli siis ihan internet portin kautta ottaa netin. Mikä mahtaa olla ongelma? Peli servuille pääasiassa pitäs saada auki. Yksi toinen internet tietäjä sanoi, että Elisalla olisi kenties jotkut esto jutut että niitä portteja ei saa auki. Et minun pitäisi kysyä saako portit aukaista, en kyllä tajua logiikkaa.

Toivon että saan korjauksen tähän, koska ei tunnu kivalta sohlata näiden kanssa loputtomasti. Kuitenkin kaikkien noiden laitoksien asetuksista löytyy porttiohjaukset.

-Rasmus
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi irritus 23 April 2019, 11:30

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Jos sekä EPC3928 että DSL-N10_C1 on kytketty reitittävään tilaan ja pelikone on DSL-N10_C1 takana, sinulla on tupla-NAT ja täten myös portinohjaukset tulee määritellä kahteen kertaan.

Eli ensin EPC3928:lle portinohjaukset DSL-N10_C1:n EPC3928:ltä saamaan IP-osoitteeseen ja sitten DSL-N10_C1:lle pelikoneen saamaan IP-osoitteeseen.

Toinen vaihtoehto on määritellä DSL-N10_C1 WAN-portin MAC-osoite EPC3928:lle sillattavaksi, jolloin DSL-N10_C1 saa julkisen IP-osoitteen. Tällöin portinohjaus määritellään vain DSL-N10_C1:lle pelikoneen osoitteeseen.

Kolmas vaihtoehto on määritellä DSL-N10_C1 sillaksi, jolloin koko sisäverkko saa EPC3928:ltä osoitteet ja portinohjaukset määritellään EPC3928:ltä suoraan pelikoneen osoitteeseen.
Hei, kiitos avusta! Kokeilen heti kun pääsen kotiin. Tuo kolmas vaihtoehto kuulostaa järkevimmältä, ja jopa ehkä helpoimmalta. Palaan asiaan, jos ei ala toimimaan, tai jos toimii ilmoitan asian ratkaistuksi.
Ihan kysyn varmuuden vuoksi, eli portti ohjaus tarvii ip:n, niin laitan siihen ton hosti koneen ipv4 osoitteen?
Ja jos siltaan tän asusin siihen EPC3928 reitittimeen, niin ainostaan portin ohjaukset sinne, eikä asusin laitokseen?
Heu
Jostain syystä ei toimi vieläkään
Selvä, elisalta tuli viesti, ettei heidän laitteillaan availla portteja, vaikka laite sen kuitenkin sallii.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +22
Mitä porttia sä koitat saada auki? Eipä noita portteja pahemmin ole meillä suljettu, tarkemmin noista löytyy Liikenteenhallinnan sivulta 🙂
Moro
Sain viestin, että Elisan modeemeissa on portin ohjaus estetty.
Tämä on hieno juttu
Mitään ei ole kai tehtävissä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +21
Kyllä siinä EPC3928 portinohjaukset on, mutta se toimivatko ne kunnolla, onkin sitten oma kysymyksensä. Laitehan sössii langattomien ja Ethernet-kaapelilla kytkettyjen laitteiden välisen liikennöinnin.

Olethan tutkinut EPC3928 palomuuriasetukset ja kääntänyt ne pois tai pienimmälle mahdolliselle (off, low). Jotta portinohjaus toimii, täytyy sekä portinohjauksen olla määriteltynä että kyseisen portin on oltava sallittuna palomuurissa. Jos palomuuri suodattaa portin liikenteen pois, mitään ohjattavaa ei jää jäljelle.

Parasta on, että tutkit modeemin siltausvaihtoehdot ja käytät modeemia sillattuna. Silloin se ainoastaa välittää paketteja Elisan kaapelimodeemikeskittimen ja Asuksen välillä, eikä puutu liikenteen sisältöön. Ciscon langaton lähiverkko WLAN kannattaa myös kääntää pois päältä ja käyttäa Asuksen reitittimen langatonta lähiverkkoa.

Jos Ciscosi ohjelmistoversiossa ei ole siltausta, varmista Elisan teknisestä tuesta, onko modeemissa uusin ohjelmisto. Jos on, sitten ei auta muuta kuin hankkia toimiva kaapelimodeemi tilalle tai tarkastaa, saisiko paikkaan internet-yhteyden jollakin paremmalla tekniikalla. Esimerkiksi ADSL2, VDSL2 tai Ethernet.

Valokuitukin olisi ihan hyvä, mutta valitettavasti markkinoilla on useita kuiduttomia "valokuituliittymiä" – eli toisin sanoen täyttä huijausta. Tällä alalla täytyy osata lukea myös esitteen rivien välistä.